Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














24-9-2012. Αγόρευση του κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση της με αριθμό 269/18-9-2012 επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με την πορεία εφαρμογής του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».
……..

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Κύριε Υπουργέ, ασκώ αυτόν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο μέσω της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα για το πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» όχι για τα πεπραγμένα τα δικά σας. Και του το οφείλω να το πω. Ζητώ από την Κυβέρνηση για ένα τεράστιας σημασίας πρόγραμμα, το οποίο χάθηκε στην κυριολεξία στο δρόμο, να μου πει τι συνέβη τα τρία χρόνια που πέρασαν. Και το συνιστώ στην Κυβέρνηση -και δεν αποτελεί πράξη, αν θέλετε, στείρας αναφοράς στο παρελθόν για το «θεαθήναι τοις ανθρώποις»- κάθε φορά να λέει τι είναι εκείνο που παρέλαβε, τι είναι εκείνο που είναι υποχρεωμένη να κάνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και τι συνέβη εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια. Αλλιώς, κύριε Υπουργέ, σας το ξαναλέω, επειδή ο πολιτικός χρόνος στην Ελλάδα περνάει γρήγορα, εάν η Κυβέρνηση επωμιστεί όλες αυτές τις αμαρτίες, όπως αυτήν που θα εξηγήσω τώρα, σε λίγο θα λέει ο κόσμος απ’ έξω: «Τα ίδια είναι και οι δύο το ίδιο φταίγανε, οι δύο κυβερνήσεις». Είναι λάθος αυτό, γιατί δεν είναι δικές σας οι αμαρτίες.

Πρόκειται, κύριοι συνάδελφοι, για ένα από τα σπουδαιότερα προγράμματα στο Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, στο ΕΣΠΑ. Το είχαμε πάρει με πολύ κόπο, 631 εκατομμύρια ευρώ για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας με σύμβουλο τον ΟΟΣΑ. Το καταφέραμε και το πήραμε. Το εξειδικεύσαμε σ’ ελάχιστο χρονικό διάστημα μέσα σε δεκατέσσερις - δεκαπέντε μήνες. Είναι εδώ το πρόγραμμα ολόκληρο -το επανακαταθέτω και πάλι στα Πρακτικά- όπου είναι οι οκτώ θεματικές ενότητες, τα έργα-σημαίες, είκοσι τον αριθμό, εξειδικευμένο κατά 35% και είκοσι επτά προκηρύξεις που είχαν γίνει ήδη μέσα σε λίγους μήνες. Απ’ όλα αυτά τα οποία ψάχνει η Κυβέρνηση να κάνει τώρα θα πω στη δευτερολογία μου τι είναι εκείνο το οποίο μπορούσαμε να είχαμε κάνει προ πολλού, με κοινοτικούς πόρους και σύμβουλο τον ΟΟΣΑ και πώς το είχαμε προγραμματίσει. Το απευθύνω προς όλους εκείνους που μας λένε: «Τι κάνατε ως κυβέρνηση Καραμανλή για την επανίδρυση του κράτους;».

Και όλα αυτά, κύριε Υπουργέ, ξέρετε γιατί έγιναν τότε. Έγιναν, διότι φρόντισα πρώτα ως Υπουργός και ως κυβέρνηση τότε, να τελειώσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Διότι ξέρετε πολύ καλά ότι η Ελλάδα το 2004 ήταν ηλεκτρονικά αναλφάβητη από πλευράς Δημόσιας Διοίκησης. Μέσα σε πεντέμισι χρόνια η Ελλάδα απέκτησε ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το πρόγραμμα «Σύζευξις» και το «Ερμής». Από τότε δεν έχει μπει ούτε ένα ιώτα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Μου βγήκε μόνο ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Ραγκούση να λένε ότι έκαναν το πρόγραμμα «Διαύγεια», που ήταν εδώ προγραμματισμένο και, βεβαίως, αφού βρήκαν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας έτοιμη. Έκτοτε, τίποτα.

Θα πω στη δευτερολογία μου -και αξίζει τον κόπο να το δει κανείς- ποια ήταν τα κυριότερα έξι σημεία που περιείχε αυτό και που, αν είχαν γίνει τότε, για κανένα από αυτά που τώρα μας ζητάει η τρόικα να κάνουμε -και που είναι ανέξοδα να τα κάνουμε- δεν θα ήμασταν υπόλογοι. Γι’ αυτά δεν θα απολογηθεί κανείς επιτέλους; Και μιλώ πολιτικά για να μην παρεξηγούμαι. Τρία ολόκληρα χρόνια τίποτα.

Θα επανέλθω στη δευτερολογία μου και συγγνώμη για την υπέρβαση του χρόνου μου, κύριε Πρόεδρε.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

……

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Το λόγο έχει ο συνάδελφος κ. Παυλόπουλος για τρία λεπτά.

 

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γι’ αυτό, κύριε Υπουργέ, μίλησα, ακριβώς επειδή κάνετε αυτήν την προσπάθεια, δηλαδή επειδή προσπαθείτε να περισώσετε ό,τι μπορείτε. Δεν είμαι βέβαιος όμως ότι, με την κατάσταση που επικρατεί και με τις δυνατότητες εθνικής συμμετοχής που έχουμε σήμερα, θα τα καταφέρετε.

