Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














ΜΜΕ

Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθήνας Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου

στην εφημερίδα «Real News»

και στην δημοσιογράφο κα Λώρα Ιωάννου

Η Ν.Δ επιδιώκει την αυτοδυναμία. Τώρα που σήμανε η ώρα της κάλπης τι πιστεύετε; Είναι ένας εφικτός στόχος; Πείσατε τους πολίτες;
Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι η μόνη διέξοδος για το αύριο.  Όχι για να ικανοποιηθεί ο κομματικός εγωισμός μας, αλλά για να κυβερνηθεί ο Τόπος με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα μέσα σ’ αυτή την κρισιμότατη συγκυρία. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι οι πολίτες θα δώσουν στον κ. Α. Σαμαρά και τη Ν.Δ. ισχυρή εντολή διακυβέρνησης. Βλέπω τη συσπείρωση της Παράταξης ν’ αυξάνεται καθημερινά.  Και βλέπω ότι η Ν.Δ. παγιώνεται στη συνείδηση όλων ως η μοναδική αξιόπιστη κυβερνητική προοπτική.

Δεσμεύεστε να μην μειώσετε ξανά συντάξεις και μισθούς και να φέρετε ανάπτυξη. Και όλα αυτά σε συνθήκες μνημονίου. Γιατί οι πολίτες να πιστέψουν ότι ένα Κόμμα μπορεί να σηκώσει το βάρος που δεν σήκωσαν τρία Κόμματα μαζί στην κυβέρνηση Παπαδήμου;
Διότι η Ν.Δ. θα έχει νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη κατάσταση, εφαρμόζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμά της.  Η Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου ήταν μια έκτακτη συνθήκη στη βάση όχι προγραμματικής σύγκλισης, αλλά εθνικής ανάγκης προς αποτροπή της πλήρους καταστροφής.  Στην πραγματικότητα, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, μας επεβλήθη.  Πέραν τούτου η σύνθεσή της περιόρισε δραματικά την αποτελεσματικότητά της.  Οι εκλογές θα άρουν τη δυσαρμονία της απερχόμενης Βουλής με τη λαϊκή βούληση και θα δώσουν στη νέα Κυβέρνηση ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα στη μάχη της αναναδιαπραγμάτευσης δυσμενών όρων του Μνημονίου και, σε τελική ανάλυση, της όσο γίνεται πιο γρήγορης αποδέσμευσής μας από το Μνημόνιο.

hello: 5-5-2012 Συνέντευξη στην Εφημερίδα "Real News" και στη δημοσιογράφο κα Λώρα Ιωάννου

   

Άρθρα

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
(στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» της 29/4/2012)

          Η Ευρωπαϊκή Ένωση άργησε πολύ –ως συνήθως, δυστυχώς, για θέματα που δεν συνορεύουν ευθέως με το οικονομικό πεδίο- να σχεδιάσει και να εφαρμόσει κοινή μεταναστευτική πολιτική, ιδίως ως προς τη λαθρομετανάστευση.  Για πολύ καιρό η οιονεί φιλισταϊκή αντίληψη του ευρωπαϊκού βορά, και κυρίως της Γερμανίας, φαντάσθηκε ότι το εκρηκτικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αφορούσε τον ευρωπαϊκό νότο.  Μόνο μετά το 2008, όταν διαμορφώθηκε –με την καθοριστική συμβολή της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, κατά την ομολογία του ίδιου του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Nicolas Sarkozy- το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, επί γαλλικής προεδρίας, εμπεδόθηκε πλέον το θεσμικό και πολιτικό θεμέλιο της κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.  Έκτοτε, φυσικά, το πρόβλημα αυτό δεν είναι αποκλειστικό μέλημα του νότου ή, πολύ περισσότερο, της Ελλάδας. Αλλά κεντρικό ευρωπαϊκό διακύβευμα, με οικονομικές, κοινωνικές, ακόμη δε και εθνικές διαστάσεις.

I.      Μέσα σε λιγότερο από οκτώ μήνες, και συγκεκριμένα ως τον Ιούνιο του 2009, η Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή αξιοποίησε, υπέρ της Ελλάδας, στο έπακρο τις δυνατότητες εφαρμογής του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, με τις εξής ορθολογικές και δραστικές ενέργειες:

hello: 29-4-2012 ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στην Καθημερινή της Κυριακής 29-4-2012

   

Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθήνας Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
και στην δημοσιογράφο κα Κατερίνα Κατσαβού
(Κυριακή 29/4/2012)


1.    
Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε από την επικοινωνία σας με τους πολίτες, δεδομένης της απαξίωσης στο σύνολο του πολιτικού συστήματος που έχει καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις;

Είναι αναμενόμενο οι πολίτες να μεταφράζουν την πρωτοφανώς επώδυνη κοινωνική πραγματικότητα σ’ έντονη δυσπιστία -αν όχι απαξία- για το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίσθηκε, διαχρονικώς, τις τύχες της Χώρας. Οι ευθύνες όμως αφενός δεν πρέπει να κατανέμονται κατά ισοπεδωτικό τρόπο, με δεδομένο το γεγονός ότι δεν ευθυνόμαστε όλοι το ίδιο.  Αφετέρου δε βαρύνουν και όσους δεν κυβέρνησαν, στο μέτρο που εμπόδισαν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.  Αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει. Γνωρίζει ότι, παρά τα όποια λάθη και της δικής μας διακυβέρνησης, χαράξαμε κορυφαίες εθνικές επιλογές που εγγυώνταν τη γεωπολιτική μας θέση και την αναπτυξιακή μας προοπτική. Αντιθέτως –και μεταξύ άλλων φυσικά- το «λεφτά υπάρχουν» ηχεί ακόμα στ’ αυτιά όλων, τη στιγμή που βιώνουμε τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε τη συσπείρωση της Παράταξης ν’ ανεβαίνει σταδιακά. Είναι, πλέον, ουσιαστική η λαϊκή ανταπόκριση στο προσκλητήριο νίκης και αυτοδυναμίας.

