Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών  και Βουλευτή Α΄Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «REAL NEWS» και
στην δημοσιογράφο κα Χρύσα Ταβουλάρη

(Κυριακή, 4/7/2010)


1.    Όλοι μιλούν για momentum  Καραμανλή -Σαμαρά μετά την εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο…Τι περιέχει κατά την εκτίμηση ή την γνώση σας αυτή η «συμφωνία»?

Θα διαφωνήσω –όχι διότι ξέρω κάτι περισσότερο αλλά γιατί γνωρίζω την Παράταξή μου- με τον όρο «συμφωνία».  Ήταν μια απολύτως φυσιολογική συνάντηση και συνύπαρξη σε μια κορυφαία στιγμή για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς ένα ευοίωνο μέλλον.  Μην ξεχνάμε ότι ήταν το πρώτο Συνέδριο, με τεράστια σημασία για την ριζική αναδιοργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα της 4ης Οκτωβρίου 2009 και την εκλογή του κ. Α. Σαμαρά στην ηγεσία του Κόμματος.  Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν να συναντηθούν, με την ανάλογη συμβολική και ουσιαστική σημασία και την, συνακόλουθη, συγκινησιακή φόρτιση, δύο παλιοί φίλοι πριν απ’ όλα και, ύστερα, ένας πρώην Αρχηγός που επί πολλά χρόνια ηγήθηκε της Νέας Δημοκρατίας, την ένωσε και την οδήγησε, μετά από διαδοχικές εκλογικές νίκες, για πεντέμισι χρόνια στην Κυβέρνηση;  Και ο νέος Αρχηγός, εκλεγμένος μέσα από μια πρωτόγνωρη, άκρως δημοκρατική διαδικασία, ο οποίος αγωνίζεται να δώσει στη Νέα Δημοκρατία την προοπτική που της ταιριάζει.  Πρόκειται λοιπόν για αυτονόητο momentum ενότητας και κοινής προσπάθειας.

2.    Γιατί δεν μίλησε ο Κ. Καραμανλής αν και καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδο του?

hello: Συνέντευξη στην Εφημερίδα "REAL NEWS" και στη δημοσιογράφο κα ΧΡΥΣΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ (4/7/2010)

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄Αθηνών

Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου

στην εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και

στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Κοτταρίδη

 (3/4/2010)

1.    Κύριε Παυλόπουλε, ο Αντώνης Σαμαράς  διαμηνύει ότι η απόφαση να τεθεί εκτός, σειρά στελεχών που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα, είναι ειλημμένη, κάτι που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις. Συμφωνείτε με αυτή την απόφαση; Αν τα στελέχη αυτά που φωτογραφίζονται δεν λάβουν το μήνυμα πρέπει να υπάρξουν και διαγραφές;

Πριν απ’ όλα κ. Κοτταρίδη, καλό Πάσχα σε σας, στους αναγνώστες του «Ελεύθερου Τύπου» και σ’ όλον τον Ελληνισμό.  Τον Ελληνισμό που έχει, τούτη την ώρα, ανάγκη από ελπίδα και προοπτική. Γιατί και το αξίζει και, άρα, το δικαιούται.  Και έρχομαι στο ερώτημά σας: Ας αφήσουμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Σαμαρά, να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει και ν’ ανασυγκροτήσει την Νέα Δημοκρατία. Αυτός γνωρίζει καλά αυτό που πρέπει να κάνει και δεν έχει ανάγκη από «συμβουλές».  Ας συστρατευθούμε δίπλα του και μαζί του, χωρίς υστεροβουλίες και χωρίς προσωπικές στρατηγικές.  Ας τον στηρίξουμε.  Και για να είμαι πιο σαφής, αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον Τόπο:  Η άγονη και ανέξοδη κριτική των αποφάσεων του Προέδρου και, ιδίως, η δήθεν «αυθεντική» ερμηνεία των ξεκάθαρων θέσεών του από τρίτους ούτε τον Τόπο ούτε τη Νέα Δημοκρατία ωφελούν.  Άλλες είναι οι μεγάλες προτεραιότητες και για τη Χώρα μας και για την Παράταξη.  Γι’ αυτό ξαναλέω: Ας στηρίξουμε ανιδιοτελώς τον κ. Σαμαρά στην προσπάθειά του και τον αγώνα του και για τον Τόπο και για την Παράταξη.

hello: Συνέντευξη στην Εφημερίδα "ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και στον δημοσιογράφο κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ (3/4/2010)

