Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

27-6-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, του άρθρου και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Πριν ξεκινήσει ο χρόνος μου, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να θέσω -όχι με όρους ένστασης επί του Κανονισμού- ένα θέμα, το οποίο θα παρακαλούσα πολύ να μην το επαναλάβουμε τουλάχιστον σε ψήφιση τυπικού νόμου. Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία κατά παραβίαση του άρθρου 64 παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής. Νομίζω ότι και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών οφείλουν να γνωρίζουν πώς γίνεται αυτή η συζήτηση και πότε λαμβάνουν το λόγο. Γιατί οι Βουλευτές παίζουν ρόλο μέσα στο Κοινοβούλιο, υπάρχουν για να παίζουν ρόλο στο Κοινοβούλιο. Και δεν μπορεί να προηγείται όλη αυτή η διαδικασία πριν από τους έξι πρώτους οι οποίοι έπρεπε να μιλήσουν. Δεν το έθεσα εκείνη την ώρα, αλλά παρακαλώ πολύ να ληφθεί υπ’ όψιν ότι αν σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο στο μέλλον υπάρξει τέτοιο φαινόμενο, είμαι υποχρεωμένος, εγώ τουλάχιστον προσωπικά, να το θέσω και σε επίπεδο Κανονισμού της Βουλής.

Από εδώ και πέρα μπορεί να αρχίσει ο χρόνος μου και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί ανεχθήκατε αυτήν τη μικρή παρέκκλιση.

Κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, σας βλέπω όλους να στηρίζετε το μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα τα οποία περιέχει. Σας καταλαβαίνω. Ήθελα να ήξερα όμως, πραγματικά, εάν εκεί ήταν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρότεινε τα μέτρα αυτά, που μας τα παριστάνετε ως δήθεν αναγκαία και με τόσο δακρύβρεχτα λόγια, τι θα είχατε κάνει και ποια θα ήταν η στάση σας;

Το ξήλωμα των πεζοδρομίων ήταν το λιγότερο. Γιατί θυμάμαι τον Πρωθυπουργό, ως Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, να φεύγει μαζί σας από την Αίθουσα και να κατεβαίνει στην πλατεία Συντάγματος επικεφαλής των συνδικαλιστών, από τους οποίους φυσικά δεν μπορεί να απαλλαγεί τώρα.

Σημαιοφόρος τους ήταν στα λιμάνια, από εδώ, από εκεί.

 

Μην προσπαθείτε, λοιπόν, να παραστήσετε τους αξιόπιστους. Δώσατε δείγματα γραφής τόσα χρόνια. Εκθρέψατε όλες αυτές τις συντεχνίες. Κάνατε αθλιότητες σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Τόπου. Δημιουργήσατε από το ’81 και μετά μία νοοτροπία -που μας είπε και ο κ. Πάγκαλος ότι τότε εγκαθιδρύθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα- από την οποία πάσχει η Δημόσια Διοίκηση και ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα. Μη ζητάτε, λοιπόν, αυτή τη στιγμή συναινέσεις για πράγματα που δεν τα εν-νοείτε.

Ύστερα ξέρετε υπό ποιες συνθήκες συζητείται το νομοσχέδιο. Υπό συνθήκες πραγματικά ενός βαρύτατου κλίματος. Έξω η αγανάκτηση είναι στα όρια της κοινωνικής έκρηξης. Και μέσα, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο υπό όρους, στην καλύτερη περίπτωση, πολιτικού εκφοβισμού. Στη δε χειρότερη πολιτικού εκβιασμού.

Σας θυμίζω ότι το μνημόνιο το στοίχειωσε ο εφιάλτης του «Τιτανικού». Το μεσοπρόθεσμο το στοιχειώνει ο εφιάλτης του κινδύνου των τανκς κατά τον κ. Πάγκαλο. Και αν είστε Κυβέρνηση -και εύχομαι να μη χρειαστεί- και έρθει το μνημόνιο 2 να με θυμάστε ότι σ’ αυτήν τη Βουλή θα μιλάμε με το φόβο της τήξης του πολιτικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με όρους Τσέρνομπιλ ή Φουκουσίμα. Διαλέγετε και παίρνετε. Αυτό είναι το πρώτο που ήθελα να θέσω.

Το δεύτερο. Ο κ. Παπανδρέου ήρθε να μας μιλήσει για συναίνεση όταν ο ίδιος και σήμερα από αυτό το Βήμα τορπίλισε τη συναίνεση, όπως την έχει τορπιλίσει τόσες φορές. Και τι δεν μας είπε! Πρώτα-πρώτα πρέπει να ξέρει καθένας από εσάς -και το ξέρετε στο βάθος- ότι το κατάντημα του τόπου στη σημερινή του πορεία είναι δικό σας δημιούργημα, δικό σας «κατόρθωμα». Ο κ. Παπανδρέου, που τολμούσε σήμερα να μιλάει για τη δυσφήμιση της χώρας, είναι ο άνθρωπος που πήρε ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εργολαβικά τη δυσφήμιση της χώρας. Είναι εκείνος που περιφερόταν σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και τη δυσφημούσε και τη χώρα του και το λαό της. Ύστερα μίλησε για το χρέος ο κ. Παπανδρέου και τι κατάσταση βρήκε.

