Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ - Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής». 
……….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο, κατ’ εξαίρεση, για δύο λεπτά;
…..

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σε αυτό που είπε ο κ. Σηφουνάκης υπάρχει ένα θέμα συνταγματικό, ως προς το θέμα της τροπολογίας για τους παλιννοστούντες.
Κύριε Υπουργέ, πράγματι είναι σημαντικό το γεγονός ότι, στην ουσία, το πρόστιμο για τους παλιννοστούντες μειώθηκε στο 20%. Αλλά δεν παύει να υπάρχει αντισυνταγματικότητα. Διότι πρέπει να θυμόμαστε πως το θέμα των παλιννοστούντων προέκυψε -τα αυθαίρετα δηλαδή που έχτιζαν οι παλιννοστούντες, ιδίως από τον Πόντο- από το γεγονός ότι η πολιτεία δεν εκπλήρωσε, ούτε κατ’ ελάχιστο, τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντί τους, όταν τους φώναζαν «μετά βαΐων και κλάδων» στην Ελλάδα για να έρθουν να βρουν στεγαστικό καταφύγιο στο πλαίσιο του ν.2790/ 2000. Αυτοί κατέστησαν αυθαιρετούχοι επειδή η πολιτεία δεν έκανε αυτό που έλεγε ο ν.2790. Δεν είναι σαν τους άλλους, οι οποίοι ακόμη κι όταν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, που το καταλαβαίνω εκεί να είναι έκπτωση. Όμως, εκεί ιδία πρωτοβουλία το έκαναν.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ προσέξτε το, γιατί είναι σημαντικό. Μην θεωρούμε ότι κάνουμε το καθήκον μας επειδή πήγαμε το πρόστιμο στο 20%. Εδώ έρχεται η πολιτεία εικοσιπέντε χρόνια μετά και τους «ζητάει τα ρέστα» για ποιο λόγο έχτισαν αυθαίρετα, όταν έπρεπε να τους έχει βάλει στο σχέδιο ήδη πριν εικοσιπέντε χρόνια.

Αυτό είναι αντισυνταγματικό, γιατί προσβάλλει το άρθρο 108 για τους αποδήμους, που αφορά και αυτούς που ήρθαν στην Ελλάδα. Είναι αντισυνταγματικό, γιατί παραβιάζει την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης. Και αυτό αν δεν είναι προστατευόμενη εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Και είναι αντισυνταγματικό, επίσης, γιατί προσβάλλει το άρθρο 21 παράγραφος 4 για την κοινωνική πολιτική ως προς τη στέγαση και την κατοικία ευπαθών ομάδων.

Είναι ιδιόμορφη περίπτωση που δεν μπορεί να επεκταθεί πουθενά αλλού. Τι κερδίζετε με το να κρατήσετε το 20%; Κάνουμε το χρέος μας έτσι; Φταίμε όλοι μας διαχρονικά μέσα σε αυτή τη Βουλή που δεν κάναμε τη δουλειά μας απέναντί τους.

Παράκληση θερμή μέχρι το τέλος, κύριε Υπουργέ. Δεν κερδίζετε, ούτως ή άλλως τίποτα. Είναι πολύ λίγο το ποσό και είναι πραγματικά θέμα συνείδησης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Επιτέλους, να μάθει η πολιτεία να τους σέβεται. Και διαχρονικά ζητάμε συγγνώμη, όλες οι παρατάξεις που κυβέρνησαν. Αυτό το 20% βγάλτε το και αυτό. Ούτως ή άλλως, στο ν. 4014 δεν το είχατε μέσα. Γιατί να μπει τώρα;

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε, και ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ελπίζω να έχει κρατηθεί σημείωση πάνω στην παρατήρηση του κ. Παυλόπουλου από τους Υπουργούς.

……………


[1] Σελ. 4206, http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20120202.pdf