Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών  και Βουλευτή Α΄Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»
 και στην δημοσιογράφο κα Άννα ΔΟΛΛΑΡΗ
τ. 52 14-20/10/2010

  • Όπως όλοι οι υπουργοί, είχα δώσει πολλά σημειώματα στον Καραμανλή
  • Η κυβέρνηση Καραμανλή υπέστη πρωτοφανή επίθεση, ακριβώς όταν πλέον είχε λήξει και η τελευταία μας εκκρεμότητα στο θέμα των Σκοπίων
  • Ο κ. Παπανδρέου επιβάρυνε τον προϋπολογισμό κατά 9,5 δις ευρώ περίπου, ιδίως λόγω υστέρησης εσόδων, αυξάνοντας τελικά το έλλειμμα κατά 4%.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ αντέδρασε και πολιτικά και θεσμικά, όπως επέβαλλε το συμφέρον της χώρας.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, αναφέρεται στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και θέτει καίρια ερωτήματα για την ενορχηστρωμένη και συνεχόμενη επίθεση που δέχτηκε κυρίως ο τέως πρωθυπουργός έπειτα από χειρισμούς του, που αφορούσαν κατά κύριο λόγο ζητήματα εξωτερικής πολιτικής: «Πώς γίνεται μία ημέρα μετά από το βέτο στο Βουκουρέστι να υπάρξει αυτή η ενορχηστρωμένη πολεμική εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή και, κυρίως, πώς γίνεται κάθε υπόθεση να βαφτίζεται “σκάνδαλο”, όπως για παράδειγμα τα ομόλογα ή το Βατοπαίδιο;». Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος στηλιτεύει την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου όσον αφορά την οικονομική κρίση αλλά και σοβαρά εθνικά ζητήματα, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του για τη θετική για τη ΝΔ έκβαση των δημοτικών εκλογών.    

Κύριε Παυλόπουλε, στο προηγούμενο τεύχος φιλοξενήσαμε επιστολή του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος σημείωνε ότι είχε προειδοποιήσει τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την επερχόμενη οικονομική κρίση. Θα ήθελα να μου κάνετε ένα σχόλιο για το χρόνο που επέλεξε να δώσει μια τέτοια επιστολή.
Πάγια αρχή μου είναι να μην σχολιάζω τις απόψεις και τις θέσεις των συναδέλφων μου. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Με τον κ. Αβραμόπουλο δεν με χωρίζει τίποτα. Με συνδέουν και μας ενώνουν οι κοινές αγωνίες για το πώς θα μπορέσει η παράταξη να πάει μπροστά υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Μένω σε αυτό και δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο.

Όμως, ο κ. Αβραμόπουλος επιμένει ότι δεν πήρε καμία απάντηση από τον τέως πρωθυπουργό. Είθισται αυτό να γίνεται σε μια κυβέρνηση;
Σας είπα και πάλι δεν θα κάνω κανένα σχόλιο.

Εσείς είχατε δώσει επιστολές στον πρωθυπουργό;
Σημειώματα πολλά, όπως όλοι οι υπουργοί, ιδίως τις παραμονές του προϋπολογισμού.

Επομένως και αυτή η επιστολή ήταν κάποιο σημείωμα του υπουργού που ήταν υποχρεωμένος να ενημερώνει τον πρωθυπουργό;
Μα στα «Επίκαιρα» τονίζεται ότι πρόκειται για σημείωμα και όχι για επιστολή. Αλλά ας μείνουμε σε αυτό που είπαμε και ας μην εκληφθεί ότι είπα πως υπάρχει κάτι που με χωρίζει με τον κ. Αβραμόπουλο.

Ο κ. Γιούνκερ λέει ότι ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλής, γνώριζε την οικονομική κατάσταση και επιβεβαιώνει την επιστολή ή το σημείωμα, αν θέλετε, του κ. Αβραμόπουλου, ότι, ενώ γνώριζε την κατάσταση αυτή, δεν έπραξε αυτά τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει.
Ο κ. Γιούνκερ, όπως φάνηκε και από τη δήλωση του διευθυντή του γραφείου Τύπου κ. Γκι Σούλερ, αναφέρθηκε σε δημόσιες δηλώσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου, δηλαδή του πρωθυπουργού της χώρας. Σπεύδω, όμως, να επισημάνω ότι ο κ. Γιούνκερ είχε πει: «Ότι η ρίζα του κακού είναι δύο με τρεις δεκαετίες πριν». Έδειξε, δηλαδή, τη δεκαετία του ’80, και γιατί καταχρεώθηκε η χώρα και γιατί χάθηκαν τα δύο πρώτα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης.

