Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

17-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις».
………….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω πως από την ομιλία του συναδέλφου, του κ. Μιχελογιαννάκη, αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο, ορθώς, η Νέα Δημοκρατία και ο εισηγητής μας κ. Ζώης, λένε «ΟΧΙ» σε ένα νομοσχέδιο επί της αρχής, μολονότι θα ψηφίσουμε αρκετά από τα άρθρα του. Αποδεικνύεται τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο από πλευράς αρχής.

Κύριε Υπουργέ, το νομοσχέδιό σας είναι απλώς και μόνο ένα διπλό πρόσχημα, για να καλύψετε την απραξία στο να κινήσετε έστω και κατά κεραία την ηλεκτρονική διακυβέρνηση από εκεί που τη βρήκατε. Και πρόσχημα για να «φορτώσετε» σε ένα νομοσχέδιο που δεν λέει τίποτα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση -στην ουσία είναι μία έκθεση ιδεών- μια σειρά από άλλες, άσχετες με το αντικείμενο, διατάξεις σχετικές, βέβαια, με το Υπουργείο.

Σας θυμίζω μόνο και θυμίζω στους συναδέλφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι όταν ως Υπουργός -θα το λέω πάντοτε για να σας το θυμίζω- τολμούσα να φέρω κάποια τροπολογία σχετική με το Υπουργείο μου, μου έλεγαν «στερείται αρχής το νομοσχέδιο, διότι μπορεί να αφορά το Υπουργείο σας, αλλά, εν πάση περιπτώσει, δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο αντικείμενο». Και θα βρείτε πολλά τέτοια μπροστά σας, όσο είστε ακόμα στην Κυβέρνηση βεβαίως, σαν αυτά που λέγατε.

 

Πάντως, είναι διπλό πρόσχημα. Το νομοσχέδιο αυτό καθ’ εαυτό δεν λέει τίποτα απολύτως. Είναι καλές προθέσεις, οι οποίες, από πλευράς κανονιστικής ρύθμισης και προέκτασης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δεν προσθέτουν ούτε ένα γιώτα στα όσα ισχύουν σήμερα.

Ας δούμε αυτά τα δύο προσχήματα. Πρόσχημα πρώτο: Απραξία πλήρης. Ναι ή όχι; Το γνωρίζετε αυτό και φαίνεται μέσα από τις διατάξεις. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Είναι το ότι εάν κοιτάξετε τις ρυθμίσεις, δεν θέλετε να ομολογήσετε ή προσπαθείτε να κρύψετε τι συνέβη πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Εγώ θα το λέω πάντοτε και θα το θυμίζω σε όσους μας ακούν και σε όσους μας βλέπουν: Το 2004 την Ελλάδα την πήραμε ηλεκτρονικά αναλφάβητη. Τα ΚΕΠ έκαναν τα πρώτα νηπιακά τους βήματα και, μάλιστα, επειδή είχαν εγκαταλειφθεί, έμειναν πίσω. Ακόμα και η σύμβαση που είχε γίνει με ιδιωτική εταιρεία δεν είχε περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν μπορούσαν να πληρωθούν. Αυτά βρήκαμε. Και σε πεντέμισι χρόνια έγιναν τόσα βήματα, αφού εξαντλήσαμε και το τελευταίο ευρώ από πλευράς κοινοτικών πόρων -το Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το καλύψαμε απολύτως, μολονότι το βρήκαμε σε πλήρη απραξία την εποχή εκείνη- έγιναν δηλαδή αυτά που τώρα βλέπετε. Έγινε το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», η οριζόντια σύνδεση όλων των φορέων, η Εθνική Δικτυακή Πύλη «ΕΡΜΗΣ», που προσπαθείτε να την απαξιώσετε, δυστυχώς, κατά λάθος μέσα από αυτό το νομοσχέδιο, το E-THEMIS, τα ΚΕΠ, τα οποία έγιναν αυτά που ξέρουμε και τα οποία πάλι αρχίζουν να εγκαταλείπονται από πλευράς προσωπικού, και, βεβαίως, το Πρόγραμμα «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ», το οποίο για πρώτη φορά το πήρε η Ελλάδα και το οποίο και αυτό βρίσκεται σε ένα πλήρη μαρασμό.

