Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

9-3-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθμόν 26/24.2.2012 επερώτησης των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κυρίων Γρηγορίου Αποστολάκου, Προκόπη Παυλόπουλου, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Αναστασίου Νεράντζη, Μιχαήλ Χαλκίδη και Αθανασίου Μπούρα προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με την προβληματική λειτουργία του Δήμου Αθηναίων.
……….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Δώστε μου λίγο χρόνο παραπάνω, κύριε Πρόεδρε, για να μην χρησιμοποιήσουμε τις δευτερολογίες. Άλλωστε, δεν υπάρχει μείζον ζήτημα, νομίζω. Συγχωρέστε μας, θα διευρύνουμε λίγο τη χρονική διάρκεια.
Κυρία Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, είμαι υποχρεωμένος, μολονότι το ζήτημα της επερώτησης αφορά την προβληματική λειτουργία του Δήμου Αθηναίων και επειδή ο λόγος της Βουλής είναι πάντα επίκαιρος, να ξεκινήσω από ένα άλλο ζήτημα, σχετικά με τη συζήτηση που διημείφθη πριν από λίγο. Μιλώ για την παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου και τον τρόπο με τον οποίο μας ανήγγειλε το τι συνέβη σχετικά με την έκβαση του PSI.

Το κάνω αυτό γιατί τούτη την πραγματικά κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, για το λαό μας, επέλεξε ο κ. Βενιζέλος να μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων -και εκτός Κανονισμού μάλιστα- όχι τόσο ως Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών μίας Κυβέρνησης η οποία στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ως υποψήφιος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και επέλεξε, επίσης, να ομιλήσει με το γνωστό ύφος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν διδάσκεται ποτέ από τα λάθη του. Μιλάμε για εκείνο το αλαζονικό ύφος, το οποίο θέλει όλα να οφείλονται στο ΠΑΣΟΚ, όλα να ξεκινάνε από το ΠΑΣΟΚ και όλα να τελειώνουν με το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν εννοεί να ζητήσει μία «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για το κατάντημα, στο οποίο έχει φθάσει αυτήν τη στιγμή η χώρα.

Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις, σχετικά με το PSI. Πράγματι, είναι πολύ σημαντική η εξέλιξη του PSI, ιδιαίτερα ικανοποιητική. Μόνο που πρέπει να τονίσουμε ότι δεν δικαιούται ο κ. Βενιζέλος να έρχεται εδώ και να μας λέει, περίπου, ότι όλα τέλειωσαν σχετικά με το δημόσιο χρέος.

Κύριοι συνάδελφοι, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Με την ψήφο που δόθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη Βουλή σχετικά με το δεύτερο μνημόνιο και που έβαλε πλάτη η Νέα Δημοκρατία, αποφύγαμε την καταστροφή της άτακτης χρεοκοπίας. Με την έκβαση του PSI, έχουμε την ελπίδα ότι το χρέος μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο. Όμως, έχουμε ελπίδα, καμία βεβαιότητα! Και έχουμε ελπίδα ότι αυτό μπορεί να συμβεί με μία άλλη κυβέρνηση, με μία άλλη πολιτική!

hello: 9-3-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθμόν 26/24.2.2012 επερώτησης των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κυρίων Γρηγορίου Αποστολάκου, Π. Παυλόπουλου ....προς τον Υπ.Εσωτερικών σχετικά με την προλβηματική λειτουργία του Δ.Αθηναίων

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

6-3-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου, ως εισηγητή της ΝΔ, κατά τη συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου».
…..

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Κυρία Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Ερώτηση θέλετε να κάνετε, κύριε Παυλόπουλε;

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μόνο μία ερώτηση θα κάνω στον Υφυπουργό, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Ορίστε, έχετε το λόγο.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υφυπουργέ, υπάρχει μία παρατήρηση που θέλω να κάνω, απλώς για να μη σπαταλάμε το χρόνο μας αργότερα.
Στις παραγράφους 7-13 σας είχα πει ότι σωστά λέτε πως οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι περιλαμβάνονται στα υπηρεσιακά συμβούλια που τους αφορούν. Μόνο που ύστερα από τη νομοθετική ρύθμιση του ν. 3018 και το διάταγμα ένταξής τους σε βαθμολογική κλίμακα, πρέπει να προσδιοριστεί κατά την εκτίμησή μου -δείτε το, έχουμε καιρό μέχρι το τέλος της συζήτησης- και τι βαθμού πρέπει να είναι αυτοί οι οποίοι μετέχουν. Ορθώς προηγουμένως δεν υπήρχε κατάταξη σε βαθμό. Τώρα πρέπει να προσδιορίσουμε σε ποιο βαθμό πρέπει να είναι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, θα το λύσουμε και αυτό το σημείο, κύριε Παυλόπουλε.
…………………

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): … Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έχει το λόγο.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[2]: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.
Να διευκρινίσω ευθύς εξαρχής ότι ίσως να χρειασθώ ένα μικρό μέρος της δευτερολογίας μου όταν θα μιλήσουμε για τα θέματα της τροπολογίας, μετά τις διευκρινήσεις που έδωσε ο κύριος Υφυπουργός. Θέλω να τονίσω εκ προοιμίου ότι οι αλλαγές που έκανε είναι πολύ θετικές και γι’ αυτόν το λόγο κατ’ αρχάς δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, δεδομένου ότι οι περισσότερες αντιρρήσεις είχαν εκφρασθεί για την τροπολογία. Ευχαριστώ για τη συνεργασία γενικότερα πάνω στο θέμα αυτό.