Κι αυτό που καταγγέλλει ο κ. Παπανδρέου, ότι το έλλειμμα ήταν 11% όταν το παρέδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ;
Ο κ. Προβόπουλος είχε πει ότι το έλλειμμα θα υπερβεί το 10% αν δεν ληφθούν τα μέτρα, τα οποία η τότε κυβέρνηση είχε προαναγγείλει. Δεν ελήφθησαν, όμως, τα μέτρα από τη νέα κυβέρνηση. Αντιθέτως, ο κ. Παπανδρέου επιβάρυνε τον προϋπολογισμό κατά 9,5 δις ευρώ περίπου, ιδίως λόγω υστέρησης εσόδων, αυξάνοντας τελικά το έλλειμμα κατά 4%.
Η προειδοποίηση από την Κομισιόν για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής έγινε τον Ιούλιο του 2009. Αναφέρομαι εδώ, στη δήλωση του  κ. Σερβάζ Ντερόουζ, μέλος της τρόικας, ο οποίος είπε: «Ειδοποιήσαμε την Ελλάδα, αρχές Ιουλίου». Τι περισσότερο να έκανε ο κ. Καραμανλής; Από το Μάρτιο προσπαθούσε, ματαίως, να πείσει τον κ. Παπανδρέου να συνεννοηθούν πάνω σε αυτό το θέμα. Ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι δεν υπάρχει κρίση και ότι για όλα ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης. Και, δεύτερον, ο κ. Καραμανλής ευθαρσώς, αμέσως μετά, ζήτησε από τον ελληνικό λαό νωπή λαϊκή εντολή, προκειμένου να πάρει τα μέτρα εκείνα που θεωρούσε απαραίτητα. Επομένως, η κυβέρνηση της ΝΔ αντέδρασε και πολιτικά και θεσμικά, όπως επέβαλλε το συμφέρον της χώρας.

Κι αυτό που ακούστηκε από την πλευρά της ΕΕ, ότι ο κ. Αλογοσκούφης έχει παρουσιάσει πλασματικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας;
Ποτέ δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα. Αυτό το ανακίνησε ο κ. Παπανδρέου. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αναμένουμε και τα αποτελέσματα του έλεγχου από τη Eurostat.

Πιστεύετε ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες;
Εγώ θα αναφερθώ στο ερώτημα, το οποίο έθεσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς: Το γεγονός ότι φτάσαμε στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, κάτι που αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είναι ένα ολέθριο λάθος ή κάτι παραπέρα; Αυτό θα μας το αποδείξει η ιστορία και ελπίζω σύντομα.

Πολλοί είναι αυτοί, από το χώρο της ΝΔ, οι οποίοι έχουν πει ότι ο κ. Καραμανλής παρέδωσε την εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου ζητούσε συνεχώς εκλογές, κάθε φορά που ο κ. Καραμανλής του έλεγε ότι πρέπει να συνεννοηθούν. Το χειρότερο, όμως, που συνέβη είναι ότι ο κ. Παπανδρέου ευτέλισε ακόμη και τους θεσμούς, χρησιμοποιώντας την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για να εκβιάσει τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι είχε πει νωρίτερα πως δεν θα το κάνει. Άρα, ο ίδιος οδηγούσε τη χώρα σε μια εξάμηνη προεκλογική περίοδο τη στιγμή που έπρεπε να ληφθούν τα μέτρα αυτά. Φτάσαμε, λοιπόν, σε εκλογές μέσα από τον εκβιασμό του κ. Παπανδρέου.

Ο ελληνικός λαός, αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι για όλα αυτά που του συμβαίνουν έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης και η διακυβέρνηση της ΝΔ.
Πάντα, καθένας που κυβερνά φέρει μερίδιο ευθύνης για την πορεία των πραγμάτων. Έχει ήδη όμως αποδειχθεί, σε πείσμα της απίστευτης προπαγάνδας που ανέπτυξε ο κ. Παπανδρέου και τα φερέφωνά του, ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της χώρας οφείλεται στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου άφησε ένα περάσει άκλαυτο ένα πεντάμηνο, χωρίς να πάρει κανένα μέτρο, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό, και όταν κατάλαβε πλέον ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν παραπέρα, τότε μπήκαμε υπό τα ηνία της τρόικας και έχουμε γίνει αιχμάλωτοι του Μνημονίου.

Επί ΝΔ είχαν συναφθεί διακρατικές συμφωνίες, τόσο με τη Ρωσία και με την Κίνα, όσο και με τον αραβικό κόσμο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει προχωρήσει κάποιο από αυτά τα έργα;
Όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτε, αλλά κάνουν βήματα προς τα πίσω. Ο κ. Καραμανλής πήρε μερικές ιστορικές αποφάσεις. Μιλάω για το «όχι» στο Σχέδιο Ανάν, για την πρόοδο στην ενεργειακή πολιτική, κυρίως για το ζήτημα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, καθώς και για το βέτο στο Βουκουρέστι. Είμαι βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς, και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα σταθεί εμπόδιο στον κ. Παπανδρέου αν επιχειρήσει να κάνει πίσω, έστω και ένα βήμα, από τα κεκτημένα της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή.  