2.     Ο Αντώνης Σαμαράς ζητά καθαρή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία. Πιστεύετε ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, η Χώρα θα ξαναπάει σε εκλογές;Θέλω να πιστεύω ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας θα επιτευχθεί. Όχι βεβαίως γιατί το επιβάλλει ο κομματικός εγωισμός μας. Αλλά γιατί είναι εθνική ανάγκη να κυβερνηθεί η Χώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  Σ’ αυτό έχει δίκιο ο κ. Κώστας Καραμανλής.  Αλλά –καθ’ υπόθεση εργασίας- και ελλείψει αυτοδυναμίας, οι νέες εκλογές προσθέτουν, παρά επιλύουν, προβλήματα. Και τούτο διότι δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που δεν συνάδει με την κρισιμότητα της περίστασης. Στις 6 Μαΐου πρέπει να δοθεί οριστική λύση, ακόμη κι αν αυτή έγκειται στην παροχή της λεγόμενης «ψήφου ανοχής». Είναι μια πρακτική με κοινοβουλευτική παράδοση στην Ευρώπη και κατοχύρωση στο Ελληνικό Σύνταγμα, που επιτρέπει στο νικητή των εκλογών να εφαρμόσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Αν τα υπόλοιπα κόμματα –ιδίως δε το ΠΑΣΟΚ- δεν την παράσχουν, αναλαμβάνουν πλήρως τη βαρύτατη ιστορική ευθύνη για ό, τι επακολουθήσει, μέσα από το χάος που θα δημιουργήσει νέα προσφυγή στις κάλπες.  Ας το αναλογισθεί αυτό ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

hello: 29-4-2012. Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και στην δημοσιογράφο κα Κατερίνα ΚΑΤΣΑΒΟΥ

   

Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθηνών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
και στον δημοσιογράφο κ. Μάρκο ΜΟΥΖΑΚΗ
(Κυριακή 29/4/2012)

1.                 Όπως έχουν διαμορφωθεί οι προεκλογικές εξελίξεις και δυναμικές, μάλλον αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει. Θα συμφωνούσατε σ’ αυτή την περίπτωση με νέα εκλογική αναμέτρηση, πολύ περισσότερο αν η Ν.Δ. είναι μακριά απ’ το ποσοστό αυτοδυναμίας;

Το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι, αναμφιβόλως, η εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας για την έξοδο από την κρίση. Αυτό δεν μπορεί παρά να μεταφράζεται σε ισχυρή εντολή εφαρμογής ενός ρεαλιστικού και αναπτυξιακού κυβερνητικού προγράμματος. Ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι κομματικός εγωισμός. Είναι εθνική ανάγκη. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα επιτευχθεί.  Σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή κι αν το σενάριο της αυτοδυναμίας δεν επαληθευθεί, οι νέες εκλογές δεν είναι λύση. Θα οδηγήσουν τη Χώρα σε πολιτική περιδίνηση μηνών, με αβέβαιο –μάλλον καταστροφικό- αποτέλεσμα. Ο Τόπος πρέπει να κυβερνηθεί άμεσα. Και το Σύνταγμα παρέχει αυτή τη δυνατότητα, ακόμη και ελλείψει μονοκομματικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, με την παροχή ψήφου ανοχής στο πρώτο Κόμμα. Αν το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ευ. Βενιζέλος αρνηθούν να την παράσχουν, είναι εκείνοι, αποκλειστικώς, που οδηγούν τη Χώρα σε νέες εκλογές και επωμίζονται, στο ακέραιο, το βάρος και τις ευθύνες αυτής της επιλογής.

2.                 Αν οι μετεκλογικές εξελίξεις παραπέμψουν σε κυβέρνηση συνεργασίας και η Ν.Δ. είναι πρώτο Κόμμα, με ποιους μπορεί να συνεργαστεί παρά μόνο με το ΠΑΣΟΚ, λογικά;Το διευκρίνισα καθαρά προηγουμένως. Η εντολή που θα λάβει ο κ. Α. Σαμαράς αποκλείει την κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μπούμε στη λογική επώδυνων και εθνικά επικίνδυνων συμβιβασμών με τους ηττημένους των εκλογών και υπαίτιους του σημερινού τέλματος. Ας μην παρεξηγούν και διαστρεβλώνουν κάποιοι τη στήριξή μας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν είναι ούτε συγχωροχάρτι, ούτε προπομπός για το μέλλον, δεδομένου μάλιστα ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν συνεφωνήθη, αλλά επεβλήθη. Δεν ήταν καν συγκυβέρνηση. Ήταν, υπό όρους εκβιασμού που δεν ταιριάζει στην ιστορία και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στάση εθνικής ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας προ του κινδύνου ολοκληρωτικής καταστροφής από την πολιτική  παράνοια των χειρισμών του κ. Παπανδρέου.  Άρα ήταν Κυβέρνηση με ειδική και περιορισμένη εμβέλεια. Έχει ημερομηνία λήξης την 6η Μαΐου. Μακάρι να ήταν νωρίτερα.

hello: 29-4-2012 Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" και στον δημοσιογράφο κ. Μάρκο ΜΟΥΖΑΚΗ

   

Page 11 of 51