Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄ Αθηνών – Ν.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2009

 Σχολιάζοντας την νομοθετική πρωτοβουλία με τίτλο «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ», που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε τα εξής:

 «Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνιστά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνέχισης της τακτικής παραποίησης της πραγματικότητας και κραυγαλέας υποκρισίας, την οποία ακολουθούν πάντοτε οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας διαχρονικά ότι δεν αλλάζουν, όποια λεοντή  «εκσυγχρονισμού» και αν φορέσουν πρόσκαιρα.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ».

 

Τονίζεται πριν απ’ όλα στον κ. Παπανδρέου ότι οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες, με κορυφαίο και συνυπογράφοντα μάλιστα πολλές φορές Υπουργό τον ίδιο, που καθιέρωσαν – ως πάγια δε μέθοδο πολιτικής από το 1981 και επέκεινα – την ανομία, την ανισότητα, την αδικία, και , συνακόλουθα, τις πελατειακές σχέσεις ιδίως στον τομέα των προσλήψεων.  Και υπενθυμίζεται στον κ. Παπανδρέου ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή, πλήρως συνεπής στις δεσμεύσεις της, ξεκίνησε να βάλει τάξη στην εξάλειψη της ομηρίας των συμβασιούχων που οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν, εκθέτοντας επιπλέον ανεπανόρθωτα τη Χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Πρέπει να θυμάται ο κ. Παπανδρέου ότι εφαρμόζοντας – και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ το θέμα εκκρεμούσε επί ΠΑΣΟΚ σχεδόν δέκα χρόνια – το Σύνταγμα και την κοινοτική νομοθεσία, η Κυβέρνηση Καραμανλή μονιμοποίησε πάνω από 33.000 συμβασιούχους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ καθιέρωσε, παράλληλα, για τους λοιπούς μοριοδότηση 50%, και σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. ΚΕΠ) πάνω από 50%.  Έτσι, άλλωστε, έκλεισε και η τεράστια εκκρεμότητα που, όπως προανέφερα,  δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ειδικότερα τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έκριναν ότι ο ως άνω συνδυασμός ρυθμίσεων της Κυβέρνησης Καραμανλή ικανοποιούσε πλήρως το κοινοτικό δίκαιο, ενώ, ταυτοχρόνως, διαπιστώνεται ότι οι προ του 2004 ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ θα οδηγούσαν τη Χώρα σε καταδίκες από πλευράς κοινοτικού δικαίου.

 Με τη σημερινή της νομοθετική πρωτοβουλία και επικαλούμενη, δήθεν, την εξυπηρέτηση της ευνομίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας,  η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται ουσιαστικά να ξανανοίξει τις πληγές που εκείνη είχε δημιουργήσει.  Ειδικότερα η κατάργηση της προσαύξησης κατά  50% της μοριοδότησης της εμπειρίας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη αλλά και  αφενός αντισυνταγματική, ως αντίθετη προς την αρχή της ισότητας, αφετέρου δε αντίθετη προς τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει για την προσαρμογή της νομοθεσίας μας, όπως προεκτέθηκε, στην κοινοτική οδηγία περί συμβασιούχων. Αντί λοιπόν να κλείσει το ζήτημα οριστικά από πλευράς κοινοτικού δικαίου το ΠΑΣΟΚ, αμετανόητο και ξεχνώντας το παρελθόν του,  μας οδηγεί και πάλι σε νέες περιπέτειες ενώπιον των οργάνων της Ε.Ε. . 

 Πέραν τούτου η όλη «λογική» που διέπει τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης δείχνει την νοοτροπία ισοπέδωσης των πάντων, πάγιο άλλωστε χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ.  Ενδεικτικά αναφέρονται  η κατάργηση της συνέντευξης – που ούτως ή άλλως, και παρά τα μυθεύματα που είχαν κατά καιρούς καλλιεργηθεί, γινόταν πάντοτε εφόσον το ενέκρινε το ΑΣΕΠ και μέσω του ΑΣΕΠ- ιδίως δε η κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων ως προϋπόθεσης για τη μοριοδότηση κατά την πρόσληψη, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ μένει προσκολλημένο στη λογική της αναξιοκρατίας και της κατάφωρης παραβίασης της αρχής της ισότητας.

 Η συζήτηση στη Βουλή, εφόσον βεβαίως η ως άνω νομοθετική πρωτοβουλία  καταλήξει σε σχέδιο νόμου, θα καταρρίψει τον μύθο του «νέου» ΠΑΣΟΚ  και θα επιβεβαιώσει τη γνωστή ρήση, που ταιριάζει απόλυτα στο ΠΑΣΟΚ, ότι «οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μεγάλες σκιές».