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄Αθηνών

Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου

στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και

στην δημοσιογράφο κα Ευτυχία Αδηλίνη

 (15/3/2010)

1. Κύριε Υπουργέ, γιατί η ΝΔ αντέδρασε στην τροπολογία στην οποία ο Πρωθυπουργός μπορεί να συγκροτεί, κατά βούληση, επιτροπές για κρατικό χαρακτήρα με απόρρητο ή εμπιστευτικό χαρακτήρα; Γιατί δεν έχει το δικαίωμα ένας πρωθυπουργός να συγκροτεί τέτοιου είδους επιτροπές;

Διευκρινίζω ότι, αρχικώς, δεν επρόκειτο για τροπολογία αλλά για προσθήκη (!), με την οποία η Κυβέρνηση προσπάθησε, κυριολεκτικώς «από την πίσω πόρτα», να φέρει, σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο, μια ολόκληρη ρύθμιση που απονέμει τεράστια εξουσία στον Πρωθυπουργό.  Υπήρξε, λοιπόν, κατά πρώτο λόγο ένα μεγάλο ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξης, ήτοι σεβασμού του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.  Δεύτερον, δεν είναι τόσο το ζήτημα της δυνατότητας του Πρωθυπουργού να συγκροτεί επιτροπές –αυτό προβλέπεται και σήμερα- αλλά το μείζον θέμα της, κατ’ απόλυτη μάλιστα διακριτική ευχέρεια, απ’ ευθείας ανάθεσης, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συμβάσεων οι οποίες αφορούν παροχή υπηρεσιών ή μελέτες. Αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει η διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης; 

hello: Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" και στην δημοσιογράφο κα ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΔΗΛΙΝΗ (15/3/2010)

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄Αθηνών

Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου

στην «REAL NEWS» και

στην δημοσιογράφο κα Χρύσα Ταβουλάρη

                                                                                                         (28/2/2010)


1. Πόσο πολιτικά ώριμο είναι σε τέτοιες συνθήκες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ανταγωνίζονται σε εξεταστικές κι όχι σε προτάσεις για την έξοδο από την κρίση? 

Το ΠΑΣΟΚ –με αποκλειστικώς δική του ευθύνη και όχι η Νέα Δημοκρατία- επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο των Εξεταστικών Επιτροπών, ιδίως δε εκείνης για την Οικονομία, τορπιλίζοντας, στην κυριολεξία, το πολιτικό και οικονομικό κλίμα που έπρεπε να υπάρχει σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.  Αντιθέτως, με την υπεύθυνη στάση του Προέδρου της, κ. Α. Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία εξ αρχής υπερασπίσθηκε το κλίμα συναίνεσης, στηρίζοντας τα όποια σωστά μέτρα της Κυβέρνησης και, κυρίως, προτείνοντας σειρά μέτρων, χωρίς μάλιστα σημαντικό κόστος για το κοινωνικό σύνολο, για την έξοδο από την κρίση.  Αντί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να εκτιμήσει αυτή την υπεύθυνη στάση του κ. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας ακολούθησε τον πολιτικά ανεύθυνο δρόμο και της Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία. Και το χειρότερο είναι ότι η πρότασή του αυτή δεν έχει καμία σχέση, όπως όλοι καταλαβαίνουν, με την εμπέδωση της διαφάνειας.  Είναι εντελώς προσχηματική, και μάλιστα διπλά προσχηματική.  Και τούτο, πρώτον, διότι ο κ. Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, αφού είπαν συνειδητά ψέματα στον Ελληνικό Λαό προ των εκλογών, τώρα πια ξέρουν ότι η ώρα της αλήθειας έφθασε και ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν όσα, ανεύθυνα, υπόσχονταν προεκλογικώς.  Επιχειρούν, λοιπόν, να ρίξουν τα βάρη στην Κυβέρνηση Καραμανλή.  Δεύτερον, η προσχηματικότητα της πρότασης του ΠΑΣΟΚ φαίνεται και από το ότι αφού έχασαν, μετά τις εκλογές, πολύτιμο χρόνο για να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, ξέρουν ότι οδήγησαν τη Χώρα στον σημερινό οικονομικό κατήφορο. Με την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή προσπαθούν να συγκαλύψουν και αυτό το μοιραίο λάθος τους.

hello: Συνέντευξη στην εφημερίδα "REAL NEWS" και στην δημοσιογράφο κα ΧΡΥΣΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ (28/2/2010)

   

Page 12 of 14