Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Π. Παυλόπουλος: Να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 11:17

«Να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια, αλλά με μια νομοθεσία που ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την άποψη ότι το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση δεν μπόρεσε να αποδώσει, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Προκόπης Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι περιείχε ορισμένα αντισυνταγματικά θέματα, τα οποία δεν αίρονται από τη ρύθμιση που έρχεται σήμερα. Ο βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι η κ. Διαμαντοπούλου όφειλε να γνωρίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση υπέστη ένα βαρύτατο πλήγμα από τη νομοθεσία του ΠΑΣΟΚ των αρχών της δεκαετίας του 1980, και υπογράμμισε την ανάγκη να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια, με μια νομοθεσία που ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο, περιορίζοντας τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το νομοσχέδιο δε μπόρεσε να αποδώσει. Πέραν του ότι, το τονίζω, το νομοσχέδιο περιείχε ορισμένα θέματα αντισυνταγματικά, σε ό,τι αφορά ιδίως τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών και γενικότερα της εκλογής των οργάνων, και των μονοπρόσωπων οργάνων. Βεβαίως, όλες αυτές τις αντισυνταγματικότητες δεν τις αίρει η ρύθμιση, η οποία έρχεται σήμερα. Εγώ είχα πει από τότε, με βάση και τη νομολογία του ΣτΕ, ότι αυτά θα κηρυχθούν αντισυνταγματικά και δεν θα βοηθούσαν στη λειτουργία του πανεπιστημίου».

 

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη, έχουμε εφαρμόσει το μοντέλο, το λέει το Σύνταγμα αυτό, ότι είναι πλήρως αυτοδιοικούμενα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το ΣτΕ με πάγια νομολογία του έχει πει ότι όταν λέμε πλήρη αυτοδιοίκηση, εννοούμε την αυτοδιοίκηση εκείνη, σύμφωνα με την οποία τα όργανα προέρχονται από το προσωπικό του κάθε πανεπιστημίου».

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η κυρία Διαμαντοπούλου όφειλε να ξέρει, και το τόνισα πέρσι μιλώντας στη Βουλή, ότι η ανώτατη εκπαίδευση υπέστη ένα βαρύτατο πλήγμα από τη νομοθεσία του ΠΑΣΟΚ των αρχών της δεκαετίας του 1980 με τον περίφημο νόμο-πλαίσιο. Αντί να κοιτάξουμε πώς θα περιορίσουμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία τα έσπερναν από δω κι από κει χωρίς καμία υποδομή, και επομένως να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια, αλλά με μια νομοθεσία που ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο, κατευθείαν, είναι σα να μάζευε, όπως είχα πει της κυρίας Διαμαντοπούλου, τα μπάζα από το νόμο-πλαίσιο που το ΠΑΣΟΚ κι εκείνη μαζί είχαν σπείρει τα προηγούμενα χρόνια, και πήγαν να υιοθετήσουν πρότυπα, τα οποία, σας διαβεβαιώνω, είναι εντελώς ξένα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

Πρόσθετες Πληροφορίες

Πηγή:ΝΕΤ FM

 

http://www.ertonline.gr/sinentefxis-sti-net-fm/item/18480-P-Paylopoylos-%CE%9Da-gyrisoyme-se-organwmena-panepisthmia