Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών  και Βουλευτή Α΄Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «REAL NEWS» και
στην δημοσιογράφο κα Χρύσα Ταβουλάρη

(Κυριακή, 4/7/2010)


1.    Όλοι μιλούν για momentum  Καραμανλή -Σαμαρά μετά την εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο…Τι περιέχει κατά την εκτίμηση ή την γνώση σας αυτή η «συμφωνία»?

Θα διαφωνήσω –όχι διότι ξέρω κάτι περισσότερο αλλά γιατί γνωρίζω την Παράταξή μου- με τον όρο «συμφωνία».  Ήταν μια απολύτως φυσιολογική συνάντηση και συνύπαρξη σε μια κορυφαία στιγμή για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς ένα ευοίωνο μέλλον.  Μην ξεχνάμε ότι ήταν το πρώτο Συνέδριο, με τεράστια σημασία για την ριζική αναδιοργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα της 4ης Οκτωβρίου 2009 και την εκλογή του κ. Α. Σαμαρά στην ηγεσία του Κόμματος.  Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν να συναντηθούν, με την ανάλογη συμβολική και ουσιαστική σημασία και την, συνακόλουθη, συγκινησιακή φόρτιση, δύο παλιοί φίλοι πριν απ’ όλα και, ύστερα, ένας πρώην Αρχηγός που επί πολλά χρόνια ηγήθηκε της Νέας Δημοκρατίας, την ένωσε και την οδήγησε, μετά από διαδοχικές εκλογικές νίκες, για πεντέμισι χρόνια στην Κυβέρνηση;  Και ο νέος Αρχηγός, εκλεγμένος μέσα από μια πρωτόγνωρη, άκρως δημοκρατική διαδικασία, ο οποίος αγωνίζεται να δώσει στη Νέα Δημοκρατία την προοπτική που της ταιριάζει.  Πρόκειται λοιπόν για αυτονόητο momentum ενότητας και κοινής προσπάθειας.

2.    Γιατί δεν μίλησε ο Κ. Καραμανλής αν και καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδο του?

Από μόνη της η παρουσία του κ. Κ. Καραμανλή ήταν αρκετή για να δείξει την διαρκή στήριξή του στη Νέα Δημοκρατία και την συμπόρευσή του με τον κ. Α. Σαμαρά.  Στην πολιτική υπάρχουν στιγμές όπου οι συμβολισμοί και τα νοήματά τους κάνουν τα λόγια περιττά και ανώφελα.  Άλλωστε ο κ. Κ. Καραμανλής δεν ρέπει προς τα πολλά λόγια.

3.    Η παρουσία Καραμανλή και η αλλαγή των τελευταίων ημερών του Α. Σαμαρά σ’ ότι αφορά την στήριξη της διακυβέρνησης Καραμανλή σημαίνει κάτι κατά τη γνώμη σας στην γενικότερη στρατηγική της ΝΔ?

Επιτρέψτε μου να μην συμφωνήσω με τη διατύπωση «αλλαγή των τελευταίων ημερών».  Σας παραπέμπω σε όλες – μα όλες- τις δηλώσεις του κ. Α. Σαμαρά από τότε που εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  Πάντοτε, και με συνέπεια που αναδεικνύει το υψηλό πολιτικό του ήθος, αναγνώρισε και στήριξε τα πολλά θετικά της όλης προσφοράς του κ. Κ. Καραμανλή και στο Κόμμα και στον Τόπο, ιδίως κατά τα πεντέμισι χρόνια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.  Όπως σας τόνισα, το Συνέδριο ήταν μια κορύφωση των εσωκομματικών διαδικασιών μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αλλά και μια, κυριολεκτικώς, νέα αρχή.  Και σ’ αυτή την αφετηρία η συνύπαρξη του πρώην και του νυν Προέδρου σηματοδοτεί την ενότητα της Παράταξης, τις κοινές αγωνίες και, κυρίως, τις κοινές ελπίδες.  Άλλωστε το κεντρικό μας σύνθημα, όπως τόνισε ο κ. Α. Σαμαράς, για το μέλλον, σ’ αυτή τη γκρίζα εικόνα που δημιούργησε για τη Χώρα η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, είναι «Στρατηγική Ελπίδας».

