Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην εφημερίδα "REAL NEWS"
και στη δημοσιογράφο κα Μαριάννα Πυργιώτη

(Κυριακή 22/08/2010) 

Ερώτηση: Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης μίλησε για «ρομαντικό εθνικισμό» του κ. Κ. Καραμανλή, τον οποίο θα θυμηθούμε. Συμφωνείτε;

Απάντηση: Από την πλευρά μου, και βασιζόμενος τόσο στην πολιτική διαδρομή του κ. Κ. Καραμανλή όσο και στις σπουδές του- μην υποτιμούμε αυτή την παράμετρο, η οποία δείχνει από νωρίς αλλά και διαμορφώνει εν πολλοίς το χαρακτήρα των ανθρώπων- θα έκανα περισσότερο λόγο για «εθνικό ρεαλισμό».  Ο κ. Κ. Καραμανλής, με θάρρος και οξυδέρκεια, πήρε αποφάσεις εθνικής εμβέλειας, οι οποίες μάλιστα χάραξαν «κόκκινες γραμμές» για κάθε Κυβέρνηση στο μέλλον.  Άρα και για την σημερινή.  Και είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο νέος Αρχηγός της Ν.Δ., ο κ. Α. Σαμαράς, διαπνέεται διαχρονικώς από τις ίδιες αρχές, πράγμα που σημαίνει ότι, με το αντιπολιτευτικό του κύρος, δεν θα επιτρέψει υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις από πλευράς της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Ερώτηση: Μιλήσατε, αναφερόμενος στον κ. Κ. Καραμανλή, για «ιστορικές αποφάσεις» που έλαβε με «αντίστοιχο κόστος» για τον ίδιο.

Απάντηση: Είπα το αυτονόητο.  Όλοι γνωρίζουν  -φίλοι και αντίπαλοι τον κ. Κ. Καραμανλή- ότι τουλάχιστον τέσσερις αποφάσεις του υπήρξαν καθοριστικές για την πορεία του Τόπου και, πρωτίστως, για την υπεράσπιση των εθνικών μας θέσεων.  Και μιλώ για το «όχι» στο Σχέδιο Ανάν, για το  «άνοιγμα» προς τη Ρωσία που εξασφάλισε τη θέση της Ελλάδας ως πολυσήμαντου ενεργειακού κόμβου στην περιοχή, για το καίριας σημασίας veto στο Βουκουρέστι και για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, μέσω του οποίου -και με ελληνική πρωτοβουλία- στην παρ. ΙΙΙ ορίζεται πως τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως καθορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά, είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Καθένας μπορεί ν’ αντιπαραβάλει την πολιτική του κ. Κ. Καραμανλή με τη στάση της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου στη διεθνή σκηνή και να βγάλει τα συμπεράσματά του.  Και πιστεύω ότι τα συμπεράσματα αυτά είναι και εύκολα και απλά.

Ερώτηση:  Μιλήσατε για «κόστος» του κ. Καραμανλή από τις αποφάσεις αυτές.  Υπονοείτε ότι υπήρξαν έξωθεν παρεμβάσεις για την πτώση του;

Απάντηση: Ουδέποτε στο χώρο της πολιτικής σκέφθηκα με όρους «συνωμοσίας».  Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω το εξής:  Ιδίως μετά το veto στο Βουκουρέστι –και εντελώς «ξαφνικά»- ο κ. Κ. Καραμανλής και η Κυβέρνησή του αντιμετώπισαν ένα άλλο κλίμα.  Και μάλιστα τόσο διεθνώς όσο και «εντός των τειχών» αφού, όπως θυμάσθε, εφεξής κάθε «στραβοπάτημα» της Κυβέρνησης εμεγαλοποιείτο δεόντως και κάθε υπόθεση υπό έρευνα βαφτιζόταν «μέγα σκάνδαλο».  Και μάλιστα με προσωπικές αιχμές εναντίον του ιδίου του κ. Κ. Καραμανλή.  Το αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί «φυσικό» ή «τυχαίο» το αφήνω στην κρίση καθενός.  Απλές παρατηρήσεις κάνω, όπως τις κάνουν πια ολοένα και περισσότεροι.