Προς θεού, πείτε την αλήθεια και βγάλτε από πάνω σας μια ευθύνη, την οποία δεν μπορείτε να φέρετε. Γιατί αν χαθούν κοινοτικοί πόροι σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα, σε σας θα ρίχνουν τις ευθύνες. Εσείς κυβερνάτε τον τόπο. Γι’ αυτό έκανα αυτήν την ερώτηση, ακριβώς γιατί ήξερα την απάντηση, αφού παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς το συγκεκριμένο πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια, από την αντιπολίτευση ακόμα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επειδή πρέπει να ενημερώνουμε τη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θέλω να πω ότι από τα είκοσι έργα «σημαίες» αυτού του προγράμματος ούτε ένα δεν μπήκε μπροστά. Και αυτά που «έτρεξαν» δεν είχαν καμία σχέση με το αρχικό πρόγραμμα. Ήταν η αμηχανία τους να απορροφήσουν οτιδήποτε μπορούσαν, αλλά χωρίς κανέναν προγραμματισμό.

Αναφέρω έξι σημεία μόνον του αρχικού προγραμματισμού, τα οποία ήταν έτοιμα να αρχίσουν και τα σταμάτησαν. Πρώτον, ναι ή όχι, κύριε Υπουργέ, ένας από τους μεγαλύτερους άξονες αφορούσε την περαιτέρω ανάπτυξη της «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ», δηλαδή την περαιτέρω, αν θέλετε, προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όχι μόνο μέσω του προγράμματος «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», που σημαίνει οριζόντια ηλεκτρονική διασύνδεση της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και του «Ερμής»; Που σημαίνει τη δυνατότητα του πολίτη να επικοινωνεί, να ενημερώνεται ευθέως και να κάνει ηλεκτρονικά τις αιτήσεις του; Ούτε μία γραμμή δεν έχει μπει από τότε, ενώ το πρόγραμμα αυτό σήμαινε ότι σήμερα θα είχαν ολοκληρωθεί όλα αυτά. Δηλαδή η ηλεκτρονική επικοινωνία του πολίτη, για να μην μπαίνει χέρι πουθενά, από τις εφορίες μέχρι οπουδήποτε, και για να μην υπάρχει ο ενδιάμεσος και το «φακελάκι». Και τώρα βολοδέρνουμε!

Δεύτερον, τα «one stop shop» μέσω των ΚΕΠ. Πού είναι τα ΚΕΠ, κύριε Υπουργέ; Πώς τα άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή και πού είναι σήμερα; Καταρρέουν, ναι ή όχι; Σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα το οποίο σχετίζεται με την επιτάχυνση των πιστοποιητικών; Ακούγατε την ερώτηση προς τον κ. Σταϊκούρα προηγουμένως. Είναι αιώνιο το πρόβλημα! Κατά 50% ήταν προγραμματισμένο να μειωθεί ο χρόνος. Δεν έγινε τίποτα.

Οι συγχωνεύσεις ήταν από τα «έργα-σημαίες», ναι ή όχι; Αυτό δεν μας ζητάνε σήμερα; Θα μου πείτε: τι έκανε η Κυβέρνηση Καραμανλή; Εκατόν δεκαέξι ταμεία είχε βρει και χωρίς να είναι υποχρεωμένη από καμία τρόικα πήγε και τα έκανε δεκαέξι. Και ξεκινήσαμε να συγχωνεύσουμε ή να καταργήσουμε άλλους διακόσιους πενήντα φορείς το Μάιο του 2009. Τι έγινε; Όσον αφορά αυτούς τους διακόσιους πενήντα φορείς που προγραμματίσαμε και τους ανακοινώσαμε, τι συνέβη αυτά τα τρία χρόνια; Και τώρα τρέχουμε να συγχωνεύσουμε τι;

Θέμα αξιολόγησης προσωπικού: Ήταν βασικός άξονας η αξιολόγηση, χωρίς να μας το ζητάει καμία τρόικα, διότι υπήρχε ανάγκη εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους, ναι ή όχι;

Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, με δυο τομείς τεράστιας σημασίας. Το ζήτημα του Υπουργείου Υγείας, όλο το ζήτημα το οποίο σχετιζόταν με το φάρμακο, ήταν «έργο-σημαία», ναι ή όχι; Πώς τρέχουμε τώρα για τον ΕΟΠΥΥ και τι γίνεται; Από τότε φαίνονταν αυτά. Τα ξέραμε, τα είχαμε δει και δεν τα αφήσαμε να λιμνάσουν.

Όμως τα παράτησαν στην κυριολεξία και σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και σε ό,τι αφορά τον έλεγχο.

Τέλος, είναι και το ζήτημα του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο μεγαλύτερος άξονας ήταν αυτός, προς δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, το θέμα του εξορθολογισμού των ασφαλιστικών ταμείων που εν τω μεταξύ είχαν συγχωνευθεί, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν μετά τη συγχώνευση καλύτερα. Και -το κυριότερο- η επιτάχυνση της έκδοσης των πιστοποιητικών και ιδίως των συντάξεων κατά 50%, μαζί με τη μείωση του διοικητικού κόστους, που ήταν ένα άλλο «έργο-σημαία». Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Κι αυτά -το τονίζω- με 631 εκατομμύρια ευρώ που πήραμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σύμβουλο τον ΟΟΣΑ, έτοιμα να γίνουν. Επί τρία χρόνια ο κ. Ραγκούσης «μεταρρύθμιζε» τη δημόσια διοίκηση μέσω του «Καλλικράτη», για να καταρρέει σήμερα και η τοπική αυτοδιοίκηση! Και δεν μιλάει κανείς γι’ αυτό. Σας το είπα ότι σε λίγο θα λένε: «τα δύο μεγάλα κόμματα, που έφεραν τον τόπο εδώ που τον έφεραν». Δεν είναι όμως έτσι. Δεν ξέρω αν ορισμένοι ανέχονται να λέγεται αυτό, αλλά εγώ δεν πρόκειται να το ανεχθώ. Και θα το επισημαίνω στη Βουλή, με κάθε ευκαιρία.

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
………………….


[1] Σελ. 1775,  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20120924.pdf