Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

20-09-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Λήψη μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου στο κέντρο των Αθηνών».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις
…………
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
[1]: Ευχαριστώ πάρα πολύ, κυρία Πρόεδρε.
Εισαγωγικά θα ήθελα να τονίσω μόνο, ξεκινώντας από την ιστορική μήτρα που γέννησε αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ότι τα όσα ακούστηκαν σε αυτή την αίθουσα πρέπει να μας διδάξουν, ιδιαίτερα τους Βουλευτές με την ευθύνη που φέρουν, πώς δημιουργήθηκε η ανάγκη να έχουμε αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Τι συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου σε εκείνη τη διαδήλωση; Πώς ξεκίνησαν αυτά τα γεγονότα και πώς και σε άλλες περιπτώσεις είχαν ξεκινήσει παρόμοια γεγονότα, τα οποία εγώ προσωπικά είχα την τραγική εμπειρία να τα ζήσω;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μία είναι η αλήθεια. Κάποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι φοβούνται και τη δύναμη της κοινωνίας και την ομαλή άσκηση των δημοκρατικών ελευθεριών. Διότι, εκείνη την ημέρα είχε ένα πολύ μεγάλο πλήθος που κάποιοι δεν ήθελαν να πει αυτό που αισθανόταν. ΄
Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Είναι τα άκρα. Μην ξεχνάτε και μην ξεχνάμε ιστορικά –και το τονίζω και θα το τονίζω, γιατί πρέπει η ιστορική μνήμη να είναι ανεξίτηλα χαραγμένη στη ψυχή μας και στο νου μας για να ξέρει και ο κόσμος τι αντιμετωπίζει- την πορεία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Και να θυμάται ο κόσμος ότι τα άκρα δεν έχουν ούτε ιδεολογία ούτε χρώμα, είναι τα ίδια.

hello: 20-09-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπ. Εσωτερικών: «Κύρωση της ΠΝΠ «Λήψη μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα γεγονότα της 12/2 στο κέντρο των Αθηνών.

   

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 ΘΕΜΑ: «Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών».

           Από δημοσιεύματα και εκπομπές, στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, προκύπτει ότι, ιδίως τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υπάρχει σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αποδίδονται στη δεινή οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη Χώρα, και στις επιπτώσεις της.

          Ενόψει αυτών

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 Πόσες αυτοκτονίες έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεκριμένα και για καθένα από τα έτη 2009, 2010 και 2011;

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ερωτών Βουλευτής

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄ Αθηνών

 

   

Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων

Συνοπτικό Σημείωμα επί των Ερωτήσεων
προς κ. Β. Αλεξανδράκη
(Διευθυντή της Διεύθυνσης Εργασιών του Δημοσίου
της Τράπεζας της Ελλάδος)

 Αθήνα, 25 Αυγούστου 2010

Από την κατάθεση του κ. Β. Αλεξανδράκη προκύπτουν και τ’ ακόλουθα ως προς την υπόθεση που ερευνά η Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα.

      I.     Η Τράπεζα της Ελλάδος, και συγκεκριμένα η ΗΔΑΤ, έχει κατά νόμο αρμοδιότητα για την αποτίμηση χαροφυλακίων αλλά μόνο για τίτλους που εκδίδονται στην Ελλάδα.  Για τίτλους που εκδίδονται εκτός Ελλάδος, όπως ήταν και το δομημένο ομόλογο της J.P. Morgan, δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα.  Άρα τα όσα έχουν κατά καιρούς λεχθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έπρεπε να ελέγξει τα Ταμεία για το δομημένο αυτό ομόλογο ή ότι τα Ταμεία έπρεπε να προσφύγουν στα στοιχεία αποτίμησης της ΗΔΑΤ για να κρίνουν αν συμφέρει ν’ αγοράσουν το δομημένο ομόλογο είναι εξ ολοκλήρου ανακριβή και εσφαλμένα.

hello: Συνοπτικό Σημείωμα επί των Ερωτήσεων προς κ. Β. Αλεξανδράκη (Διευθυντή της Διεύθυνσης Εργασιών του Δημοσίου της Τράπεζας της Ελλάδος)

   

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

18-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις».
…………..

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπερψηφίζω επί της αρχής το σχέδιο νόμου. Και παίρνω αφορμή, για να μιλήσω, από μια διάταξη, που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ασήμαντη. Αλλά μου δίνει την ευκαιρία να εκθέσω ορισμένες σκέψεις, γιατί σε αυτόν τον τόπο έχουμε χρέος και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, τις οποίες έχει καθένας για το πώς έφτασε εδώ ο τόπος, αλλά και να θυμίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει.

Με αφορμή λοιπόν, κύριε Υπουργέ, το άρθρο 13 του σχεδίου νόμου, θα μου επιτρέψετε να γυρίσω λίγο πίσω. Το άρθρο 13 του σχεδίου νόμου καταργεί τη θέση του ειδικού γραμματέα του ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική μεταρρύθμιση» και μεταβιβάζει την εποπτεία αυτή στον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης. Ορθή κίνηση μέσα στην τάση της Κυβέρνησης να μειώσει τις θέσεις των ειδικών γραμματέων.

Το ζήτημα βεβαίως είναι, ότι ο προϊστάμενος θα πρέπει να είναι κάποιος άνθρωπος, ο οποίος να ξέρει. Και το λέω αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, γιατί αυτό το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική μεταρρύθμιση» έχει μια μεγάλη και πικρή ιστορία, η οποία πρέπει να μας διδάξει όλους και ιδίως τη σημερινή Κυβέρνηση.

hello: 18-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις».

   

Page 8 of 42