Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


 ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΩΝ – Ν.Δ. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  20/12/2009

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2010, ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δύο ρήσεις του Σαίξπηρ περιγράφουν, αντιπροσωπευτικά, την ουσία του Προϋπολογισμού του 2010:  Κατά την πρώτη «οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μεγάλες σκιές».  Και, κατά τη δεύτερη, σύμφωνα με την απάντηση του Άμλετ στον Πολώνιο, «λόγια, λόγια, λόγια».  Και εξηγούμαι:

Ι. Είναι προδήλως φανερό –και δεν το αρνείται ούτε ο κ. Πρωθυπουργός ούτε η Κυβέρνηση- ότι ο Προϋπολογισμός του 2010 έχει έναν ορίζοντα μόλις τριών μηνών, αφού τότε θ’ αναγκασθούν να πουν τη μεγάλη και πικρή αλήθεια και για την εικονικότητά του και για τα επώδυνα μέτρα που πρόκειται να πάρουν, σε βάρος ιδίως των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων.  Ποιος όμως ευθύνεται γι αυτό;  Όχι βέβαια η Κυβέρνηση Καραμανλή.  Αλλά, και μάλιστα στο ακέραιο, το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου.

Ειδικότερα:

Α. Η σημερινή κατάσταση της οικονομίας μας βαρύνεται από τις χρόνιες αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ.

1. Αυτό είναι αποκλειστικώς υπεύθυνο για το τεράστιο δημόσιο χρέος που αποτελεί, δυστυχώς, «θηλιά» στο λαιμό του Ελληνικού Λαού και των επόμενων γενιών.

2. Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου είναι, αποκλειστικώς, υπεύθυνοι για την πρωτοφανή, ανεύθυνη και καταστροφική δυσφήμιση της οικονομίας μας, στο εσωτερικό και, ιδίως, διεθνώς. Συγκεκριμένα:

                   α. Το ΠΑΣΟΚ, ήτοι ο κ. Παπανδρέου και τα στελέχη του, δεν έλεγαν, πριν από τις εκλογές, ότι «οδεύουμε προς πτώχευση» και ότι η Ελλάδα είναι «Αφγανιστάν» και η Αθήνα «Καμπούλ»;

 

 

                   β. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι αυτός που «διαπίστωνε», ανακριβώς –για να μην πω ψευδώς- ότι η οικονομία μας βρίσκεται στο «κρεβάτι της εντατικής» και μπροστά σε «δημοσιονομικό εκτροχιασμό»; Γιατί, λοιπόν, ο Ελληνικός Λαός και, κυρίως, η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμπιστευθούν ή να συμπαρασταθούν στον κ. Παπανδρέου και τον περιφερόμενο στις επιμέρους πρωτεύουσες της Ε.Ε. Υπουργό Οικονομικών;

Β. Ο κ. Κ. Καραμανλής είπε, ευθαρσώς και με παρρησία, στον Ελληνικό Λαό την αλήθεια για τις δύσκολες μέρες που διερχόμασθε, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και για τις αποφάσεις που, συνακόλουθα, πρέπει να ληφθούν.  Ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που είπε ότι «υπάρχουν χρήματα»!

          1. Βρείτε, λοιπόν, τώρα τη «μαγική συνταγή» των χρημάτων κ. Παπανδρέου!

          2. Αν δεν την βρείτε, όπως επίσης δηλώνατε ρητώς και όπως σας είπε ο κ. Αλμούνια, ξέρατε την αλήθεια για την οικονομία. Θ’ απολογηθείτε, λοιπόν, στον Ελληνικό Λαό για την διαχρονική ανευθυνότητα και προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ;  Ένα μόνον δεν μπορείτε να κάνετε:  Να ρίχνετε την ευθύνη στην Κυβέρνηση Καραμανλή.

 

ΙΙ. Και κάτι συμπληρωματικό, αλλά πολύ ουσιώδες ως προς τη δομή του Κράτους.

Α. Πρώτον, η μεταρρύθμιση, τόσο του α΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης –με τη δημιουργία περίπου 350 Δήμων- όσο και του β΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης –με τη δημιουργία 15, περίπου, αυτοδιοικούμενων Περιφερειών- είναι αναγκαία.  Το είχε αποφασίσει η Κυβέρνηση Καραμανλή, σε συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, υπό τον όρο όμως ότι έπρεπε να προηγηθεί η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, έτσι ώστε οι ΟΤΑ ν’ ασκήσουν στο μέλλον με αποτελεσματικότητα τις αρμοδιότητές τους.   Αν, λοιπόν, δεν προηγηθεί η οικονομική μεταρρύθμιση προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η θεσμική μεταρρύθμιση θα είναι απλώς άλλοθι μιας προπαγανδιστικής πολιτικής, όπως, δυστυχώς, συνέβη με τον «Καποδίστρια» και την θεσμοθέτηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το 1994.  Σ’ αυτήν την περίπτωση η Ν.Δ. όχι μόνον θα είναι απέναντι, αλλά θα καταγγείλει ευθέως την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι, για λόγους πολιτικής αμηχανίας και μικροκομματικής λογικής, θυσιάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο βωμό της διαχρονικής ανευθυνότητας του ΠΑΣΟΚ.

Β. Δεύτερον, δείτε αμέσως το Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση».  Σας το παραδώσαμε ολοκληρωμένο και ώριμο.  Αν χαθεί έστω και ένα ευρώ, είσαστε αποκλειστικώς υπεύθυνοι και υπόλογοι.»