Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΜΜΕ

Άρθρα

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
 (στην εφημερίδα Real News της Κυριακής 8/7/2012)

           Οι πρόσφατες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων, με αιχμή του δόρατος την απόφαση 599/2012 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, φέρνουν εκ νέου στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα της ευθείας αντίθεσης πλειάδας διατάξεων νόμων, που ψηφίσθηκαν σ’ εκτέλεση των Μνημονίων, όχι μόνο προς το Σύνταγμα αλλά και προς αυτό τούτο το ευρωπαϊκό δίκαιο.  Βεβαίως ως προς ορισμένες διατάξεις των ως άνω νόμων υφίσταται ήδη αντίθετη νομολογία, με βάση την απόφαση 668/2012 της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πράγμα που σημαίνει ότι, τελικώς, το όλο θέμα μάλλον θα κριθεί, κατά το άρθρο 100 του Συντάγματος, από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.  Πλην όμως το γεγονός ότι κοινή είναι πια η πεποίθηση, στο πλαίσιο νομικών και πολιτικών κύκλων εντός και εκτός Ελλάδας, ότι πολλές από τις απαιτήσεις της Τρόικας, όπως αποτυπώνονται στη νομοθεσία, παραβιάζουν και το ευρωπαϊκό δίκαιο, τούτο συνιστά κορυφαίο έρεισμα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης Α. Σαμαρά για αναδιαπραγμάτευση κρίσιμων πολιτικών των Μνημονίων. Πρωτίστως δε των πολιτικών εκείνων που πλήττουν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους.  Ειδικότερα:

hello: 8-7-2012. ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ στην εφημερίδα "Real News" της 8/7/2012

   

Συνεντεύξεις

Π. Παυλόπουλος: Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλλει στην Ελλάδα διατάξεις αντίθετες με το Κοινοτικό Δίκαιο

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 11:18

«Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο», τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος τόσο στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου, όσο και στις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς μπερδεύονται τα πράγματα τώρα; Αν και υπάρχει το Συμβούλιο Επικρατείας, από την άλλη υπάρχει το Ειρηνοδικείο».

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πράγματι η απόφαση 668/2012 του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου έχει εκδοθεί λέγοντας ότι και διατάξεις των πρώτων μνημονιακών νόμων δεν πάσχουν από πλευράς παραβίασης του ελληνικού και του κοινοτικού δικαίου. Όμως έχουμε τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και ιδίως την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους με τους οποίους επιβλήθηκαν οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, οι περικοπές των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Οι αποφάσεις αυτές λένε κάτι που είχε πει τότε η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής: Ότι παραβιάζεται όχι μόνο το Σύνταγμα, παραδείγματος χάριν η αρχή της ισότητας, η αρχή της συλλογικής αυτονομίας, η αρχή της αναλογικότητας, αλλά και βασικές διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου, όπως είναι το άρθρο 37 του ευρωπαϊκού χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και οι διατάξεις οι οποίες αφορούν ορισμένες διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Ποτέ δεν αντιτάξαμε στην τρόικα ότι αυτές οι διατάξεις είναι αντίθετες και με το κοινοτικό δίκαιο. Και δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο».

ΠΗΓΗ:
http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net-fm/item/16562-P-Paylopoylos-Den-mporei-h-troika-na-epiballei-sthn-Ellada-diataxeis-antithetes-me-to-Koinotiko-Dikaio

 

 

   

Άρθρα

Η ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟY ΕΡΜΗ

(στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής 1/7/2012
στο ένθετο «τέχνες και γράμματα», σελ. 8)

           Εν είδει προοιμίου στα όσα έπονται μια –προφανώς κοινότοπη, πλην όμως απολύτως αναγκαία για λόγους στοιχειώδους σεβασμού της ιστορικής αλήθειας- ταπεινή υπόκλιση μπροστά στο μεγαλείο της γλώσσας μας:  Εδώ και χιλιετίες πορεύεται αδιατάρακτη, ως αυθεντικό πρότυπο μιας αέναης συγκλονιστικής γονιμοποίησης, ποτίζοντας στο διάβα της σχεδόν κάθε άλλη εφήμερη γλώσσα με το ζωογόνο νερό που αναβλύζει από την αρχέγονη και πρωτεϊκώς πολυδιάστατη ετυμολογική μήτρα της.

          Ένα μικρό αλλ’ άκρως αντιπροσωπευτικό- κατά τη γνώμη μου φυσικά- δείγμα αυτής της διαχρονικής ετυμολογικής και, συνακόλουθα, νοηματικής επικυριαρχίας της ελληνικής γλώσσας παρέχει, ιδίως στις μέρες μας λόγω της προϊούσας κανονιστικής ρευστότητας της έννομης τάξης, η prima vista «παράξενη» σύνδεση του αρχαίου θεού Ερμή με την ερμηνεία και εφαρμογή του κανόνα δικαίου.  Του κάθε κανόνα δικαίου. Και να γιατί:

I.      Σύμφωνα με το ως τώρα κοινώς αποδεκτό «δόγμα» της νομικής επιστήμης, οιοσδήποτε κανόνας δικαίου –από την κορυφή της δικαιικής ιεραρχίας ως τη βάση της, ήτοι από τον θεσμικό «θρόνο» του Συντάγματος ως τo σχεδόν αδιόρατο «κανονιστικό ψήγμα» της καθημερινής δικαιοπραξίας- ενεργοποιείται και αποκτά τη ρυθμιστική του δύναμη μέσα από την ερμηνεία του κανονιστικού του περιεχομένου, η οποία και οδηγεί τελικώς στην εφαρμογή του.  Δηλαδή μέσα από τη νοητική διεργασία που συνδέει το κανονιστικό αυτό περιεχόμενο με τα πραγματικά περιστατικά τα οποία μπορούν, κατά περίπτωση, να υπαχθούν στο πλαίσιό του, προκειμένου ο κανόνας δικαίου να επιδράσει στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι δια της παραγωγής των έννομων αποτελεσμάτων του.

hello: 1-7-2012. Η ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Στην Καθημερινή της Κυριακής 1/7/2012-ένθετο Τέχνες και Γράμματα

   

Συνεντεύξεις

«Οι καιροί επιβάλλουν να υπάρξει σύγκλιση»

«Αν υπήρχε αυτοδύναμη κυβέρνηση θα είχε πάρει την ευθύνη αυτών που έπρεπε να γίνουν», ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ σημείωσε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πως «τώρα ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος επαναδιαπραγμάτευσης». Η πολιτική που ακολουθείται στην Ευρώπη οδηγεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη στην κατάρρευση, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να συμμετέχουν τεχνοκράτες στη νέα κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε ότι «η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους έξω από τον πολιτικό χώρο οι οποίοι είναι πολύτιμοι». Σημείωσε επίσης ότι αυτό το δυναμικό των τεχνοκρατών πρέπει «να το αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό, ανεξάρτητα αν θα είναι από τον υπουργικό θώκο».

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το γεγονός πως δεν αντέδρασε: «Δεν ήταν στάση αμηχανίας, ήταν συνειδητή στάση αποδοκιμασίας».


Ακούστε τί δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

 

   

Page 9 of 51