4.    Είστε ένας από τους λίγους που στάθηκαν στο πλευρό του Κ. Καραμανλή τους τελευταίους μήνες. Τι τον προβληματίζει περισσότερο σήμερα? Πώς εισέπραξε την υποδοχή στο συνέδριο.

Είναι πολλοί αυτοί που βρίσκονται στο πλευρό του κ. Κ. Καραμανλή, με πρώτο τον κ. Α. Σαμαρά.  Χωρίς να ξέρω κάτι περισσότερο, αλλά γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του πρώην Πρωθυπουργού, θεωρώ πως αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο είναι ο καταστροφικός ολισθηρός κατήφορος, στον οποίο οδηγεί τη Χώρα η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ιδίως δε η διάλυση του κοινωνικού κράτους δικαίου και των κοινωνικών κατακτήσεων.  Δεν μπορεί επίσης να μην τον απασχολούν οι διαφαινόμενες υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις σε βασικά εθνικά θέματα, τα οποία ο ίδιος –με το κόστος που όλοι τώρα αντιλαμβάνονται- υπερασπίσθηκε σθεναρά και με απόλυτη επιτυχία.  Ως προς την υποδοχή στο συνέδριο, δεν μπορεί να μην συγκινεί έναν άνθρωπο, όπως ο κ. Κ. Καραμανλής, η συνύπαρξη με τους συναγωνιστές μιας ολόκληρης ζωής, από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ ως σήμερα.

5.    Δικαίως ή αδίκως παραπέμφθηκαν οι 5?

Εντελώς άδικα.  Η παραπομπή τους ήταν μια απαράδεκτη, προκατασκευασμένη σκευωρία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η οποία δείχνει ότι το Κόμμα αυτό χρησιμοποιεί την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής για ν’ αποπροσανατολίσει το κοινωνικό σύνολο από τα «έργα και τις ημέρες» της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.  Δεν θα τα καταφέρουν, η αλήθεια θα λάμψει.  Τάσσομαι αλληλέγγυος προς τους συναδέλφους μου.

6.    Και κάποιοι της ΝΔ πάντως φαίνεται ότι ψήφισαν υπέρ της παραπομπής?

Δεν μπορώ να ξέρω τι ψήφισε κάθε Βουλευτής.  Άλλωστε σε τέτοια θέματα καθένας δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του.  Αν –το τονίζω το αν- συνέβη αυτό που λέτε, ας τα βρουν, όσοι ψήφισαν υπέρ της παραπομπής, με τη συνείδησή τους.

7.    Ασφαλιστικό εργασιακά, γυρίζουμε στο 1900? Υπάρχει τρόπος ….διαφυγής?

«Βαρύς χειμώνας», με θύματα ιδίως τους οικονομικά ασθενέστερους. Είναι επίσης προφανές –και οφείλω να το τονίσω ιδιαίτερα αυτό- ότι η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου εκτελεί τις εντολές του Μνημονίου παραβιάζοντας ωμά και προκλητικά το Σύνταγμα.  Όλοι θυμούνται, κατά την κύρωση του Μνημονίου, την κατάφορη παραβίαση του άρθρου 36 παρ. 2 του Συντάγματος, όταν η Κυβέρνηση –και όσοι ψήφισαν μαζί το σχετικό νομοσχέδιο- έφθασε στο σημείο να θεσπίσει διάταξη κατά την οποία διεθνείς συνθήκες ισχύουν και  εφαρμόζονται μόλις υπογράψει ο υπουργός, χωρίς καν να χρειάζεται η κύρωση από τη Βουλή!  Τώρα, με το υπό συζήτηση συνταξιοδοτικό σχέδιο νόμου και τις λοιπές διατάξεις ως προς τα εργασιακά, παραβιάζει προκλητικά, όπως επισημαίνει και η Γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος. Και ιδίως τα άρθρα 21, 22 και 25 παρ. 1, αγνοώντας κάθε κοινωνικό κεκτημένο και κατεδαφίζοντας, κυριολεκτικά, το κοινωνικό κράτος δικαίου.  Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του πως αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το σεβασμό του κράτους δικαίου και της αρχής της νομιμότητας! Με ρωτάτε επιπλέον αν υπάρχει τρόπος διαφυγής απ’ αυτό το εφιαλτικό τοπίο. Ναι, υπάρχει.  Δείτε τις προτάσεις του κ. Α.  Σαμαρά στις 7 Ιουλίου, καθώς και την όλη στρατηγική απαλλαγής από τα «καυδιανά δίκρανα» του Μνημονίου.

