Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

9-3-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθμόν 26/24.2.2012 επερώτησης των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κυρίων Γρηγορίου Αποστολάκου, Προκόπη Παυλόπουλου, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Αναστασίου Νεράντζη, Μιχαήλ Χαλκίδη και Αθανασίου Μπούρα προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με την προβληματική λειτουργία του Δήμου Αθηναίων.
……….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Δώστε μου λίγο χρόνο παραπάνω, κύριε Πρόεδρε, για να μην χρησιμοποιήσουμε τις δευτερολογίες. Άλλωστε, δεν υπάρχει μείζον ζήτημα, νομίζω. Συγχωρέστε μας, θα διευρύνουμε λίγο τη χρονική διάρκεια.
Κυρία Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, είμαι υποχρεωμένος, μολονότι το ζήτημα της επερώτησης αφορά την προβληματική λειτουργία του Δήμου Αθηναίων και επειδή ο λόγος της Βουλής είναι πάντα επίκαιρος, να ξεκινήσω από ένα άλλο ζήτημα, σχετικά με τη συζήτηση που διημείφθη πριν από λίγο. Μιλώ για την παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου και τον τρόπο με τον οποίο μας ανήγγειλε το τι συνέβη σχετικά με την έκβαση του PSI.

Το κάνω αυτό γιατί τούτη την πραγματικά κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, για το λαό μας, επέλεξε ο κ. Βενιζέλος να μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων -και εκτός Κανονισμού μάλιστα- όχι τόσο ως Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών μίας Κυβέρνησης η οποία στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ως υποψήφιος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και επέλεξε, επίσης, να ομιλήσει με το γνωστό ύφος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν διδάσκεται ποτέ από τα λάθη του. Μιλάμε για εκείνο το αλαζονικό ύφος, το οποίο θέλει όλα να οφείλονται στο ΠΑΣΟΚ, όλα να ξεκινάνε από το ΠΑΣΟΚ και όλα να τελειώνουν με το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν εννοεί να ζητήσει μία «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για το κατάντημα, στο οποίο έχει φθάσει αυτήν τη στιγμή η χώρα.

Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις, σχετικά με το PSI. Πράγματι, είναι πολύ σημαντική η εξέλιξη του PSI, ιδιαίτερα ικανοποιητική. Μόνο που πρέπει να τονίσουμε ότι δεν δικαιούται ο κ. Βενιζέλος να έρχεται εδώ και να μας λέει, περίπου, ότι όλα τέλειωσαν σχετικά με το δημόσιο χρέος.

Κύριοι συνάδελφοι, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Με την ψήφο που δόθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη Βουλή σχετικά με το δεύτερο μνημόνιο και που έβαλε πλάτη η Νέα Δημοκρατία, αποφύγαμε την καταστροφή της άτακτης χρεοκοπίας. Με την έκβαση του PSI, έχουμε την ελπίδα ότι το χρέος μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο. Όμως, έχουμε ελπίδα, καμία βεβαιότητα! Και έχουμε ελπίδα ότι αυτό μπορεί να συμβεί με μία άλλη κυβέρνηση, με μία άλλη πολιτική!

Όμως, θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια και ως προς το εξής: Άραγε, κύριοι συνάδελφοι, εδώ που φθάσαμε, δεν είναι γνωστό ότι το «κούρεμα» πριν από καιρό το αποκηρύσσαμε όλοι -και πρωτίστως η Κυβέρνηση Παπανδρέου- μετά βδελυγμίας; Θυμάται ο κ. Βενιζέλος ότι τον Ιούνιο του 2011, ο προκάτοχός του κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι είναι αδιανόητο να πάμε σε «κούρεμα», δηλαδή σε αναδιάρθρωση χρέους, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφή;

Αφού, λοιπόν, μας οδήγησε εδώ η Κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού φθάσαμε στο μη παρέκει, στο χείλος της άτακτης χρεοκοπίας, φθάνουμε και στο PSI που κάποτε ήταν απευκταίο και, απλώς, μέσω αυτού απλώς ελπίζουμε -το τονίζω- να καταστεί το χρέος βιώσιμο, διαχειρίσιμο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οποιαδήποτε άλλη ωραιοποίηση βαίνει προς την ίδια κατεύθυνση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος από αυτό το Βήμα μας έχει σώσει τρεις και τέσσερις φορές, είχε έρθει τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου και μας έλεγε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι και, βεβαίως, έρχεται και μας εμφανίζει ως δήθεν επιτυχία αυτό το οποίο συνέβη, με τόσες θυσίες για τον ελληνικό λαό. Υιοθετεί την ίδια τακτική που ο λαός μας εκφράζει με το μύθο του Χότζα και του Κατή. Θυμίζω τι συνέβη μ’ αυτό το μύθο. Αφού ο Χότζας παραπονέθηκε ότι δεν χωρούσε η οικογένειά του στο σπίτι του, ο Κατής φρόντισε να του βάλει κάμποσα άτομα ακόμα, ώστε όταν τα έβγαλε από το σπίτι, αισθανόταν και ευτυχής γιατί ήταν και άνετος!

