Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΜΜΕ

Άρθρα

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ
Η διαχρονική επικαιρότητα της κεϋνσιανής σκέψης
(στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» της 30/8/2012)


          Την ώρα που ο εφιάλτης της ύφεσης –μ’ αιχμή του δόρατος το πιο «γνήσιο τέκνο της», την ανεργία- χτυπάει, ολοένα και πιο ηχηρά, την πόρτα όλου, σχεδόν, του οικοδομήματος της ευρωζώνης, η συνολική θεώρηση του John Maynard Keynes και των επιγόνων του ως προς την ανάγκη δόμησης, ιδίως για την αντιμετώπιση τέτοιας μορφής κρίσεων, μιας οργανωμένης διορθωτικής παρέμβασης του κράτους στην οικονομία επανέρχεται στην επικαιρότητα αλλά και δικαιώνεται διαχρονικώς.

          Την ίδια ώρα –και e contrario- τεκμηριώνεται, καθημερινώς πια, η καταστροφική επιρροή των θεωριών και των αντίστοιχων πρακτικών του νεοφιλελευθερισμού στην παγκόσμια οικονομία, κυρίως μέσα από την εφαρμογή του «δόγματος» περί της δυνατότητας «αυτορρύθμισης» της οικονομίας της αγοράς.

          Το ζήτημα λοιπόν είναι αν οι, υπό την ευρεία του όρου έννοια, πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης -σαφώς κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων ως τώρα- θ’ αντιληφθούν αυτή την πραγματικότητα. Και, εγκαταλείποντας ή και καταγγέλλοντας τις ανεδαφικές γερμανικές εμμονές, θα διασώσουν το σκάφος της ευρωζώνης από το επικείμενο ναυάγιο, συνεχίζοντας ταυτοχρόνως την προσπάθεια προς την, τελματωμένη τα τελευταία χρόνια, ευρωπαϊκή ενοποίηση.

I.      Σήμερα οι οιωνοί είναι δυσμενείς ως προς το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ριζικής αλλαγής τακτικής.  Μολονότι οι φωνές αντίδρασης εναντίον του -γερμανικού τύπου- νεοφιλελευθερισμού πολλαπλασιάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα μάλιστα και από πολιτικές μεταβολές που αναδεικνύουν ηγέτες prima faciae αποφασισμένους ν’ αμφισβητήσουν την γερμανική επικυριαρχία, η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική συνεχίζει να ρέπει προς έναν επικίνδυνο κατήφορο:

hello: 30-8-2012. Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΚΡΙΣΗΣ_στο περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

   

Δελτία Τύπου

Αθήνα,  25/8/2012

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΣΤΟΝ  Ρ/Σ «Antenna FM»
και στον δημοσιογράφο κ. Κ. Λασκαράτο

            Μιλώντας στον Ρ/Σ «Antenna FM», και στον δημοσιογράφο κ. Κ. Λασκαράτο, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος σχολιάζοντας τ’ αποτελέσματα των συναντήσεων του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά με την κα A. Mέρκελ και τους κ.κ. Ζ.Κ. Γιούνκερ και Φ. Ολάντ επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Οι συναντήσεις αυτές του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά έχουν ως τώρα αποφέρει δύο, τουλάχιστον, εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα:

I.      Το πρώτο αφορά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Χώρας διεθνώς, και ιδίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο έχει ως περαιτέρω συνέπεια το ότι δόθηκαν αρμοδίως οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις ως προς την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, πράγμα το οποίο συνιστά ηχηρό μήνυμα προς τις αγορές και, πολύ περισσότερο, προς τους διεθνείς κερδοσκόπους. Ως προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας πρέπει να τονισθεί και τούτο:  Μετά μια θλιβερή τριετία, όπου κυριάρχησαν ο διασυρμός της Χώρας μας από την κραυγαλέα ανευθυνότητα του κ. Γ. Παπανδρέου και η απουσία στα ευρωπαϊκά fora λόγω της πολιτικής ανυπαρξίας του κ. Λ. Παπαδήμου, ο κ. Α. Σαμαράς εκπροσώπησε την Ελλάδα με το επιβαλλόμενο κύρος και θάρρος. Διεκδίκησε, επιπλέον, αυτό που ανήκει στον Ελληνικό Λαό, με βάση την ιστορία του και τις θυσίες του.  Και δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά και η κα Μέρκελ και ιδίως ο κ. Ολάντ αναγνώρισαν δημοσίως τις θυσίες του Ελληνικού Λαού.

hello: 25-8-2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΑΝΤΕΝΝΑ FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. Κ.ΛΑΣΚΑΡΑΤΟ

   

Σχολιασμός-Δηλώσεις

Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Μια πρωτοβουλία – πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου
(Ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 19/8/2012)

           Νέα τροπή παίρνει πια η πρωτοβουλία του τέως υπουργού και Βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, σύμφωνα με την οποία ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπέβαλε στις 6 Αυγούστου στη Βουλή, να καταθέσει στοιχεία για τη ροή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ 2008-2011.

          Υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε υποβάλει την ίδια αίτηση προς τον τότε υπουργό οικονομικών Ευ. Βενιζέλο στις 2 Νοεμβρίου του 2011, χωρίς να πάρει απάντηση!  Το επιπλέον δε «περίεργο» είναι ότι ο Πρ. Παυλόπουλος, καθ’ ό είχε δικαίωμα κατά τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν πήρε απάντηση μετέτρεψε την αίτησή του σε επερώτηση.  Ουδέποτε όμως ο Ευ. Βενιζέλος προσήλθε στη Βουλή να του απαντήσει!

