Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

12-1-2012 Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής «για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δένδια για την παραχώρηση της σειράς και ζητώ συγνώμη διότι όταν εκφωνήθηκε το όνομά μου, δεν βρισκόμουν στην Αίθουσα.

Κύριε Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, θα ασχοληθώ στα λίγα λεπτά που έχω στη διάθεσή μου με ένα από τα ειδικότερα θέματα της έκθεσης όπως αυτό αναπτύσσεται στη σελίδα 25. Μιλώ για τις αρχές της σύγχρονης αντιεγκληματικής πολιτικής.
Συζητήσαμε μέχρι τώρα και θα συζητήσουμε φαντάζομαι και στη συνέχεια για το ζήτημα του τι συμβαίνει στις φυλακές. Μείζον ζήτημα, τεράστιο. Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση, ξέρουμε τι σημαίνει να μπαίνει ένας εγκληματίας στη φυλακή και αντί να σωφρονισθεί, να βγαίνει χειρότερος. Πράγματι, εκεί είναι η καρδιά του προβλήματος.
Όμως πιστεύω πως πρέπει να δούμε και ένα άλλο ζήτημα το οποίο εξελίσσεται ραγδαία και το οποίο υπονομεύει το ίδιο το κοινωνικό σύστημα και οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη, ιδίως υπό τις συνθήκες της δεινής κρίσης που περνάμε σήμερα. Και την οποία δυστυχώς θα περνάμε για αρκετά χρόνια, από ό,τι φαίνεται τουλάχιστον. Τίθεται λοιπόν το εξής απλό ερώτημα: Δεν είναι μόνο το ζήτημα του τι συμβαίνει μέσα στις φυλακές, είναι και ποιοι πηγαίνουν στις φυλακές. Με απλές λέξεις το σωφρονιστικό σύστημα είναι οργανωμένο έτσι ώστε να λειτουργεί για εγκληματίες, τους οποίους υποτίθεται θα σωφρονίσει. Άρα, για να λειτουργήσει το σωφρονιστικό σύστημα με βάση τις παραδοσιακές του αρχές, πρέπει αυτός ο οποίος πηγαίνει στη φυλακή να είναι εγκληματίας. Αν δεν είναι εγκληματίας, αν η πράξη για την οποία διώκεται δεν φέρει τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος όπως είναι γνωστά στο χώρο του ποινικού δικαίου, αν δηλαδή η πράξη του δεν ενέχει ιδιαίτερη ηθική απαξία, τότε όχι μόνο δεν λειτουργεί το σωφρονιστικό σύστημα αλλά οδηγούνται στη φυλακή άνθρωποι, οι οποίοι είναι δυνατόν όχι απλώς και μόνο οι ίδιοι να μην ωφεληθούν αλλά να βρεθούν σε χειρότερο αδιέξοδο. Και θα εξηγήσω τι εννοώ με αυτό.

hello: 12-1-2012 Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής «για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων».

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

15-12-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου, ως Εισηγητού της ΝΔ, κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Προσαρμογή στις διατάξεις της οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Ενσωμάτωση ρυθμίσεων, μέτρα εφαρμογής και άλλες διατάξεις».
………………….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε ένα σχέδιο νόμου το οποίο ουσιαστικά αφορά -μαζί με κάποιες τροπολογίες βεβαίως που έχουν ενσωματωθεί- το ζήτημα της προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στην οδηγία 18/2009, η οποία ρυθμίζει την έρευνα των θαλάσσιων ατυχημάτων. Επαναλαμβάνω ότι περιλαμβάνει και κάποια άλλα θέματα, στα οποία θα αναφερθώ στη συνέχεια και τα οποία προστέθηκαν με τροπολογίες, άλλες ενσωματωμένες στο κύριο σώμα του νομοσχέδιου και άλλες τις οποίες συζητούμε αυτήν τη στιγμή.
Λέμε «ΝΑΙ» επί της αρχής, με την επιφύλαξη η οποία αφορά την ΕΛΥΔΝΑ. Και θα εξηγήσω στη συνέχεια τι σημαίνει αυτό.
Όμως, θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο στο ιστορικό της κατάρτισης αυτής της οδηγίας. Γιατί όλο αυτό το ιστορικό έχει τη σημασία του σε ό,τι αφορά την ερμηνεία, μελλοντικά, των διατάξεων αυτού του σχεδίου νόμου και, επομένως, αυτής της οδηγίας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ζήτημα των ναυτικών ατυχημάτων αποκτά τεράστια σημασία, όταν γνωρίζουμε σήμερα ποια είναι η εμβέλεια της εμπορικής ναυτιλίας, ως προς τις μεταφορές εμπορευμάτων. Ο συντριπτικά μεγαλύτερος όγκος της μεταφοράς εμπορευμάτων γίνεται μέσω ναυτιλίας. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί και να δίνεται πάντοτε ιδιαίτερη έμφαση στα ατυχήματα, τα οποία μπορεί να συμβούν. Και τούτο για δύο λόγους, ήτοι για την προστασία του ανθρώπου κατά κύριο λόγο και, στη συνέχεια, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Έχουμε δει πολλά τέτοια ατυχήματα, τα οποία ευαισθητοποίησαν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η οδηγία έρχεται σχετικά αργά. Αργά ευαισθητοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Βεβαίως, αυτή η οδηγία έχει δύο προηγούμενα. Από τη μία πλευρά έχει οδηγίες του 1999 και του 2002, αφού στην ουσία μόλις το 1999 άρχισε να σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση το τι πρέπει να γίνει σ’ αυτόν τον τομέα. Ας συλλογιστούμε, βέβαια, ότι στο μεταξύ είχαμε σε ευρωπαϊκό χώρο τα δύο ατυχήματα, αυτά του 1999 και του 2002 με το «ΕRΙΚΑ» και το «ΡRESTIGΕ», όπως επίσης ότι είχε προηγηθεί και το τραγικό για το περιβάλλον θαλάσσιο ατύχημα του «ΕΧΧΟΝ VALDΕΖ».