Μ’ αυτές τις λογικές, κύριοι συνάδελφοι, δεν πάμε πουθενά. Αν δεν βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, αυτός ο τόπος θα υφίσταται πάντοτε την τακτική του ΠΑΣΟΚ.

Θα αναφερθώ, μάλιστα και στο άλλο θέμα, το οποίο δείχνει το ολίσθημα του κ. Βενιζέλου. Κύριοι συνάδελφοι, ο κ. Βενιζέλος και τούτη τη στιγμή ακόμη βρήκε να επιτεθεί στον κ. Σαμαρά. Ξέχασε, φαίνεται, ότι αν είχαμε αυτό το όποιο επιτυχές αποτέλεσμα, συνέβη γιατί αυτή η παράταξη, η Νέα Δημοκρατία, που δεν φταίει σε τίποτα για το ότι φθάσαμε μέχρι εδώ, με μεγάλο κόστος για εκείνη -το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα το εκτιμήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές- έβαλε πλάτη, για να ψηφιστεί το μνημόνιο. Έβαλε πλάτη μετά τις εξηγήσεις του κ. Σαμαρά ότι το μνημόνιο 2, σε σχέση με το μνημόνιο 1, ακριβώς σ’ αυτό το σημαντικό διαφέρει: Γιατί υπήρχε η δυνατότητα του PSI. Όμως, έβαλε πλάτη η Νέα Δημοκρατία!

Το κόστος γι’ αυτήν το ξέρετε. Όμως, να έρχεται ο κ. Βενιζέλος και να μην αναγνωρίζει αυτή τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, την υπεύθυνη στάση, όταν μάλιστα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, κύριε Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε του ΠΑΣΟΚ, κορυφαίοι Υπουργοί του κ. Παπανδρέου, απολύτως υπεύθυνοι και για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο 1 και για την πορεία του μνημονίου στη συνέχεια, έρχονται τώρα και σηκώνουν το μπαϊράκι της επανάστασης ενός αντιμνημονιακού αγώνα, πάει πολύ.

Αντί να απευθύνεται σε αυτούς και να λέει τουλάχιστον στον κ. Σαμαρά και στη Νέα Δημοκρατία ένα «ευχαριστώ» γιατί συμπλέουμε για έναν κοινό εθνικό σκοπό, βρήκε να τα πάρει όλα πάνω του, να μιλήσει για ιστορική στιγμή ακόμα και για εκείνον! Από εκεί και πέρα, όλοι οι άλλοι δεν έκαναν τίποτα. Η κλασσική τακτική του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος τα λέει αυτά; Το ΠΑΣΟΚ το οποίο, όταν ο Κώστας ο Καραμανλής από το Μάρτιο του 2009 εκλιπαρούσε για συναίνεση στα μεγάλα προβλήματα, ήταν η δύναμη της αντίδρασης, η δύναμη εκείνη η οποία κατέβαινε στους δρόμους και τορπίλιζε κάθε προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος και του χρέους. Και αφού μας έφερε μέχρι εδώ, αφού οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αγόγγυστα βάζει πλάτη, βρίσκεται ο κ. Βενιζέλος να θριαμβολογεί για το ΠΑΣΟΚ και για τον εαυτό του. Πραγματικό κατάντημα.

Δεν πάει πουθενά έτσι ο τόπος και δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για συναίνεση με αυτούς τους όρους. Είτε θέλει, λοιπόν, είτε όχι ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου ή το ΠΑΣΟΚ θα το καταλάβουν.

Φτάσαμε στην καταστροφή με δική τους ευθύνη. Αποφεύχθηκε προς το παρόν η καταστροφή, γιατί έβαλαν πλάτη ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και ιδίως η Νέα Δημοκρατία. Και τώρα μπορούμε να αλλάξουμε πολιτική και να ελπίζουμε ότι οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες.

