Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
(Άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής)
Προς τον
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

           Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της Χώρας κατά την τελευταία τριετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της εθνικής οικονομίας (π.χ. ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, ελληνικών Τραπεζών κλπ), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων

ΖΗΤΩ

          Την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων με τ’ αντίστοιχα στοιχεία:

I.     Πρώτον, αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοί ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010 και στις 30/9/2011.  Συγκεκριμένα ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά την περίοδο αυτή τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι τράπεζες της αλλοδαπής και οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά. Ειδικώς για της τράπεζες της αλλοδαπής ζητώ η ομαδοποίηση για τις συγκεκριμένες ως άνω ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.

II.  Δεύτερον, αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αφορά το προηγούμενο αίτημά μου.

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2011

Ο αιτών Βουλευτής

 

 

Προκόπης Παυλόπουλος

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 ΘΕΜΑ: «Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών».

           Από δημοσιεύματα και εκπομπές, στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, προκύπτει ότι, ιδίως τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υπάρχει σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αποδίδονται στη δεινή οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη Χώρα, και στις επιπτώσεις της.

          Ενόψει αυτών

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 Πόσες αυτοκτονίες έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεκριμένα και για καθένα από τα έτη 2009, 2010 και 2011;

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ερωτών Βουλευτής

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄ Αθηνών

 

   

Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 52/32/6.6.2011 επερώτησης δεκαεπτά  Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]
: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, θέλω να αντιληφθείτε ότι η επερώτηση που κάναμε δεν έχει ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης. Είναι μία κραυγή αγωνίας για το τι μπορεί να μας συμβεί και τι πρέπει να προλάβουμε, γιατί ήδη είναι αργά.

Σας εύχομαι πραγματικά το φετινό καλοκαίρι να περάσει όπως πέρασε ο πρώτος μήνας. Για όσους ξέρουν το Πυροσβεστικό Σώμα, τις ανάγκες του, τα προβλήματά του, για όσους ξέρουν υπό ποιες συνθήκες λειτουργεί, βρισκόμαστε σε ένα καλοκαίρι που είναι από τα καλύτερα από πλευράς τουλάχιστον καιρικών συνθηκών, για να μην έχουμε πυρκαγιές. Και να είστε βέβαιος ότι αυτό είναι το οποίο έχει σώσει τα πράγματα μέχρι τώρα. Και σας εύχομαι -και το λέω από καρδιάς- όλο το καλοκαίρι να πάει έτσι. Να μην δούμε συνθήκες σαν αυτές που είχαμε δει προηγούμενα καλοκαίρια και ιδίως συνθήκες καλοκαιριού του 2007. Γιατί αν θυμάστε οι συνθήκες ήταν τραγικές και για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τον Τόπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε την επερώτηση αυτή. Και ίσως τούτη τη στιγμή, ακριβώς λόγω καιρικών συνθηκών, να μην φαίνονται τα προβλήματα, αλλά πραγματικά ευχόμαστε να μην γίνουμε μάντεις κακών.

Κάντε μία σύγκριση της προετοιμασίας από πλευράς πυρόσβεσης τα χρόνια προ του 2009 και του τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Ανέφερε ο κ. Νάκος αρκετά πράγματα.

hello: 24-6-2011.Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επερώτησης Βουλευτών της Ν.Δ., αρμοδιότητας του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, σχ. με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιυπυρική περίοδο.

   

19-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 873/16-5-2011 επίκαιρη ερώτησής του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με την επιλογή των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, σύμφωνα με τις μεταβατικές  διατάξεις του ν. 3839/2010.
……

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, με το ν. 3839/2010, τον οποίο πολυδιαφημίσατε ως νόμο ο οποίος εισάγει ένα νέο, δήθεν, πιο αξιοκρατικό καθεστώς κρίσης των δημοσίων υπαλλήλων, είχατε και μια άλλη «φιλοδοξία»: Να βάλετε χρονοδιαγράμματα για το μεταβατικό στάδιο σε ό,τι αφορά τις κρίσεις προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες. Συγκεκριμένα, από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος θα έπρεπε να έχουν τελειώσει οι κρίσεις και στα δύο επίπεδα, δηλαδή και στο επίπεδο των τμηματαρχών και στο επίπεδο των διευθυντών και φυσικά των γενικών διευθυντών, το αργότερο τον Ιούνιο του 2010. Και μάλιστα για ορισμένες περιπτώσεις νωρίτερα, το Μάιο.

Παίρνω ως καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιουνίου 2010. Έχει περάσει ένας χρόνος από την εποχή εκείνη. Παρακαλώ, πείτε μας τι έχει συμβεί. Πόσες κρίσεις έχουν γίνει είτε σε επίπεδο γενικών διευθυντών είτε διευθυντών είτε τμηματαρχών και σε ποιες υπηρεσίες;

hello: 19-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

   

Page 3 of 7