Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΜΜΕ

Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ»
και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Καλαρρύτη
(Σάββατο 15-Κυριακή 16/9/2012)

- ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
- Πρέπει να τηρήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση και να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο
- Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη διαβίβαση στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της δικογραφίας για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη
Η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, κατά το μοντέλο που εφαρμόστηκε στις τράπεζες, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν από το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, είναι ηθική, κοινωνική και πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος  μιλώντας στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ. Επισημαίνει, δε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή κατόπιν σχετικής ερώτησής του, αποδεικνύεται ότι ξένες τράπεζες "ξεφόρτωσαν" ελληνικά ομόλογα δισεκατομμυρίων την περίοδο πριν από την αναδιάρθρωση με αποτέλεσμα αυτά να "κουρευτούν" στα χέρια των Ασφαλιστικών  Ταμείων...

Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι επίσης να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την κατάληξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. 

1.     Τι προκύπτει σε σχέση με την κίνηση της των ελληνικών ομολόγων, με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή;

hello: 15-9-2012. Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Καλαρρύτη

   

Άρθρα

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ
Οι Έλληνες (;) επίγονοι του ναζισμού;
(στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής της 16/9/2012)

           Η Ελλάδα ματώνει επικίνδυνα, ξαπλωμένη πάνω στην προκρούστεια κλίνη της συγκλονιστικής οικονομικής κρίσης, η οποία πλέον φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός τρίτου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου. Χαίνουσες πληγές της είναι, κυρίως, αφενός η προϊούσα συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, με ορατό ως και το ενδεχόμενο ρήξης αυτού τούτου του κοινωνικού ιστού.  Και, αφετέρου, η δραματική αδυναμία των δομών του κράτους –και πρωτίστως της δημόσιας διοίκησης, υπό την ευρεία του όρου έννοια- να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

I.      Η Κυβέρνηση Α. Σαμαρά, η οποία έχει αναλάβει να σηκώσει το κυκλώπειο βάρος των «αμαρτιών» της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και των συνεπειών τους, έχει ήδη ξεκινήσει, μέσα σε τραγικά δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, την προσπάθεια προκειμένου ν’ αναστρέψει αυτή τη δραματική κατάσταση.

Α. Και το πράττει έχοντας πλήρη συναίσθηση από τη μια πλευρά ότι τούτο επιβάλλεται από την νωπή ακόμη λαϊκή ετυμηγορία.  Και, από την άλλη, ότι διαιώνιση ή και επιδείνωση των σημερινών κοινωνικοοικονομικών δεδομένων ενέχει εγγενείς κινδύνους για την ίδια τη Δημοκρατία, λόγω της αύξουσας επιρροής των άκρων σε σημαντικά πια τμήματα της κοινωνίας μας.

hello: 16-9-2012. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής της 16/9/2012.

   

Σχολιασμός-Δηλώσεις

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΩΝ – Ν.Δ.

                                                                                                 ΔΗΛΩΣΗ

Αθήνα,  11-9-2012

            Σχετικώς με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σ’ Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ως προς τις αγοραπωλησίες ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά την περίοδο 2009-2011, ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

           «Κατ’ επανάληψη είχα ζητήσει δια της κοινοβουλευτικής οδού στοιχεία για τους κατόχους των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις αρχές του 2009 έως το τέλος του 2011.  Δεν μου είχε δοθεί όμως επαρκής απάντηση.  Γι’ αυτό θεωρώ θετικό το γεγονός ότι αυτή τη φορά το Υπουργείο Οικονομικών μου απάντησε, έστω και αν τα στοιχεία δεν είναι πλήρη μ’ ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
Από τον πίνακα που μου κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον: Καθ’ όλη την περίοδο από 1/1/2010 έως την 31/12/2011, οι Ελληνικές Τράπεζες, τ’ Ασφαλιστικά Ταμεία, η Τράπεζα της Ελλάδος και ιδιώτες αποταμιευτές εμφανίζονται αγοραστές πολύ μεγάλου αριθμού ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.  Ειδικότερα ενώ την 31/12/2009 ο εγχώριος τομέας (συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος) κατείχε ομόλογα ονομαστικής αξίας 55,9 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2011 το ποσό είχε ανέλθει στα 86,2 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 51,2%).  Σημειώνω ότι η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάσθηκε κατά το 2010, δηλαδή κατά τη περίοδο εισόδου στο Μνημόνιο και ύστερα.

hello: 11-9-2012. ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Σ' ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2011

   

Συνεντεύξεις

ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 97,2

 http://972.gr/Είπαν/653/Π.-Παυλόπουλος-Προεκλογική-μας-δέσμευση-η-εξεταστική/

Προκόπης Παυλόπουλος – Βουλευτής ΝΔ

«Στο μεγάλο αυτό θέμα το οποίο αφορά την πορεία εισόδου της Ελλάδας στο Mνημόνιο -και μετά, δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και μετά, η  πορεία μετά, γιατί το κούρεμα και όλα αυτά τα πράγματα έχουν τη δική τους σημασία- είναι γεγονός ότι πρέπει να πέσει φως. Μπορεί στο παρελθόν να λέγαμε την ίδια φράση πολλές φορές και να μην έπεσε φως  σe άλλες περιπτώσεις, εδώ όμως με την τραγωδία που έχει πλήξει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία, και ιδίως τους πιο αδύναμους, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μην φανεί πως φτάσαμε εδώ. Και αυτή ήταν προεκλογική μας δέσμευση. Είναι γνωστό αυτό το πράγμα, ότι μια εξεταστική πρόκειται να γίνει, αυτή η οποία αφορά την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο και όσα επακολούθησαν. Αυτό είναι το ένα γεγονός. Από κει και πέρα η ΝΔ και ο Πρόεδρός της θα σταθμίσουν πως και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η εξεταστική επιτροπή».

ΕΡ. Πάντως ένα Kόμμα, θα μου επιτρέψετε, είστε πολύ έμπειρος, δεν έχει μόνο αρχηγό, έχει και στελέχη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θέλω να πω ότι δεν σταθμίζουν μόνο οι Πρόεδροι και τα επιτελεία των Kομμάτων, αλλά σταθμίζει και ο κάθε βουλευτής τα πράγματα, σύμφωνα με την συγκυρία, σύμφωνα με την συνείδησή του.

ΑΠ. Έχετε απόλυτο δίκιο. Γι αυτό σας είπα, ο αρχηγός και η ΝΔ, δηλαδή όλη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

ΕΡ. Εσείς είστε θετικός σε αυτή την πρόταση έτσι όπως την είδατε, όπως την διαβάσατε, την ακούσατε;

hello: 6-9-2012_ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ANTENNA FM

   

Page 6 of 51