 Ό,τι και να λέτε η αλήθεια είναι μία. Το δημόσιο χρέος είναι γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ. Και ας μην προσπαθεί ο κ. Παπανδρέου να το δώσει αλλού, θυμίζοντας στις παλιές ελληνικές ταινίες εκείνες τις άκαρδες μανούλες που άφηναν τα μωρά σε ξένες πόρτες! Γιατί θα θυμούνται όλοι ότι στα πεντέμισι χρόνια της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή 12 δισεκατομμύρια αυξήθηκε πρωτογενώς το δημόσιο χρέος. Όλο το άλλο ήταν από τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ. Ήταν η μικρότερη άνοδος της κλίμακας που υπήρξε ποτέ στα προηγούμενα χρόνια.

Το χρέος είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το άλγος, αυτό το άγχος πληρώνουμε σήμερα και την άφρονα πολιτική Παπανδρέου και της Κυβέρνησής του να μετατρέψει ένα απόλυτα διαχειρίσιμο ζήτημα ελλείμματος σε τεράστιο θέμα δημόσιου δανεισμού. Το ξέρουν όλοι, αυτό το ξέρει όλη η Ευρώπη και ζητάει και τα ρέστα και μετά ζητάει και συναίνεση;

Και ύστερα είπε 36 δισεκατομμύρια έλλειμμα λέει, άφησε το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή! Δεν μας είπε κάτι όμως. Τα 36 δισεκατομμύρια αυτά -εφόσον είναι έτσι μετά την όποια τελική αναπροσαρμογή έγινε, οφείλονται σε ό,τι αφορά το 1/3 δηλαδή, 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ -κύριοι συνάδελφοι, από την πλευρά της Αριστεράς ιδίως και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού-στην άφρονα πολιτική Παπανδρέου ο οποίος άφησε τη χώρα αθωράκιστη με αποτέλεσμα την αύξηση του ελλείμματος τους τρεις τελευταίους μήνες του 2009. Δεν πήρε κανένα μέτρο, όταν ο Καραμανλής και τα ίδια του τα στελέχη έλεγαν: «Πάρε μέτρα». Έδινε από εδώ και από εκεί. Θυμάμαι τον κ. Παπακωνσταντίνου εδώ, τον κ. Παπουτσή εκεί, κατά το «Τσοβόλα δώστα όλα». Δεν εισέπραττε έσοδα που έπρεπε να εισπράξει μεταθέτοντάς τα για το 2010. Και αυξήθηκε εννιάμισι δισεκατομμύρια, κοντά 4%, το έλλειμμα το τελευταίο τρίμηνο. Αυτήν την αλήθεια την ξέρει το Γενικό Λογιστήριο.

Άρα, τα 36 δισεκατομμύρια που έλεγε ο κ. Παπανδρέου είναι κατά το 1/3 δημιούργημά του, «κατόρθωμα», 9,5 δισεκατομμύρια σε τρεις μήνες! Να πώς έγινε! Το θέμα του ελλείμματος ήταν απόλυτα διαχειρίσιμο και κατέληξε ένα τραγικό ζήτημα, μη διαχειρίσιμο, δημόσιου δανεισμού και διασυρμού της χώρας. Αυτή είναι η αλήθεια και καμία προπαγάνδα δεν πρόκειται αυτήν την αλήθεια να την αφήσει να πέσει κάτω. Θα την υπερασπιζόμαστε, γιατί αυτήν την αλήθεια πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός.

Τρίτο ζήτημα: Τι νόμος είναι αυτός που μας φέρατε, κύριε Υπουργέ; Πρώτα-πρώτα είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο ένας τέτοιος νόμος -κοινοβουλευτικά φέρτε μου ένα παράδειγμα- που δεν τον έχει ζήσει η χώρα. Ένα άρθρο το οποίο κυρώνει πίνακες! Τι είδους νόμος είναι αυτός; Πού τον βρήκατε;

Ο κ. Βενιζέλος είχε πει σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ότι ούτε λίγο πολύ είναι νόμος -λέει- που «ψηφίζεται ενιαία ως προϋπολογισμός». Καλά, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου δεν ξέρει τι εστί άρθρο 79 του Συντάγματος, τι εστί προϋπολογισμός και πώς ψηφίζεται και αν μπορεί το «κοστούμι» του προϋπολογισμού να το φορέσει σε οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο; Αυτό λέγεται κατάχρηση της διαδικασίας στο Συνταγματικό Δίκαιο. Δεν το ξέρει; Βέβαια, τον βάφτισαν τελικά «τυπικό» νόμο. Ποια κανονιστική διάταξη περιέχει; Πίνακες περιέχει, αόριστες και απραγματοποίητες προβλέψεις.

