Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του
Προκόπη Παυλόπουλου
Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» της 21/9/2011
και στον
δημοσιογράφο κ. Γ. Φράγκο

Ερώτηση 1η: Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μεγάλο μέρος της κρίσης που βαρύνει τη Χώρα οφείλεται σ’ ένα είδος «λευκής απεργίας» των δημόσιων υπαλλήλων.  Έχει δίκιο;

Απάντηση 1η: Κάθε άλλο.  Βρισκόμαστε μπροστά σε μιαν ακόμη απόδειξη της πολιτικώς ανεύθυνης στάσης της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου η οποία, για να δικαιολογήσει την κραυγαλέα ανικανότητά της, στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.  Καλλιεργεί έναν επικίνδυνο «κοινωνικό αυτοματισμό» και οδηγεί την κοινωνία σε μιαν επώδυνη εσωτερική σύγκρουση.  Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίστροφο:  Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου διέλυσε τη δημόσια διοίκηση και τώρα, σε μιαν επίδειξη πανικού και κουτοπονηριάς, επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στους δημόσιους υπαλλήλους.  Και μάλιστα υπό την απειλή απολύσεων!  Πρόκειται για πολιτικώς και, κυρίως, δημοκρατικώς απαράδεκτη συμπεριφορά.

Ερώτηση 2η : Λέτε ότι η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου διέλυσε τη δημόσια διοίκηση.  Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

Απάντηση 2η: Ζούμε σήμερα το δράμα της διάλυσης της δημόσιας διοίκησης συνολικώς, δηλαδή και στα τρία επίπεδα: Ειδικότερα ως προς την κεντρική διοίκηση, την αποκέντρωση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ερώτηση 3η: Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο επίπεδο.  Την κεντρική διοίκηση.

Απάντηση 3η: Αναφέρομαι στο πρωτοφανές γεγονός –που δείχνει και τον απίστευτο βαθμό ερασιτεχνισμού και πολιτικής ανευθυνότητας- της διαρκούς, και σαφέστερα για τρεις τουλάχιστον φορές σε λιγότερο από δύο χρόνια, αλλαγής της δομής των υπουργείων και της αντίστοιχης πολυδιάσπασης των δημόσιων υπηρεσιών.  Αποτέλεσμα: Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν ούτε τις αρμοδιότητές τους ούτε τις ηγεσίες των υπηρεσιών στις οποίες υπηρετούν.  Και τούτο συμβαίνει σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως π.χ. στις οικονομικές, τις αναπτυξιακές, τις πολεοδομίες κλπ.  Αναλογισθείτε τούτο μόνο:  Ο κ. Χ. Παμπούκης αποχώρησε διότι, ως αναπληρωτής υπουργός για την εμπορική ναυτιλία, δεν είχε καν υπηρεσίες υποστήριξης, όταν αυτές υπάγονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! Με απλές λέξεις φαντασθείτε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου, ακόμη και έναντι του στενότερου συνεργάτη του, δεν μπορεί –ή δεν θέλει- ν’ αντιληφθεί ότι ο τόσο καίριος για την εθνική οικονομία κλάδος της εμπορικής ναυτιλίας πέφτει θύμα των ορέξεων του ανταγωνισμού των υπουργών του.  Παπουτσής versus Παμπούκη!   Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματική διοικητική σχιζοφρένεια, που προκάλεσαν ο κ. Γ. Παπανδρέου και οι «μαθητευόμενοι μάγοι» του.

Ερώτηση 4η: Και ως προς την αποκέντρωση;

Απάντηση 4η: Ποια αποκέντρωση;  Υπάρχει σήμερα αποκέντρωση στην Ελλάδα;  Τόσο αυτή όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση κατέρρευσαν μέσα από τον «Καλλικράτη», τον οποίο ο κ. Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να εμφανίσει ως «μεταρρύθμιση» ενώ ήταν η «ωρολογιακή βόμβα» που κατεδάφισε και την αποκέντρωση και την τοπική αυτοδιοίκηση.  Αλλά ας μείνω στην αποκέντρωση. Οι επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του «Καλλικράτη» είναι σήμερα ανύπαρκτες.  Χωρίς συγκεκριμένο οργανόγραμμα, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και, κυρίως, χωρίς καθορισμένες αρμοδιότητες.  Πέραν τούτου οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό γενικώς, έχουν οδηγήσει σε πλήρη αδρανοποίηση της αποκέντρωσης, κατά προφανή παράβαση, εκτός των άλλων, και των ίδιων των διατάξεων του Συντάγματος.  Και αναφέρομαι στο άρθρο 101 παρ. 1 του Συντάγματος που εγγυάται την αποκέντρωση.