Όλα αυτά τα συγκαλύπτετε. Τι έγινε από την ημέρα, κατά την οποία πήρατε τη διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια σας από πλευράς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης;

Το πόσο είχαν δε γίνει τα βήματα φαίνεται από το εξής: Πρώτη σας πράξη, κύριε Υπουργέ -ανέξοδη εντελώς- είναι ότι φέρατε το νομοσχέδιο για τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», με το οποίο λέτε πώς θα αναρτάται στο διαδίκτυο τα σύνολο των πράξεων του δημοσίου, χωρίς να πείτε ότι για να γίνει αυτό δυνατό, για να φτάσουμε να μπορείτε να επαίρεσθε ότι όλα αυτά τα πράγματα θα είναι στο διαδίκτυο, έπρεπε να είχε γίνει ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η οποία ήταν μηδενική το 2004.

Τίποτα άλλο δεν κάνατε. Και μόνο το νομοσχέδιο για τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» που ψηφίσαμε ήταν ομολογία των βημάτων, των αλμάτων που είχαν γίνει την περίοδο εκείνη, καθώς τολμάτε κάθε φορά να μας λέτε τι έγινε με την επανίδρυση του κράτους. Ναι ή όχι; Υπήρξε πλήρης επανίδρυση στο τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης; Ναι ή όχι; Ενάμιση χρόνο τώρα δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα και μας φέρνετε αυτήν την έκθεση ιδεών.

Αυτό είναι το πρώτο πρόσχημα. Το δεύτερο είναι ότι όλο το νομοσχέδιο αν το κοιτάξετε -το είπα- έγινε και ήλθε και από πλευράς πρώτου προσχήματος και κυρίως για να κολλήσουν πίσω εν είδει βαγονιών σιδηροδρομικού συρμού όλες εκείνες οι ρυθμίσεις, οι οποίες είναι «μπαλώματα» της τελευταίας στιγμής, «κου-ρέλια» από άλλα νομοθετήματα, τα οποία έρχονται να καλύψουν τρύπες ή να «μπαλώσουν» στην κυριολεξία τρύπες, οι οποίες ήδη υπάρχουν.

Παραδείγματος χάριν στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», το βλέπουμε αυτό. Δεν υπάρχει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που να μην έρχεται από μία ρύθμιση είτε στο κύριο σώμα είτε από πλευράς τροπολογιών, για να μπορέσετε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα σε έναν «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ο οποίος καταρρέει. Και το ξέρουμε και σε επίπεδο Α’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και σε επίπεδο Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμβαίνει αυτό το πράγμα; Ναι ή όχι;

Συγκαλύπτετε πίσω από το νομοσχέδιο τροπολογίες, τις οποίες φέρνετε την τελευταία στιγμή και δεν μπορεί να τις δει και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Έχουμε είκοσι δύο άσχετα άρθρα και τροπολογίες σε ένα νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ποια είναι η σημασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης; Το πρώτιστο ποιο είναι; Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που δεν λέει τίποτα ή τα άρθρα για το συμμάζεμα, ιδίως του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», και άλλων ατελειών που παρουσιάζει η νομοθεσία, την οποία φέρατε από την ημέρα που αναλάβατε τον τόπο;