Και δεν βρήκε επίσης να πει κάτι άλλο, ένα «ευχαριστώ» στον ελληνικό λαό, γιατί υφίσταται αυτά που υφίσταται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, για όλες αυτές τις θυσίες, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Είμαστε στα πρόθυρα και της πτώχευσης και της κοινωνικής έκρηξης και βρήκε σήμερα να μιλάει για ιστορικές στιγμές.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κύριε Παυλόπουλε, για την επερώτηση θα πείτε κάτι;

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα με συγχωρέσετε, κύριε Πρόεδρε, θα πω αυτά που θέλω. Λογοκρισία δεν υπάρχει σε αυτό το Βήμα. Και εν πάση περιπτώσει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ναι, αλλά όταν υποδεικνύετε εδώ για…

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας παρακαλώ πάρα πολύ, θα πω για την επερώτηση, γι’ αυτό ζήτησα ορισμένα πράγματα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Να τηρείτε τον Κανονισμό, σας παρακαλώ. Είστε παλιός και οφείλετε να τηρείτε τον Κανονισμό.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλωστε, ο κ. Βενιζέλος πριν από λίγο πήρε το λόγο εκτός Κανονισμού και δεν υπήρχε όριο χρόνου για τον κ. Βενιζέλο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Δεν κρίνεται εδώ ο κ. Βενιζέλος. Εσείς θα έχετε το λόγο…

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε πάρα πολύ, να τα λέγατε στον κ. Βενιζέλο όταν ήταν σ’ αυτό το Βήμα, όχι σε μένα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Μιλήστε για την επερώτηση, σας παρακαλώ.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας παρακαλώ πολύ, θα πω αυτά που θέλω. Δεν δέχομαι λογοκρισία, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Δεν είναι λογοκρισία, είναι ευθύνη.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας παρακαλώ, εμείς ξέρουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες και απέναντι στο Κοινοβούλιο και απέναντι στον ελληνικό λαό. Άλλοι δεν τις ξέρουν εδώ μέσα.
Επανέρχομαι. Επιτέλους, δεν είπε ένα «συγγνώμη» στον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται όλες αυτές τις συνέπειες και ένα «συγγνώμη» σε μια ιδιαίτερη τάξη. Άκουσα τους διαξιφισμούς του με τον κ. Τσίπρα. Εγώ δεν θα ανακατευτώ στο τι συμβαίνει με τις τράπεζες.

Αλλά το ερώτημα είναι το εξής: Είχε τεθεί, όταν συζητάγαμε το PSI, ένα μείζον ζήτημα. Τουλάχιστον για τους ιδιώτες ομολογιούχους, αυτούς που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό κράτος, που δεν τζογάρανε, αυτοί που τη σύνταξή τους, το εφάπαξ τους, το υστέρημά τους, την αποταμίευσή τους, την εμπιστεύτηκαν στο ελληνικό κράτος με ομόλογα ως φυσικά πρόσωπα. Είχαμε πει εδώ ότι γι’ αυτούς θα αγωνιστούμε, επιτέλους κάτι να γίνει.

Μας είπε τίποτα γι’ αυτούς; Ούτε ένα «συγγνώμη». Όλα δικά του. Για την καταστροφή του τόπου, πουθενά. Για το γεγονός ότι φτάσαμε στο PSI που ήταν μια λύση καταστροφική, αλλά λύση ανάγκης, καμία σκέψη. Για το ποιος συνέβαλε για να μην καταστραφεί η Ελλάδα, τίποτα. Ένα «συγγνώμη» στον ελληνικό λαό και ιδίως στους ιδιώτες ομολογιούχους, τίποτα. Κατά τ’ άλλα ήταν ιστορική μέρα για τον κ. Βενιζέλο!

Δεν κρίνεται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έτσι η ιστορία. Όταν οι πολιτικοί κρίνουν με αυτούς τους όρους την ιστορία, να ξέρουν ότι η ιστορία θα τους κατατάξει εκεί που τους αρμόζει.

Όσον αφορά την επερώτηση, υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα σήμερα και το ξέρετε γενικά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο περίφημος «Καλλικράτης» -τα είχαμε πει εδώ- διέλυσε την τοπική αυτοδιοίκηση. Καταρρέει οικονομικά η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Εκεί που πήγε να μπει σε μία τάξη με το «Θησέα», με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τους πόρους της, ήρθε και χτίστηκε πάνω σε πήλινα πόδια, σε κινούμενη άμμο ο «Καλλικράτης».

Τα αποτελέσματα τα βλέπετε: Δήμοι οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν στοιχειωδώς τη δουλειά τους, περιφέρειες που δεν μπορούν να συμβάλουν σε τίποτα στην αποστολή τους. Όχι με δική τους ευθύνη, αλλά με ευθύνη εκείνων οι οποίοι νομίζουν ότι κάνουν μεταρρυθμίσεις με το να ψηφίζουν νόμους και μάλιστα, νόμους ανεφάρμοστους. Τα αποτελέσματα στο Δήμο Αθηναίων, τον πρώτο δήμο της χώρας, τα βλέπετε. Είναι ένας δήμος ο οποίος πέρα από τα τεράστια προβλήματα που έχει, αντιμετωπίζει και τεράστια προβλήματα κακοδιοίκησης. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα που φέρνουμε είναι ορατό.