Θα μου επιτρέψετε να μπω στα άρθρα μετά τις παρατηρήσεις που κάναμε χθες πάνω στα ζητήματα αρχής.

Είπα και επαναλαμβάνω, ότι ψηφίσαμε «ναι» επί της αρχής, ψηφίζουμε «ναι» και επί των άρθρων σε ό,τι αφορά τα ζητήματα τα σχετικά με το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι μη φανταζόμαστε, επειδή ψηφίσαμε ορισμένες διατάξεις, ότι τούτο θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με την καλύτερη λειτουργία των υπαλλήλων, με την καλύτερη τουλάχιστον συμπεριφορά τους απέναντι στο διοικούμενο, απέναντι στην κοινωνία γενικότερα.

Είναι σαφές ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την εξασφάλιση της αξιοκρατίας και την απάλειψη κάθε κομματικής παρέμβασης, συν το γεγονός ότι θα πρέπει να εξελιχθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγονται στις διοικητικές ενέργειες. Μόνον έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Εν πάση περιπτώσει, έστω και σε επίπεδο συμβολισμού οι ρυθμίσεις που έρχονται είναι ρυθμίσεις θετικές.

hello: 6-3-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου, ως εισηγητή της ΝΔ, κατά τη συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπ. Διοικητικής Μετ/σης και Ηλ/νικής Διακυβέρνησης: «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλ. και Υπαλ. Νομικών Προσώπων Δημ

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

5-3-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου, ως εισηγητή, κατά τη συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου».
…..

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναγκάζομαι να ξεκινήσω από αυτό στο οποίο κατέληξε ο συνάδελφος κ. Τόλκας. Θα ήθελα να του πω ότι η τροπολογία ιδίως -όχι το νομοσχέδιο τόσο- αποδεικνύει το ακριβώς αντίστροφο απ’ αυτό που μας είπε. Περίπου μας εμφάνισε μία ειδυλλιακή εικόνα οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης επί ΠΑΣΟΚ, μετά το 2009, και μας είπε ότι «τώρα συμπληρώνουμε τις μεγάλες τομές»!

Τα ερείπια μαζεύουμε, κύριοι συνάδελφοι, ιδίως μ’ αυτήν την τροπολογία. Ερείπια μαζεύουμε της δήθεν μεταρρύθμισης Ραγκούση. Θα έλθω, λοιπόν, στη συνέχεια σ’ αυτό.

Θα αναφερθώ τώρα από το σχέδιο νόμου.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου, έρχεται σε μια στιγμή που το θέμα της διαφάνειας, ιδίως στο χώρο του δημόσιου τομέα, είναι μείζον. Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία το θέμα της διαφάνειας είναι ζητούμενο, πολλές φορές καθ’ υπερβολήν. Όμως, ας είναι και έτσι. Ίσως η υπερβολή στη σημερινή εποχή μάς κάνει να νομοθετούμε και πράγματα τα οποία μέχρι πρότινος δεν τα θεωρούσαμε αναγκαία. Όμως, το κάνουμε για να μην αφήσουμε το παραμικρό σε ό,τι αφορά τις δυνατότητας καταπολέμησης της διαφθοράς και της υπεράσπισης της διαφάνειας. Γι’ αυτό και λέμε «ναι» επί της αρχής στο σχέδιο νόμου. Και το τονίζω ότι σήμερα μιλάμε για το σχέδιο νόμου, το οποίο αφορά την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Όχι ότι δεν είχαν γίνει σημαντικά βήματα το 2006, όταν θεσπίσθηκε τότε ο Υπαλληλικός Κώδικας, αλλά η πορεία έδειξε ότι χρειάζεται να κάνουμε και άλλες σημαντικές μεταβολές. Και επέρχονται σημαντικές μεταβολές. Γι’ αυτό και ψηφίζουμε υπέρ σε ό,τι αφορά την αρχή του σχεδίου νόμου, επιφυλασσόμενοι σε ορισμένα σημεία να υποβάλλουμε προτάσεις, όπως κάναμε και στην επιτροπή, για την τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων.

Ας δούμε ποια είναι τα σημαντικά σημεία τα οποία πράγματι επιφέρουν πρόοδο. Αυτά τα σημεία είναι τέσσερα.

hello: 5-3-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου, ως εισηγητή, κατά τη συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου».

   

Page 7 of 41