Ερώτηση 5η: Τι συμβαίνει αλήθεια με την τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα;

Απάντηση 5η:  Αυτή είναι το μεγαλύτερο και τραγικότερο θύμα του περιβόητου «Καλλικράτη».  Και τούτο αφορά και τους δύο βαθμούς, ήτοι τους δήμους και τις περιφέρειες.  Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου οδηγεί σε αφανισμό την τοπική αυτοδιοίκηση και στην εγκαθίδρυση ενός πρωτοφανούς κομματικού συγκεντρωτισμού.  Για να γίνω σαφέστερος:  Απαξιώνει πλήρως την τοπική αυτοδιοίκηση για να δείξει ότι μόνον η «Θεία Χάρις» του κεντρικού κράτους τα καταφέρνει.  Και να πως:  Μετέφερε μαζικώς αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση δίχως τους απαραίτητους πόρους.  Σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση μόλις που μπορεί να πληρώσει μισθούς και να καλύψεις τις λοιπές λειτουργικές της δαπάνες.  Όλες οι άλλες αρμοδιότητες είναι, κυριολεκτικώς, στον αέρα.  Που είναι το αλήστου μνήμης «Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ»;  Ένας βαρύγδουπος τίτλος χωρίς περιεχόμενο.  Για να θυμηθούμε τον Γ. Σεφέρη: «ένα πουκάμισο αδειανό».

Ερώτηση 6η: Ποιες είναι, κατά τη γνώμη σας, οι συνέπειες;

Απάντηση 6η: Το ανέλυσα προηγουμένως: Η κατάρρευση των θεσμών αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης και η βαρύτατη πληγή στην καρδιά της ίδιας της δημοκρατίας, μέσα από την επιχείρηση χειραγώγησής της δια της οδού της στυγνής κομματικής γραφειοκρατίας που τείνει να ελέγχει το κεντρικό κράτος. Ας το καταλάβουν καλά.  Αυτή η αντιδημοκρατική και πολιτικώς αδιανόητη επιδρομή δεν πρόκειται να περάσει.  Και, ιδίως, δεν πρόκειται να περάσει χωρίς συνέπειες.  Και ο νοών νοείτω.

Ερώτηση 7η: Μια τελευταία ερώτηση.  Που αποδίδετε αυτή τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης;

Απάντηση 7η: Επαναλαμβάνω: Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου -από ερασιτεχνισμό ή σκοπιμότητα, η πορεία θα το δείξει- οδηγεί τη Χώρα και το Λαό μας στην καταστροφή. Οικονομική, και όχι μόνο.  Τώρα επιχειρούν, κατά τη γνωστή πασοκική συνταγή, να μεταθέσουν τις ευθύνες.  Στην προκείμενη περίπτωση προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη στους δημόσιους υπαλλήλους, υπό την ευρεία του όρου έννοια, και να δικαιολογήσουν ως και την απόλυσή τους!  Δεν θα τα καταφέρουν.  Το τονίζω για μιαν ακόμη φορά:  Η διάλυση του κράτους φέρει τη σφραγίδα του κ. Γ. Παπανδρέου και της Κυβέρνησής του.  Δεν θα την επωμισθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο Ελληνικός Λαός.  Και κάτι τελευταίο:  Για την υπεράσπιση του κοινωνικού συνόλου ευτυχώς υπάρχουν οι δικαστικοί θεσμοί.  Αυτοί είναι που θα δώσουν την απάντηση στον κ. Γ. Παπανδρέου και την «ακολουθία» του, εν ονόματι της δημοκρατίας.  Άλλωστε η υπεράσπισή της είναι χρέος όλων.