Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών  και Βουλευτή Α΄Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
 και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Λέτσιο
(Κυριακή 20/3/2011)

 1.    Γενναίες χαρακτήρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου τις αποφάσεις της Ε.Ε. στις 11 Μαρτίου και δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Συμμερίζεσθε αυτή την εκτίμηση;

Κάθε άλλο.  Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η εκτίμησή μου όταν την «αισιοδοξία» του κ. Γ. Παπανδρέου δεν την συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης αλλά και μεγάλο μέρος των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.  Στην πραγματικότητα με το να δηλώνει «αισιόδοξος» ο κ. Γ. Παπανδρέου απλώς προσπαθεί –ματαίως βέβαια- να συγκαλύψει την αποτυχία της πολιτικής του. Συμπεριφέρεται, δηλαδή, όπως αναφέρει η παράδοση, σαν τους Φραγκισκανούς Μοναχούς, οι οποίοι τη μεγάλη Σαρακοστή –μέρες που είναι- βάφτιζαν το κρέας ψάρι για να μπορούν να καταλύουν την νηστεία χωρίς ν’ αμαρτάνουν!  Με απλά λόγια οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου συνιστούν, κατ’ ουσία, πλήρη ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του Μνημονίου, η οποία οδηγεί την οικονομία μας σε βαθύτερη ύφεση και την κοινωνία μας σε τραγικό αδιέξοδο.  Και αυτές οι διαπιστώσεις μου είναι αυταπόδεικτες: Αν το Μνημόνιο και η πολιτική, την οποία συνεπάγεται, είχαν στοιχειωδώς επιτύχει προς τι οι «διορθωτικές» αποφάσεις που λήφθηκαν την 11η Μαρτίου; Ας πάρει, επιτέλους, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το μήνυμα: Ή αλλάζουν την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου ή βουλιάζουν τον Τόπο.

2.    Είναι διατεθειμένη στην παρούσα φάση η Αξιωματική Αντιπολίτευση να τείνει χείρα βοηθείας προς την Κυβέρνηση, ώστε να εξέλθει πιο γρήγορα η Χώρα από την κρίση;

Μα η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δια του Προέδρου της κ. Α. Σαμαρά, όχι μόνο έχει διακηρύξει αλλά έχει κάνει πράξη την υπεύθυνη στάση της μπροστά στη βαθειά κρίση που διέρχεται ο Τόπος.  Έχει στηρίξει κάθε μέτρο και έχει ψηφίσει κάθε νομοσχέδιο που, έστω και στοιχειωδώς, βαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση.  Και, παρακαλώ, κάντε μια απλή σύγκριση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ως προς την υπευθυνότητα στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Θυμηθείτε τον κ. Γ. Παπανδρέου, προ των εκλογών του 2009, να εκφράζει μονίμως μια στείρα άρνηση, να στηρίζει κάθε αντιδραστική ενέργεια και να δυσφημεί διεθνώς τη Χώρα. Θυμηθείτε, δηλαδή, τον κ. Γ. Παπανδρέου π.χ. να εγκαταλείπει τη Βουλή και να ηγείται διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την συγχώνευση των Ασφαλιστικών Ταμείων ή να εξωθεί τους αγρότες στον Πειραιά να κάνουν πορεία με τα τρακτέρ τους στο Υπουργείο Γεωργίας!  Δείτε, αντιθέτως, πόσο υπεύθυνα συμπεριφέρεται σήμερα ο κ. Α. Σαμαράς.  Εδώ όμως χρειάζεται να κάνω και μια διευκρίνιση: Στην πραγματικότητα, και μέσα στην πολιτική απελπισία του λόγω της αποτυχίας της αδιέξοδης πολιτικής του, ο κ. Γ. Παπανδρέου αναζητεί όχι συμπαραστάτες σε μια προσπάθεια υπεράσπισης του Τόπου και της κοινωνίας μας αλλά συνενόχους στις καταστροφικές επιλογές που έχει κάνει και τις οποίες, δυστυχώς, δεν εννοεί να διορθώσει.  Ας θυμηθούμε πόσες εκκλήσεις του έχει κάνει προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Α. Σαμαράς. Ας το καταλάβει, επιτέλους, ο κ. Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ: Συνένοχη, σ’ αυτόν τον κατήφορο που οδηγούν τη Χώρα, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει.  Με απλά ελληνικά: Συνυπευθυνότητα ναι, συνενοχή όχι.

3.    Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σ’ ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας για την ερχόμενη πενταετία. Αυτό θα βοηθούσε στο να ξεσφίξει κάπως η θηλιά του χρέους;

