Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Η με αριθμό 202/14/7-12-2009 του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 2009 ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου είπε, verbatim»-κατά λέξη, κύριε Παυλόπουλε-«ότι διαπίστωνε «την απαξίωση της ανθρωπιάς με φαινόμενα όπως τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία». Την επόμενη μέρα, 17 Οκτωβρίου, επισήμανα από το βήμα της Βουλής ότι μια τόσο βαριά, αλλά και τόσο ατεκμηρίωτη κατηγορία, στρεφόταν ευθέως εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και της ίδια της χώρας και έπρεπε να υπάρξει αμέσως ανασκευή της. Ουδεμία όμως, τέτοια ανασκευή άλλαξε.

Έκτοτε, εξ όσων γνωρίζω, έχουν ολοκληρωθεί, τόσον η ιατροδικαστική έκθεση όσο και οι εκθέσεις τοξικολογικής και ιστολογικής εξέτασης για το συμβάν.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Πρωθυπουργός:

1.         Εμμένει στην αρχική του θέση ότι η ΕΛΑΣ έδειρε μέχρι θανάτου τον Πακιστανό μετανάστη και, αν ναι, με ποια στοιχεία τεκμηριώνει μια τόσο βαριά καταγγελία.

2.         Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αποκηρύσσει δημοσίως την εσφαλμένη καταγγελία του και ποιος ευθύνεται για την παραπληροφόρησή του;».

 

Κύριε Πρόεδρε, έκανα μία ερώτηση και απάντηση δεν πήρα. Ακούσατε την έκθεση ιδεών του κυρίου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Προς εσάς και προς το Σώμα επαναφέρω στη μνήμη αυτό το οποίο συνέβη από αυτό εδώ το Βήμα στις 16 Οκτωβρίου.

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας, στην πρώτη ουσιαστικά εμφάνισή του στη Βουλή, είπε κάτι πολύ σοβαρό για την Αστυνομία και για τον Τόπο. Είπε από αυτό το Βήμα, σίγουρα εν αγνοία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη -φαίνεται καθαρά το πράγμα-ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε δείρει μέχρι θανάτου έναν μετανάστη, κάτι το οποίο όμως δεν είχε γίνει και κάτι το οποίο δεν έχει γίνει και ποτέ.

Αντιλαμβάνεται κανείς όταν ο Πρωθυπουργός της Χώρας λέει κάτι τέτοιο και μάλιστα σε μια εποχή όπου το μεταναστευτικό βρίσκεται σε αυτή την έξαρση και όταν ψάχνουν στο εξωτερικό την κάθε ευκαιρία να δυσφημήσουν την Ελλάδα, πόσο σοβαρό είναι το ολίσθημα του Πρωθυπουργού.

Ζήτησα την επομένη από αυτό το Βήμα να ανασκευάσει, γιατί δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Δεν έγινε. Ήρθε ο κύριος Υπουργός τότε και είπε ότι ερευνάται το θέμα για να καλύψει τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είχε κάνει αυτή τη γκάφα. Και το θέμα είναι ότι πέρασε τόσος καιρός. Τελείωσε η ιατροδικαστική έκθεση, τελείωσε η ιστολογική εξέταση, τελείωσε η τοξικολογική εξέταση. Έχει τα αποτελέσματα ο κύριος Υπουργός και δεν μας λέει τι συνέβη.

Μας είπε για την Αστυνομία τόσα, πόσο φροντίζει την Αστυνομία, πόσο οργανώνει την Αστυνομία. Έτσι οργανώνει την Αστυνομία; Με το να μην ανασκευάζει εδώ μία ψευδή -εν αγνοία του Πρωθυπουργού φυσικά- ας χρησιμοποιήσω τη λέξη ανακριβή, καταγγελία κατά της Ελληνικής Αστυνομίας; Αυτή είναι η προστασία; Περιμένω την απάντηση. Ναι ή όχι; Αληθεύει αυτό που είπε ο κύριος Πρωθυπουργός εδώ; Εάν δεν αληθεύει, χρειάζεται να πει ένα «συγγνώμη» στην Ελληνική Αστυνομία και στο Κοινοβούλιο.

Τα υπόλοιπα τα οποία ελέχθησαν, ξέρει ο κύριος Υπουργός ότι είναι παιχνίδι επικοινωνιακό, το οποίο το συνηθίζει. Το βλέπουμε άλλωστε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Το ποια Αστυνομία βρήκε το γνωρίζει εκείνος, γιατί βέβαια δεν την αναδιοργάνωσε σε ενάμισι με δύο μήνες. Είναι η Αστυνομία εκείνη, η οποία έκανε τη δουλειά της πολύ καλά τον περισσότερο καιρό. Είχε και τα λάθη της, αλλά είχε τόσες επιτυχίες, τις οποίες τώρα σιγά-σιγά απολαμβάνει και αυτή η Κυβέρνηση και ο συγκεκριμένος Υπουργός και στα θέματα της τρομοκρατίας που μας έλεγε ότι είχαν κλείσει οι φάκελοι της τρομοκρατίας. Αλλά η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της και φαίνεται από τους «Πυρήνες της Φωτιάς», φαίνεται γενικά από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και, εν πάση περιπτώσει, μην ασχολείται πολύ με τις συγκρίσεις και με το θέμα της προστασίας των ανθρώπων.

Πρώτα-πρώτα, δεν μπορεί να βγάζει κανείς συμπεράσματα τόσο γρήγορα, η έπαρση δεν βοηθά κανέναν. Και το κυριότερο, αφού είπε όλα αυτά που είπε, θέλω να του θυμίσω ξανά ενόψει και των ημερών που συνέβησαν, ότι η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της όταν έπρεπε να την κάνει, προστατεύοντας τον άνθρωπο και, εν πάση περιπτώσει, την έκανε τότε χύνοντας το δικό της αίμα Και δεν είχαμε ούτε ξυλοδαρμένο Πρύτανη που παραιτήθηκε ούτε μία μηχανή -ερευνάται το θέμα- να πέφτει πάνω σε απλούς πολίτες και να είναι μια γυναίκα με κρανιοεγκεφαλική κάκωση μέσα στο νοσοκομείο!

Εγώ ζητώ από οποιονδήποτε είτε μέσα στο Κοινοβούλιο είτε και απ’ αυτούς που μας ακούν και μας βλέπουν, να καταλάβει τι θα συνέβαινε αν επί των ημερών μου εκείνο το Δεκέμβρη είχε συμβεί, έστω κι ένα από τα δύο περιστατικά τα οποία συνέβησαν αυτές τις ημέρες. Αυτό το λέω για να ξέρουμε για ποια Αστυνομία μιλάμε.

Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.