          Η αλήθεια είναι ότι ο Πρ. Παυλόπουλος ζήτησε και πάλι τα στοιχεία για τα ομόλογα ύστερα και από τις αποκαλύψεις –θυμίζουμε τι έχει γράψει σχετικώς το ΠΑΡΟΝ- του τέως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη, κατά τις οποίες ο τότε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν προειδοποιούσε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους έπρεπε να γίνει μαζί με την είσοδο της οικονομίας μας στο Μνημόνιο.  Αλλιώς θα ήταν δώρο άδωρο.  Όπερ και συνέβη.

          Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Πρ. Παυλόπουλος παραθέτοντας τα στοιχεία που ακολουθούν, οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου όχι μόνο δεν άκουσαν τον Στρος Καν, αλλά έκαναν το ακριβώς αντίθετο. Σε συνεργασία με την Τρόικα, «εξόρκιζαν» αρχικά επιμόνως την  αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ως «οικονομική καταστροφή».  Για να την συναποφασίσουν στο τέλος του 2011!  Στο μεταξύ, και «ω του θαύματος», οι αλλοδαπές τράπεζες που κατείχαν το 2010 ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είχαν όλο το χρόνο και την άνεση να τα «φορτώσουν» σ’ άλλους, ιδίως δε στις Ελληνικές Τράπεζες και στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Τα οποία μάλιστα απέκτησαν τα ομόλογα αυτά χωρίς δική τους απόφαση, αφού τούτο έγινε ύστερα από πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδας. Πρωτοβουλία η οποία κατηύθυνε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων σε ομόλογα και όχι σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, τα οποία τελικώς δεν «κουρεύτηκαν»! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της BIS -της Διεθνούς Τράπεζας Διακανονισμών- με τον τρόπο αυτόν οι αλλοδαπές τράπεζες –ιδίως γαλλικές, γερμανικές και αγγλικές- «φόρτωσαν» και στις Ελληνικές Τράπεζες και στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία ομόλογα αξίας 120 δισ. ευρώ! Τα οποία, φυσικά, μέσω του PSI «κουρεύτηκαν» όταν είχαν πια περιέλθει στα χαρτοφυλάκιά τους.

hello: 19-8-2012 "Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ" Ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 19/8/2012

   

Άρθρα

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
Συγκρίσεις και διδάγματα
(Στο ένθετο «Τέχνες & Γράμματα» της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
της Κυριακής 19/8/2012)

           Αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής ξεκίνησα –κάπως αδιάφορα στην αρχή, θάλεγα σχεδόν από ιστορικώς και πολιτισμικώς καθιερωμένη συνήθεια- να παρακολουθώ την τηλεοπτική μετάδοση της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

I.      Μόνο που από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας στην –άδεια λόγω δεκαπενταύγουστου και γι’ αυτό ασυνήθιστα «σιωπηλή» -οδό Μιχαλακοπούλου η ματιά μου, παρακάμπτοντας τον τσιμεντένιο όγκο του Hilton, έπεφτε επίμονα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.  Μέσα στην αυγουστιάτικη νύχτα, που τη δρόσιζαν οι «αποβροχάρισσες ανάσες» -κατά Γ. Σεφέρη- ενός ανέμελου μαΐστρου, αναδυόταν, σαν μνημειακή Αφροδίτη, στην κορυφή του βράχου ο Παρθενώνας. Ντυμένος με τη χρυσορόδινη εσθήτα του τεχνητού του φωτός, που το έκαναν ακόμη πιο μυστηριακό λίγα σκόρπια σύννεφα-πλάνητες στον αττικό ουρανό, φαινόταν να στέλνει, κάπως ex cathedra, το δικό του μήνυμα – χαιρετισμό στο σύγχρονο Ολυμπιακό Πνεύμα, το οποίο έχει πια  εμφανώς ξεστρατίσει από τον αρχετυπικό προορισμό του.

II.      Σκεφτόμουν ότι καμιά περιγραφή της ιστορικής μορφής και της ιδέας που εκπροσωπεί διαχρονικώς αυτό το πιο εμβληματικό μνημείο του αρχαίου κόσμου δεν μπορεί να συγκριθεί μ’ εκείνη που μας κληροδότησε ο André Malraux.  Ήταν στις 28 Μαΐου 1959, όταν ο μεγάλος μύστης ιδίως του ευρωπαϊκού πολιτισμού μίλησε, εξ ονόματος της γαλλικής κυβέρνησης, για τη διαχρονική πνευματική ακτινοβολία του Παρθενώνα, με αφορμή την πρώτη φωταγωγία της Ακρόπολης.  Αν ξαναγυρίζω στις σκέψεις εκείνες του Malraux είναι γιατί βρίσκω πως πολλά μπορούν ακόμη να διδάξουν, ιδιαίτερα εμάς τους Έλληνες, όχι μόνο για την αρχέγονη κληρονομιά μας αλλά και για το εθνικό μας χρέος, σήμερα και στα χρόνια που έρχονται.  Και ίσως η σύγκριση των τελετών λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, το 2004 και στο Λονδίνο, το 2012, μπορεί να συμβάλλει στη συναγωγή χρήσιμων  διδαγμάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

hello: 19-8-2012. "ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Συγκρίσεις και διδάγματα" στο ένθετο "Τέχνες και Γράμματα" της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της Κυριακής 19/8/2012

   

Page 7 of 51