8.    Η Ντόρα Μπακογιάννη προχωρά σε ίδρυση νέου φορέα. Πώς σχολιάζετε την κίνηση υπάρχει χώρος στην κεντροδεξιά για νέα σχήματα και πόσο αυτό «κόβει» την δυναμική της ΝΔ?

Κανένα σχόλιο. Ιδίως στην πολιτική, καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τα λεγόμενά του.  Επισημαίνω μόνο τούτο: Η πρόσφατη πολιτική ιστορία έχει αποδείξει ότι εκκολαπτόμενοι κομματικοί σχηματισμοί από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν καμία τύχη, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα.  Αντιθέτως, τέτοιες κινήσεις, όποτε έγιναν, ενίσχυσαν και θωράκισαν τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας.

9.    Έχετε διατελέσει και υπουργός Δημόσιας Τάξης σε μια κρίσιμη φάση. Το τελευταίο δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα ξεφεύγει των ορίων των ‘’γνωστών’’ τρομοκρατικών οργανώσεων?

Από το 1997, και ιδίως μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, με υπομονή τονίζω ότι οι σημερινές μορφές τρομοκρατίας δεν έχουν καμία σχέση με τις οργανώσεις τύπου «17 Νοέμβρη».  Είναι, σήμερα πια, δεδομένη η πολλαπλότητά τους, οι μεταξύ τους υπόγειες διαδρομές, η σχέση τους με αντίστοιχες οργανώσεις στο εξωτερικό, η διασύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα και, κυρίως, η τάση τους να χρησιμοποιούν, αδίστακτα και χωρίς να σέβονται τίποτα, σύγχρονες, εξαιρετικά επικίνδυνες, τεχνολογίες. Απλώς όταν εγώ τα υποστήριζα αυτά και έπραττα αναλόγως, κάποιοι θεωρούσαν, με παλαιομοδίτικες μεθόδους και νοοτροπίες, ότι η υπόθεση εξάρθρωσης της τρομοκρατίας είναι εύκολη υπόθεση και αφορά συγκεκριμένους υπόπτους!  Τώρα έρχονται στα λόγια μου.

10.Είμαστε ανοχύρωτοι?

Εγώ δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να μιλήσω για «Καμπούλ», όπως έκαναν ανεξόδως και ανευθύνως άλλοι. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου ν’ αναζητεί –ανύπαρκτα άλλωστε- πολιτικά οφέλη, παίζοντας με την αγωνία των ανθρώπων, είτε πρόκειται για το κοινωνικό σύνολο είτε για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.  Συμπαρίσταμαι αμέριστα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.  Το μόνο που θέλω να πω στους κάθε είδους υπευθύνους σ’ αυτό τον αγώνα είναι να προσέχουν, διαχρονικά, τα λόγια τους.  Κυρίως δε να συλλογίζονται πολύ τις πράξεις τους. Και ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί σοβαρότητα και ενότητα και όχι επικοινωνιακές λογικές και προσωπικές στρατηγικές.

11.Μιλάτε με πικρία για τα γεγονότα επί δικής σας υπουργίας και την στάση και της τότε αντιπολίτευσης και πολλών υπουργών της τότε κυβέρνησης….

Δεν πιστεύω ότι η πίκρα έχει θέση στην πολιτική.  Καθένας όμως μπορεί να κρίνει τώρα πως –και, κυρίως, για ποιους λόγους- συμπεριφέρθηκαν κάποιοι πολιτικοί και κάποια ΜΜΕ κατά την περίοδο μεταξύ 2007-2009 και πως συμπεριφέρονται σήμερα. μακάρι αυτή η μεταστροφή τους να μην είναι ευκαιριακή και να σηματοδοτεί το ότι «πήραν τα μαθήματά τους» και σκέφτονται πια περισσότερο τον Τόπο και το κοινωνικό σύνολο και λιγότερο την προσωπική τους διαδρομή ή την τηλεθέαση.