Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

18-01-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012– 2015».
………….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Θα ήθελα να θέσω δύο ζητήματα αρχής, μολονότι συζητάμε επί των άρθρων, τα οποία προέκυψαν από την εξέλιξη της συζήτησης και από την παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου: Πρώτον, όταν το πρωί μιλώντας επί της αρχής έλεγα ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νόμο «φρουτιέρα» κατά το ρωμαϊκό δίκαιο της παρακμής και όταν έλεγα ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που βρίσκονται πλίνθοι, λίθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, φαίνεται ότι ήμουν ιδιαιτέρως αισιόδοξος. Διότι δεν είχα παρακολουθήσει την εξέλιξη των πραγμάτων μέσα από τροπολογίες επί τροπολογιών από Υπουργούς, οι οποίοι παρελαύνουν και τροποποιούν την προηγούμενη τροποποίηση, σε ένα νομοσχέδιο του οποίου δεν ξέρουμε όχι μόνο την αρχή, όπως φαινόταν από την κατάθεσή του, αλλά ούτε αυτήν την ώρα που βρισκόμαστε προ της ψήφισης των άρθρων, το τελικό περιεχόμενο των άρθρων αυτών. Δεν είναι τρόπος νομοθέτησης αυτός, κύριε Πρόεδρε. Είναι ευτελισμός της Βουλής, ως βουλευομένου οργάνου. Είναι ευτελισμός των ίδιων των Βουλευτών και τελικά ευτελισμός της ίδιας της δημοκρατίας. Αυτό είμαι υποχρεωμένος να το καταγγείλω, γιατί δεν το έχω ζήσει ποτέ στα δεκαέξι χρόνια που βρίσκομαι στην Αίθουσα.
Λυπούμαι πολύ, αλλά καμία έκτακτη περίσταση δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους νομοθέτηση. Κάτι σοβαρό συμβαίνει, το οποίο υπονομεύει τα ίδια τα θεμέλια του κοινοβουλευτικού μας συστήματος και του ρόλου της Βουλής. Ιδού τα έδρανα! Αν τα έδρανα είναι αδειανά αυτήν τη στιγμή, δεν οφείλεται στην αβελτηρία των Βουλευτών, αλλά στο ότι είναι αδύνατο να νομοθετούν υπό αυτές τις συνθήκες. Και είναι υπεύθυνοι -και είμαστε υπεύθυνοι- αυτοί που νομοθετούν υπ’ αυτούς τους όρους για το τι συμβαίνει στη Βουλή αυτές τις κρίσιμες ώρες, που θα έπρεπε να είναι ο πυλώνας στήριξης των δημοκρατικών θεσμών μέσα στην κρίση, για να μην μετατρέψουμε την κρίση αυτή από οικονομική, σε κρίση θεσμών και σε κρίση δημοκρατίας.

hello: 18-01-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012– 2015».

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

18-01-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015».
……..

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα -θα το επαναλάβω για μία ακόμη φορά- θυμίζει αυτό που οι Ρωμαίοι, στην εποχή της παρακμής της ρωμαϊκής νομοθεσίας, είχαν ονομάσει νόμοι «φρουτιέρες», legae saturae.
Οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχει εδώ. Είναι παράδειγμα όχι καλής νομοθέτησης, αλλά παράδειγμα κακής νομοθέτησης. Και θυμάμαι, όταν ήμουν Υπουργός, την κριτική που μου έκαναν, αν περιείχε μία διάταξη εκτός αντικειμένου, προσέξετε όχι εκτός Υπουργείου, την εποχή εκείνη. Θυμάμαι τον κ. Παπανδρέου να μιλάει εδώ για καλή νομοθέτηση. Διόρθωση ημαρτημένων είναι αυτό το νομοθέτημα. Κι επειδή γίνεται μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, τα ημαρτημένα γίνονται αμαρτωλά.
Είναι ντροπή να νομοθετούμε υπό αυτές τις συνθήκες, γιατί δεν μπορούμε να συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Επειδή δεν υπάρχει, λοιπόν, ούτε αρχή ούτε τέλος, αναγκαστικά θα πω ποιες είναι κατά την εκτίμησή μου -και θα το δούμε και στα άρθρα- οι κυριότερες εκείνες ρυθμίσεις που δείχνουν την προχειρότητα, αλλά και την αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων. Γιατί μέσα στον ορυμαγδό της κακής νομοθέτησης έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει Σύνταγμα. Έχουμε ξεχάσει ότι αυτές οι διατάξεις θα κριθούν από τα δικαστήρια. Τις ψηφίζουμε για το θεαθήναι τοις ανθρώποις, όταν ξέρουμε ότι οι διατάξεις αυτές θα κριθούν αντισυνταγματικές. Δεν μπορώ να μην επισημάνω τούτο, όπως δεν μπορώ να μην επισημάνω και το γεγονός του πόσο υποβαθμίζουμε, δυστυχώς, σε αυτήν τη συζήτηση τα όσα επισημαίνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

hello: 18-01-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπ. Οικονομικών: «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015».

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

17-1-2012.Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2005/35/ΕΚ του Ε. Κ. … σχ. με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, ….»

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]
: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, και ευχαριστώ και τους συναδέλφους.
Μένω στο νομοσχέδιο. Θα ήθελα να κάνω τρεις παρατηρήσεις σε ένα νομοσχέδιο το οποίο, εάν το δει κανείς, είναι πολύ περισσότερο σημαντικό, απ’ όσο φανταζόμαστε.

Πρώτη παρατήρηση. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο το οποίο σχετίζεται με την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία 35/2005 για τη ρύπανση από πλοία. Υπάρχει μια σειρά αναφορών σε κρίσιμες έννοιες σχετικά με την ανοιχτή θάλασσα, τα χωρικά μας ύδατα την αιγιαλίτιδα ζώνη. Η παραπομπή που κάνει η Κοινοτική Οδηγία είναι στην MARPOL73/78.
Επισημαίνω, όπως το είπα στην επιτροπή και θέλω να μείνει στα Πρακτικά, ότι το δίκαιο το οποίο διέπει για εμάς, για το ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτές τις έννοιες, είναι το Δίκαιο της Θάλασσας. Επαναλαμβάνω ότι το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 είναι ένα δίκαιο, το οποίο δεσμεύει όχι μόνο τις χώρες που έχουν προσχωρήσει, αλλά και χώρες που δεν έχουν προσχωρήσει, όπως είναι η Τουρκία. Όπως έχει δεχθεί το Δικαστήριο της Χάγης, οι διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας είναι διατάξεις που συνιστούν γενικώς, παραδεδεγμένους κανόνες Διεθνούς Δικαίου, όπως ορίζει και το άρθρο 28 του ελληνικού Συντάγματος, και άρα δεσμεύονται και χώρες που δεν έχουν κυρώσει αυτήν τη σύμβαση.

hello: 17-1-2012.Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σχ. με τη ρύπανση από τα πλοία

   

Page 10 of 41