Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

ΘΕΜΑ: «Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών».

Στις 22.9.2011 κατέθεσα, με αρ. 23174/22-9-2011, την ακόλουθη ερώτηση, την οποία επανακαταθέτω –μολονότι ουδόλως απαντήθηκε- λόγω λήξης της Συνόδου της Βουλής:

Από δημοσιεύματα και εκπομπές, στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, προκύπτει ότι, ιδίως τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υπάρχει σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αποδίδονται στη δεινή οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη Χώρα, και στις επιπτώσεις της.

Ενόψει αυτών

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Πόσες αυτοκτονίες έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεκριμένα και για καθένα από τα έτη 2009, 2010 και 2011;

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Ο ερωτών Βουλευτής

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Α΄ Αθηνών

 

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
(Άρθρο 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής)
Προς τον
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

           Στις 2-11-2011 υπέβαλα την υπ’ αριθμ. 232/2-11-2011 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών, η οποία δεν απαντήθηκε ως τώρα.  Για το λόγο αυτό, και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, την επανακαταθέτω με τη μορφή Επερώτησης:

            Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της Χώρας κατά την τελευταία τριετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της εθνικής οικονομίας (π.χ. ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, ελληνικών Τραπεζών κλπ), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

I.                Πρώτον, ποιοί ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010 και στις 30/9/2011.  Συγκεκριμένα ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά την περίοδο αυτή τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι τράπεζες της αλλοδαπής και οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά. Ειδικώς για της τράπεζες της αλλοδαπής ζητώ η ομαδοποίηση για τις συγκεκριμένες ως άνω ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.

II.             Δεύτερον, ποια η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αφορά το προηγούμενο ερώτημά μου.
                                                                                                Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2011
                                                                                                   Ο επερωτών Βουλευτής
                                                                                                  Προκόπης Παυλόπουλος
                                                                                                     Βουλευτής Α΄Αθηνών

   

ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση μελέτης προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ)»

          Από υπηρεσιακό έγγραφο της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού, με ημερομηνία 15/11/2011, προκύπτει ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προωθεί την εκτέλεση έργου με τίτλο «Μελέτη για τον προγραμματισμό αποχωρήσεων/προσλήψεων για τα έτη 2011 έως και 2015», κατ’ εφαρμογή της μνημονιακής σύμβασης.

          Από το ίδιο υπηρεσιακό έγγραφο προκύπτει, ρητώς, ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέρχεται σε 60.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) και θα υλοποιηθεί με απευθείας ανάθεση

Εν όψει των ανωτέρω

hello: 25-11-2011. ΕΡΩΤΗΣΗ: "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 60.000 (ΑΝΕΥ ΦΠΑ)"

   

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 ΘΕΜΑ: «Παράνομη θεσμοθέτηση, μέσω εγκυκλίου, αναπληρωτών προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων».

Ι. Στην εγκύκλιο αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/754/ΟΙΚ./31-10-2011 περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα: «1. Προκειμένου ο αναπληρωτής προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης να εξαιρεθεί από τις διατάξεις των υποπαραγράφων 1β και 1γ του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, θα πρέπει ο ορισμός του να έχει γίνει με πράξη του αρμοδίου προς τούτο οργάνου. 2. Μέχρι την πλήρωση, με επιλογή από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, των θέσεων προϊσταμένων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης που θα κενωθούν κατ’ εφαρμογή του ν. 4021/2011, δηλ. λόγω της αυτοδίκαιης απόλυσης ή της θέσης σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα των κατόχων των θέσεων αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 84,85 και 86 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007, Α΄26) και του άρθρου πέμπτου του ν. 3839/2010 (Α΄51), η τοποθέτηση των προϊσταμένων διενεργείται με μόνη απόφαση του οικείου Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

ΙΙ. Από τ’ ανωτέρω προκύπτει ότι με την ως άνω εγκύκλιο θεσμοθετούνται αναπληρωτές προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων, των οποίων η τοποθέτηση γίνεται με μόνη απόφαση του οικείου Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης και οι οποίοι μάλιστα εξαιρούνται από την εφαρμογή των διατάξεων περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

ΙΙΙ. Υπό τα δεδομένα αυτά:

hello: 25-11-2011 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: "ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ, ΜΕΣΩ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ"

   

Page 2 of 7