Έρχομαι στο βασικό ζήτημα, γιατί η ουσία -αλλά δυστυχώς η επικαιρότητα και ταυτόχρονα οι ρήσεις του κ. Παπανδρέου μας αναγκάζουν να αναχθούμε σε ορισμένα θέματα του παρελθόντος- είναι η εξής: Αυτό το νομοσχέδιο -που ο θεός να το κάνει νομοσχέδιο!- αποτελείται από προβλέψεις για ιδιωτικοποιήσεις που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν! Εσείς το λέτε, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ. Το συνάδελφο και φίλο κ. Λιντζέρη άκουγα το πρωί και άλλους που έλεγαν «ξέρουμε ότι αυτά είναι απραγματοποίητα». Και όμως θα τα ψηφίσετε εν ονόματι της κομματικής πειθαρχίας!

Ακολουθούν ύστερα πραγματικά «κυκλώπεια βάρη» φόρων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φοροεπιδρομή σε βάρος των χαμηλόμισθων, σε βάρος των μικροσυνταξιούχων, σε βάρος των ανθρώπων του μόχθου, σε βάρος των ανθρώπων, οι οποίοι παλεύουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες καθημερινά. Υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος για την ισότητα ενώπιον των δημόσιων βαρών.

Υπάρχει επίσης αποστέωση κάθε έννοιας ιδιοκτησίας και περιουσίας! Να θυμάστε, κύριοι συνάδελφοι, ότι η ιδιοκτησία είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη -και μιλάω για τη μικροϊδιοκτησία, δεν μιλάω για τις μεγάλες ιδιοκτησίες- όπως και η περιουσία, κατά το πρώτο πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έχετε δει τι ορίζει το νομοσχέδιο; Έχετε ρωτήσει τους φίλους σας, τα μικρά νοικοκυριά; Έχετε νιώσει το άγχος των ανθρώπων; Δεν ξέρετε πού θα οδηγήσει αυτό; Δεν το βλέπετε; Δεν βλέπετε την καταστροφή και την κοινωνική έκρηξη που θα δημιουργήσει;

Σας το λέω με πόνο, γιατί αφορά τον τόπο. Δεν βλέπετε -κάποιοι θα το έχετε δει- τι αναγκάζεστε να κάνετε στο πρώτο εφαρμοστικό νομοσχέδιο που έρχεται μεθαύριο; Επειδή είπατε ότι δεν πρόκειται να πουλήσετε τίποτα, το νομοσχέδιο αυτό –δείτε το, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, δείτε το, κύριοι συνάδελφοι της Αριστεράς, δείτε το, κύριοι συνάδελφοι του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού- επαναφέρει τις διατάξεις της επιφάνειας!

Τα άρθρα 22 επόμενα επαναφέρουν θεσμό που καταργήθηκε από τους συντάκτες του Αστικού Κώδικα το 1945, ένα θεσμό που ανάγεται στην τουρκοκρατία, αυτόν της επιφάνειας. Τότε καταργήθηκαν η επιφάνεια, η εμφύτευση, η οίκηση, εμπράγματα δικαιώματα, που θεωρήθηκαν αναχρονιστικά. Και μπήκαν οι περιορισμένες προσωπικές δουλείες, οι οποίες μπορούν να συμβιβαστούν με τη σύγχρονη έννοια της ιδιοκτησίας.

Φθάσατε στο σημείο να επαναφέρετε το θεσμό της επιφάνειας! Ποια χώρα το έχει, αν εξαιρεθεί η Μεγάλη Βρετανία με πολύ διαφορετικούς όρους, διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς; Ποια χώρα το έχει; Και όμως ακόμη και αυτό το φέρατε.

Ελπίζω ότι αυτά δεν θα καταφέρετε να τα εφαρμόσετε. Και κάποια άλλη κυβέρνηση θα έλθει να διορθώσει τα πράγματα στον τόπο, επαναδιαπραγματευόμενη -αλλά κατ’ ουσίαν και όχι στα λόγια- αυτά τα άθλια κατασκευάσματα που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ και που ωθούν το λαό μας στην καταστροφή.
….
Ελπίζω τα δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε ό,τι αφορά τα φορολογικά, να δώσει ιδίως τη δυνατότητα στους διοικουμένους, στους φορολογούμενους, σε αυτούς που έχουν άμεσα ανάγκη, να βρουν το δίκιο τους. Και ελπίζω να μην υπάρχουν διατάξεις που θα απαγορεύουν στους Έλληνες να ζητήσουν δικαστική προστασία και τα δικαστήρια να μη βγάλουν αποφάσεις. Ελπίζω να μην έχουμε φθάσει ως εκεί. Πάντως, εμείς θα είμαστε εδώ...
… Γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή σημαίνουν -πέρα από την πρωτόγνωρη κοινωνική αδικία- και θρυαλλίδα στην ίδια την έννομη τάξη μας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε, για την ανοχή σας.
………


[1] Σελ. 12760, http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110627.pdf