Παλαιότερα είχατε πει ότι η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή οφειλόταν εν μέρει και στην εξωτερική πολιτική και ιδίως στη συμμαχία με τη Ρωσία.
Εγώ ένα ερώτημα είχα θέσει: Πώς γίνεται, μετά από το βέτο στο Βουκουρέστι, να υπάρξει αυτή η ενορχηστρωμένη πολεμική εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή και, κυρίως, πώς γίνεται, από εκείνη τη στιγμή, κάθε υπόθεση να «βαφτίζεται» σκάνδαλο. Τώρα αποδεικνύεται ότι σε υποθέσεις, όπως για παράδειγμα των ομολόγων, η Εξεταστική δεν έδειξε κανένα πολιτικό σκάνδαλο. Το ίδιο και με το θέμα του Βατοπαιδίου. Ήταν τυχαίο αυτό; Σε αυτό το ερώτημα απάντηση θα δώσει η ιστορία και ελπίζω σύντομα.

Επομένως, διά της ερωτήσεώς σας, απαντάτε ότι, όντως, υπήρχε ένα κέντρο πέραν του Ατλαντικού, το οποίο δεν ήθελε σε καμία περίπτωση πρωθυπουργό τον Καραμανλή γιατί έμπαινε εμπόδιο στα δικά τους σχέδια.
Ουδέποτε υπήρξα οπαδός της θεωρίας της συνωμοσίας. Επομένως, δεν μπορώ να βγάλω κανένα συμπέρασμα για κέντρα ή άλλα. Θέτω, όμως, ορισμένα ερωτήματα, που θα απαντήσει μεν η ιστορία, αλλά που πρέπει να απασχολήσουν και καθέναν σήμερα: Γιατί και πώς η κυβέρνηση Καραμανλή και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής υπέστησαν πρωτοφανή επίθεση, ακριβώς όταν πλέον είχε λήξει και η τελευταία μας εκκρεμότητα στο θέμα των Σκοπίων;

Πάμε τώρα στα της ΝΔ. Πιστεύετε ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα είναι και το στοίχημα του προέδρου της ΝΔ;
Όταν έχεις έναν αρχηγό, ο οποίος εξελέγη μέσα από μία πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία όπως αυτή από την οποία ανεδείχθη ο κ. Σαμαράς –στην πραγματικότητα μια λαϊκή ετυμηγορία– κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει κλίμα αμφισβήτησης ή εσωστρέφειας. Οι εκλογές αυτές ορθώς έχουν χαρακτηριστεί από τον κ. Σαμαρά ως εκλογές οι οποίες αφορούν την κρίση για το Μνημόνιο. Κι αυτό γιατί, πρώτον, δεν παύουν να εκπέμπουν πολιτικό μήνυμα και, δεύτερον, όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Παπανδρέου, εάν τα πάει καλά ή σχετικά καλά σε αυτές τις εκλογές, θα επικαλεστεί το αποτέλεσμά τους ως «επιβράβευση» του Μνημονίου. Ε, λοιπόν, ας αποφασίσει ο καθένας μας σε αυτές τις εκλογές αν θέλει να δώσει ελευθερία κινήσεων στον κ. Παπανδρέου για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο.

Η κυρία Μπακογιάννη ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της. Πιστεύετε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα;
Όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά, ουδέποτε η προσπάθεια δημιουργίας κόμματος από το εσωτερικό της ΝΔ δημιούργησε ζητήματα στην περαιτέρω πορεία της. Θα έλεγα, μάλιστα, το αντίθετο. Όσοι προσπάθησαν να την πλαγιοκοπήσουν με τον τρόπο αυτό, στο τέλος, απέτυχαν.

Γίνεται πολύς λόγος τελευταία για το ότι θα υπάρξει επιστροφή του κ. Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;
Μόνο εκείνοι που δεν γνωρίζουν τον κ. Καραμανλή, και ιδίως εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν το καλό της ΝΔ, μπορούν να του αποδώσουν τέτοια πρόθεση. Το διευκρίνισε, άλλωστε, και ο ίδιος μέσω των συνεργατών του, ότι αποχώρησε οικειοθελώς από τη ΝΔ και δεν πρόκειται να έκανε τίποτε το οποίο θα έβλαπτε την ενότητά της και τη νικηφόρα πορεία του κ. Σαμαρά. Επομένως, αυτό το θέμα έχει λήξει. 

Πώς κρίνετε τους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής;
Φοβάμαι γιατί, έως τώρα, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει δείξει πυγμή στα εξωτερικά θέματα και γιατί η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιαγάγει την Ελλάδα την έχει εξασθενήσει και δεν έχει τη φωνή που είχε όταν κυβερνούσε τη χώρα ο Κώστας Καραμανλής. Ελπίζω ότι με την ενότητα του ελληνικού λαού, και ιδίως υπό τη στιβαρή αντίδραση του κ. Σαμαρά, ο κ. Παπανδρέου δεν θα αφεθεί ελεύθερος να κάνει κινήσεις οι οποίες θα ήταν δυνατό να υπονομεύσουν τα κεκτημένα.