hello: 15-12-2011.Αγόρευση κ. Π.Παυλόπουλου, ως Εισηγητού της ΝΔ, κατά την συζήτηση του σν του Υπ.Προστασίας του Πολίτη σχ. με τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

3-12-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί του σν του Υπ. Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2012».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα επικεντρώσω την ομιλία μου στον τρόπο τους λόγους και στο κλίμα μέσα στο οποίο ψηφίζουμε αυτόν τον προϋπολογισμό. Τον ιδιόμορφο προϋπολογισμό που ψηφίζεται μέσα από εξαιρετικά ιδιόμορφες συνθήκες.
Θέλω να θυμίσω ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα και η κοινοβουλευτική μας τάξη. Όσοι ψηφίσουν τον προϋπολογισμό αυτόν, στην ουσία παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Η Νέα Δημοκρατία αυτό κατ’ αποτέλεσμα πράττει. Αλλά με τους ίδιους όρους που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Δηλαδή, ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, αλλά εξηγώ τι σημαίνει αυτή η υπερψήφιση. Όπως εξήγησα πριν από λίγες ημέρες τι σημαίνει και η ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν προέρχεται από τη λαϊκή ετυμηγορία. Η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν προέρχεται καν από την ελεύθερη σύμπραξη των τριών κομμάτων, τα οποία την στηρίζουν. Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη Νέα Δημοκρατία είναι γνωστό ότι ο κ. Σαμαράς είχε άλλη άποψη. Είχε την άποψη ότι έπρεπε να γίνουν αμέσως εκλογές. Και αν είχε εισακουσθεί, αύριο, 4 Δεκεμβρίου 2011, θα είχαμε εκλογές. Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν δεν είχε επιβληθεί έξωθεν αυτό το οποίο συνέβη. Και αύριο θα είχε η Ελλάδα μία νέα Κυβέρνηση -όποια επέλεγε ο ελληνικός λαός- για να προχωρήσει αποφασιστικά μέσα σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο τοπίο.

Δυστυχώς, μέσα από την απαξίωση της χώρας, στην οποία την οδήγησε όλη η διακυβέρνηση Παπανδρέου, ιδίως δε η άφρων απόφαση περί δημοψηφίσματος, μας επεβλήθη ως όρος για την έκτη δόση και για να μην φθάσουμε σε στάση πληρωμών, να σχηματιστεί αυτή η Κυβέρνηση. Άρα, είναι μία Κυβέρνηση -το τονίζω- η οποία δεν προέρχεται από λαϊκή ετυμηγορία και δεν είναι προϊόν ελεύθερης σύμπραξης των τριών κομμάτων, όπως ήταν η οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα. Γι’ αυτόν το λόγο έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και συγκεκριμένη αποστολή. Και ας μην ονειρεύονται κάποιοι ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτό το κυβερνητικό σχήμα θα παραταθεί επ’ αόριστον.

hello: 3-12-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί του σν του Υπ. Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2012».

   

Page 11 of 41