Τι συνέβη εδώ; Αποφασίστηκε ότι τα τρία νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που είχε ο Δήμος Αθηναίων -ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός και τα Μουσικά Σύνολα - θα γίνουν ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Παίρνει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και υπονοεί ότι αυτή η συνένωση σε ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, γίνεται με βάση το ν.3852/2011. Υπήρχε και άλλη διάταξη του ν. 3463/2006 στην οποία θα μπορούσε να στηριχθεί. Όμως στηρίζεται στην πρώτη. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη σχετικά με την τύχη του προσωπικού.

Η απόφαση αυτή είχε προφανή προβλήματα νομιμότητας. Όταν πήγε στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής τότε δημοσιεύεται η απόφαση της έγκρισης και εκεί μπαίνουν και οι δύο διατάξεις. Και οι διατάξεις του ν.3852/2011 και οι διατάξεις του ν.3463/2006!

Τι ισχύει από τα δύο, κανείς δεν ξέρει. Ποια είναι η τύχη των εργαζομένων από εδώ και πέρα, κανείς δεν γνωρίζει. Και πέραν τούτου, η απόφαση αυτή προβλέπει ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει συγκεκριμένη σύνθεση και μεταξύ άλλων μετέχουν και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι με τους τέσσερις αναπληρωτές τους.

Σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν τρεις μόνο δημοτικοί σύμβουλοι, αντί για τέσσερις και ένας αναπληρωτής. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση και τη σύνθεση ιδίως του διοικητικού συμβουλίου αυτού του οργανισμού. Και σαν να μη φτάνει αυτό, η επικεφαλής που τέθηκε, η κ. Ψαράκη, αναθέτει αυθαιρέτως καθήκοντα σε διευθυντές!

Έτσι λειτουργεί αυτή την ώρα ο οργανισμός με αίτηση ακυρώσεως που έχει υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για όλη την παρανομία η οποία συντελείται. Δηλαδή όλα αυτά τα πολύ μεγάλης σημασίας για την Αθήνα νομικά πρόσωπα, ενώνονται σε ένα, το οποίο λειτουργεί κυριολεκτικά στον αέρα.

Μετά απ’ όλα αυτά μιλάμε για διαφάνεια, μιλάμε για νομιμότητα, μιλάμε για πραγματική αυτοδιοίκηση και αποκέντρωση στον κορυφαίο δήμο της Χώρας; Αυτά τα παραδείγματα δίνει ο Δήμος Αθηναίων με Δήμαρχο τον πάλαι ποτέ διαλάμψαντα Συνήγορο του Πολίτη κ. Καμίνη και επίκουρο καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, ο οποίος όφειλε να γνωρίζει κάτι περισσότερο από νομικά σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί αυτού του είδους ο οργανισμός σήμερα.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα περιθωριοποίησης κάθε έννοιας νομιμότητας, αλλά και κάθε έννοιας αυτοδιοίκησης. Αυτά είναι τα χάλια και τα καταντήματα στα οποία μας οδήγησε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αυτά πληρώνουμε τώρα. Μαζί με το PSI και όλα όσα έγιναν, μαζεύουμε τα μπάζα -και θα μαζέψουμε ακόμη περισσότερα δυστυχώς μέχρι να γίνουν οι εκλογές- μιας καταστροφικής πολιτικής, για την οποία -το τονίζω- δεν υπάρχει ίχνος αυτογνωσίας και πολύ περισσότερο σταγόνα συγγνώμης.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Θέλω εκ μέρους του Προεδρείου να δηλώσω ότι τέτοιες ανακοινώσεις σαν αυτή του κ. Βενιζέλου σήμερα, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, είναι υποχρέωση και καθήκον να γίνονται στο Κοινοβούλιο. Και νομίζω ότι ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την άδεια του Προεδρείου και το Προεδρείο έκρινε ότι είναι υποχρέωσή του να το ανακοινώσει εδώ.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και εγώ την άδεια ζήτησα…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Παρακαλώ. Το ανέφερα επειδή είπατε ότι δεν έπρεπε. Και νομίζω ότι δεν έπρεπε εσείς τουλάχιστον να το λέτε αυτό. Είναι αναβάθμιση για το Κοινοβούλιο να ανακοινώνονται αυτά τα πράγματα πρώτα εδώ και μετά οπουδήποτε αλλού.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αναβάθμιση είναι να απαντά στο διάλογο…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Είναι αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
……………………..


[1] Σελ. 6914, http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20120309.pdf