Φυσικά και θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, υπό τον όρο όμως ότι οι αποκρατικοποιήσεις αυτές αλλά και η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου θα γίνουν με προϋποθέσεις διαφάνειας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, όπως άλλωστε το έχει υποδείξει, με συγκεκριμένες μάλιστα προτάσεις, ο κ. Α. Σαμαράς ήδη από τον Ιούλιο του 2010.  Μόνο που ο κ. Γ. Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του, εδώ και πάνω από οκτώ μήνες, είτε αγνοούσαν επιδεικτικά είτε –ακόμα χειρότερα- χλεύαζαν τις προτάσεις του κ. Α. Σαμαρά. Τώρα έρχονται στα λόγια του και –τι υποκρισία!- ζητούν και τα ρέστα!  Και για να γίνω σαφέστερος:  Υπό τους όρους που ανέφερα βεβαίως θα στηρίξουμε ένα ορθολογικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.  Ουδέποτε όμως πρόκειται να στέρξουμε σε ξεπούλημα –άμεσο ή έμμεσο, δηλαδή με νομοθετικές αλχημείες που μπορεί να συνοδεύουν το περιβόητο fast truck- της περιουσίας του Δημοσίου ή σε αποκρατικοποιήσεις που, ουσιαστικά, θα οδηγούσαν στην διάπραξη του εγκλήματος της απιστίας περί την υπηρεσία.  Όπως π.χ. σε αποκρατικοποιήσεις εισηγμένων στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ με βάση αποκλειστικώς την χρηματιστηριακή τους αξία, που υπό την παρούσα συγκυρία είναι εξαιρετικά χαμηλή και όχι με βάση την αντικειμενική αξία τους, σύμφωνα με τα δεδομένα της σημασίας της δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετούν και την αντικειμενική αξία των περιουσιακών τους στοιχείων.  Για να είμαστε λοιπόν σαφείς: Αν η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, και στον τομέα αυτόν, δεν ακολουθήσει την οδό της διαφάνειας και του δημόσιου συμφέροντος θα καταγγελθεί ευθέως η ανεύθυνη στάση της, με όλες τις εντεύθεν συνέπειες, πολιτικές και νομικές.

4.    Το θέμα των παράνομων μεταναστών αποτελεί σοβαρό πονοκέφαλο για την ελληνική κοινωνία. Ποια θεσμική λύση εκτιμάτε ότι πρέπει να δοθεί;

Στο θέμα των παράνομων μεταναστών η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, απλώς θα έπρεπε ν’ ακολουθήσει τα βήματα που είχαν γίνει προ των εκλογών του 2009, με βάση την νομοθεσία που ίσχυε και τις πρωτοβουλίες που είχαν ληφθεί από την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και εμένα προσωπικά, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του FRONTEX όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, και ιδίως του ΟΗΕ.  Δυστυχώς η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου απεμπόλησε κάθε τι θετικό που είχε δρομολογηθεί και διέλυσε όλο τον ιστό της σύγχρονης μεταναστευτικής πολιτικής που είχαμε χαράξει.  Τα αποτελέσματα τα βλέπετε.  Το κατάντημα του Μεγάρου ΥΠΑΤΙΑ και οι παλινωδίες αλλά και επικίνδυνες υποχωρήσεις, ακόμη και σ’ επίπεδο νομοθεσίας, μαρτυρούν αψευδώς.  Και κάτι ακόμη:  Το αν επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή χαράχθηκε και εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική δεν το ισχυρίζομαι εγώ. Το διακηρύσσει –προς τιμήν της και την ευχαριστώ γι’ αυτό- εντός και εκτός Βουλής η νυν αρμόδια Υφυπουργός κα Άννα Νταλάρα, αναφερόμενη συνεχώς, ιδίως τον τελευταίο καιρό, πρωτίστως στον ν. 3386/2005.  Και να σκεφθείτε ότι στην κυρία Νταλάρα ανέθεσαν τυπικώς αρμοδιότητες αλλά την έχουν αφήσει να χειρίζεται τόσο κρίσιμα θέματα χωρίς κανένα μέσο, χωρίς καμία υλικοτεχνική υποδομή!

5.    Διαβλέπετε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών; Είναι η Ν.Δ. έτοιμη να κυβερνήσει σηκώνοντας από μόνη της το βάρος των προβλημάτων;

Εκείνο που διαπιστώνει καθένας, ακόμη και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το συζητούν εναγωνίως, είναι ότι ως πιθανότερη εκδοχή εμφανίζεται το να συρθεί σ’ εκλογές ο κ. Γ. Παπανδρέου μέσα από τα τραγικά αδιέξοδα της πολιτικής του και τις αντίστοιχες εκρηκτικές επιπτώσεις που προκαλούν στο κοινωνικό σύνολο.  Κατά τα λοιπά ο κ. Α. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει, με απτά παραδείγματα, αφενός ότι μπορεί να κυβερνήσει και να λύσει τα υφιστάμενα προβλήματα και, αφετέρου, ότι η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο του Τόπου είναι μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον κ. Α. Σαμαρά.  Και για του λόγου το ασφαλές απλώς επισημαίνω ότι κάθε συγκεκριμένη λύση για την έξοδο από την κρίση, η οποία μάλιστα επιβεβαιώνεται από τα πράγματα, προέρχεται αποκλειστικώς από τις προτάσεις που έχει κάνει ως τώρα ο κ. Α. Σαμαράς και στις οποίες «σέρνεται», με μεγάλη καθυστέρηση, ο κ. Γ. Παπανδρέου.

6.    Τι αντίκτυπο έχουν οι προτάσεις Καρατζαφέρη για ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ και ΛΑΟΣ; Βοηθούν τις εξελίξεις ως προς το μέλλον της κεντροδεξιάς:

Το θέμα αυτό το έχει διευκρινίσει, σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, ο κ. Α. Σαμαράς.  Τέτοιο ενδεχόμενο συνεργασίας δεν υφίσταται.  Κατά τα λοιπά η Κεντροδεξιά Παράταξη είναι και ενωμένη και συμπαγής και υπεύθυνη μπροστά στις κρίσιμες περιστάσεις που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε για την υπεράσπιση του Τόπου.  Εκείνοι που βρίσκονται εκτός Κεντροδεξιάς το έχουν κάνει με δική τους  επιλογή και απόφαση.  Και η μοναχική πορεία τους, καθώς και οι παλινωδίες τους για να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους επιβίωση, ούτε αφορούν ούτε επηρεάζουν την πορεία της Νέας Δημοκρατίας.  Πολύ δε περισσότερο το μέλλον του Τόπου.