Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

30-11-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα».
.....

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ και για την εξαίρεση να μιλήσω, με την άδεια του Σώματος βέβαια, καθώς δεν είχα γραφτεί αρχικά ως ομιλητής.
Θα ήθελα να κάνω μόνο τρεις παρατηρήσεις όσο πιο σύντομα γίνεται. Η πρώτη παρατήρηση είναι η εξής: Κύριε Υπουργέ, τώρα που ο τόπος έχει φθάσει εδώ που έχει φθάσει, τώρα που αυτή η Κυβέρνηση, της οποίας αποτελούσατε μέλος από το 2009, πρέπει να έχει αντίληψη για το πού οδήγησε τον τόπο, είναι ευκαιρία με αφορμή την υπό συζήτηση κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου να καταλάβουμε τι σημαίνει πολιτική ανευθυνότητα της Αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ.

Κυρώνουμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως είναι γνωστό, μέτρα τα οποία αφορούν τη ρευστότητα των τραπεζών. Όταν το Νοέμβριο του 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή -και ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση της δεινής οικονομικής κρίσης- έφερε την εποχή εκείνη νομοσχέδιο -και όχι απλώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου- για να στηρίξει τη ρευστότητα των τραπεζών με τα 27 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία μόνο τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ χρησιμοποίησε εκείνη και τα υπόλοιπα η κυβέρνηση Παπανδρέου, θυμάστε τι ελέχθη από εκείνο το Βήμα!

hello: 30-11-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα».

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

15-11-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως.
....

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κύριε Πρωθυπουργέ, οι έκτακτες συνθήκες, και τραγικές συνάμα, μέσα από τις οποίες δημιουργήθηκε η Κυβέρνησή σας και η ιδιομορφία αυτής της Κυβέρνησης καθιστούν επιτακτική, για όσους από τους Βουλευτές παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης, την αιτιολόγηση της ψήφου τους. Και αυτό είναι θέμα στοιχειώδους ειλικρίνειας και ευθύτητας από την πλευρά όλων εκείνων οι οποίοι αντιλαμβάνονται ποιες είναι οι στιγμές και υπό ποιους όρους παρέχεται αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης.

Πρώτα-πρώτα, ας δούμε την ιστορική μήτρα μέσα από την οποία δημιουργήθηκε η Κυβέρνησή σας. Δημιουργήθηκε μέσα από την κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου και μην ωραιοποιούμε τα πράγματα. Αυτή η κατάρρευση ήταν σχεδόν νομοτελειακή, εάν αναλογισθεί κανείς ότι η Πλειοψηφία η οποία προέκυψε μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και η κυβέρνηση την οποία η Πλειοψηφία αυτή στήριξε, υπήρξαν προϊόν μιας πολιτικής απάτης, της απάτης του «λεφτά υπάρχουν». Η πολιτική που ακολουθήθηκε από τον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του ήταν στον αντίποδα εκείνων τα οποία προεκλογικώς υποσχέθηκε.

Η κυβέρνηση αυτή, αφού κέρδισε όπως κέρδισε τις εκλογές, επί επτά ολόκληρους μήνες άφησε την Ελλάδα αθωράκιστη. Την κατέστησε το τέλειο θύμα της βουλιμίας των αγορών σε έναν κόσμο, ο οποίος άρχισε να νιώθει μέσα από τους κλυδωνισμούς και της ίδιας της Ευρωζώνης τις συνθήκες που προσομοιάζουν σε έναν τρίτο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο. Εσείς τα ξέρετε πολύ καλά με την εμπειρία που έχετε στα ευρωπαϊκά fora.

Μέσα από αυτές τις συνθήκες οδηγηθήκαμε σε ένα μνημόνιο, λες και ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία της χώρας και προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και προς το μνημόνιο και προς την τρόικα. Αυτό το μνημόνιο δεν υπέστη καμία, απολύτως, διαπραγμάτευση. Δεν υπήρξε διαπραγμάτευση και εσείς το γνωρίζετε. Ενέχει ένα μείγμα πολιτικής καταστροφικό για τη χώρα. Το απεδέχθη παθητικά τότε η κυβέρνηση. Και έχει τεράστια ευθύνη γιατί το απεδέχθη. Αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι εξίσου μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι εταίροι μας, οι οποίοι δεν διέγνωσαν εγκαίρως ότι αυτό το μείγμα πολιτικής οδηγούσε σε βαθύτερη ύφεση και καθιστούσε πολύ δυσκολότερη την έξοδο της χώρας προς τις αγορές.

hello: 15-11-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως.

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

2-11-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής.
……………

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριοι συνάδελφοι, προχθές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, φαινομενικά άσκησε δύο συνταγματικώς κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του. Η μία αφορά το να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και η άλλη το να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
Λέω «φαινομενικά», διότι και οι δύο αυτές αρμοδιότητες ασκούνται εντελώς καταχρηστικά. Ο τρόπος με τον οποίο ασκούνται οδηγεί σ’ ευτελισμό των θεσμών και σε υποβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας αυτή την κρίσιμη, τη ζοφερή στιγμή για τον Τόπο, τον οποίο έχει περιαγάγει σε αυτή τη θέση ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και εκείνοι που τον στηρίζουν.
Και εξηγούμαι ως προς την πρώτη αρμοδιότητα. Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Είναι δικαίωμά του και σας διαβεβαιώ, επειδή το συνήθιζα πάντοτε σε αυτή την Αίθουσα, ουδέποτε…

hello: 2-11-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

   

Page 12 of 41