Επίσης, ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα -για να δείτε την τακτική σας- είναι ότι φέρνετε κάποια ρύθμιση -σωστή προς την κατεύθυνση εκείνη που μπορεί να πει κανείς ότι συμφωνεί, πώς άλλωστε να διαφωνήσει- η οποία, όμως, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία όσο θέλετε να την παραστήσετε. Δείτε τι κάνετε.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα για την αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι σωστή η ρύθμιση. Πώς πήγε ο κύριος Υπουργός να την ωραιοποιήσει πριν φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή; Γύρισε και είπε: «Ξέρετε, δεν είναι μόνο οι δύο-δυόμισι ώρες που αυξάνουμε το ωράριο. Από αυτό εξοικονομώ σαράντα επτά χιλιάδες θέσεις εργασίας». Και όταν, βεβαίως, του ζητάμε λογαριασμό στη Βουλή και του λέμε: «Την ψηφίζουμε τη διάταξη, αλλά απόδειξέ μας από πού προκύπτουν αυτές οι σαράντα επτά χιλιάδες θέσεις εργασίας», η απάντηση είναι -μέσα στη Βουλή, όμως, όχι στα κανάλια γιατί στα κανάλια εκείνο που έμεινε στα αυτιά του κόσμου είναι ότι όταν εργάζονται δύομισι ώρες οι υπάλληλοι κερδίζουμε σαράντα επτά χιλιάδες θέσεις εργασίας- όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού στη Βουλή -γιατί εδώ γίνεται διάλογος, εδώ ζητείται τεκμηρίωση- πως «και μία θέση να κέρδιζα δημοσίου υπαλλήλου, πάλι το ίδιο θα έκανα».

Δέστε το «ντύσιμο». Είναι μία σωστή ρύθμιση, αυτονόητη ρύθμιση, που όλοι τη στηρίζουμε και όλοι την ψηφίζουμε. Αυτήν τη ρύθμιση πήγαν να τη «ντύσουν» με εκείνο το ένδυμα της μεγάλης μεταρρύθμισης που εξοικονομούμε θέσεις εργασίας, σαν τα 500 εκατομμύρια, που θα κερδίζαμε από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»! Αυτά λέγαμε στην τρόικα και τώρα μας ζητάει λογαριασμούς και νέα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού! Γιατί τους πουλήσατε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» με τις «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες είναι κενές περιεχομένου. Λυπάμαι για τον ευτελισμό της κοινοβουλευτικής γλώσσας.

Τέλος, θα επαναλάβω αυτό που είπε ο κ. Ζώης κλείνοντας, κύριε Υπουργέ. Ανοίξατε πάλι μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το ζήτημα, το οποίο αφορά τις μετατάξεις και τις συνδέσατε με επανέλεγχο συμβάσεων αορίστου χρόνου. Αφήσατε δε, να εννοηθεί ότι μέσα από αυτό μπορεί να χάσουν τη θέση τους άνθρωποι, οι οποίοι υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Πριν τελειώσει το νομοσχέδιο και όταν θα συζητάμε τις τροπολογίες, πρέπει να μας εξηγήσετε τι εννοείτε. Δεν μπορεί να πλανιέται αυτού του είδους η εντύπωση. Πώς εννοείτε τις μετατάξεις, οι οποίες σημαίνουν έλεγχο και, μάλιστα, μέσω ΑΣΕΠ, ο οποίος έλεγχος θα σημαίνει ότι μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να πάνε σπίτι τους;

Παραδείγματος χάριν, όταν στο διάταγμα που είχα κάνει το 2004, είχαμε τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, αυτές έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Η τελική κρίση ήταν του ΑΣΕΠ. Θα επανελέγξει το ΑΣΕΠ αυτά; Και μετά τον επανέλεγχο -τι θα βρει, δηλαδή- θα πάνε σπίτι τους κάποιοι άνθρωποι; Αυτό λέτε αυτήν την ώρα της κρίσης που περνά ο τόπος σε τόσους ανθρώπους που αγωνιούν -ουσιαστικά με μόνιμη σχέση εργασίας- για τους οποίους φέραμε και διάταγμα, μετά από τη νομοθεσία τη δική μας, για την ένταξή τους στην ιεραρχία;

Πριν τελειώσω, κύριε Υπουργέ, θα σας θυμίζω πάντοτε -γιατί δεν θα ξεχνάω ποτέ- ποιοι είστε, τι ήταν εκείνο που λέγατε στον ελληνικό λαό και στους αγωνιώντες εργαζομένους παραμονές των εκλογών, επειδή τώρα λέτε πώς θα ξεφορτωθείτε υπαλλήλους αορίστου χρόνου.

Θα σας θυμίσω ότι στις 14 Μαΐου. έχουμε δυο χρόνια επέτειο της περίφημης συνέντευξης, η οποία έγινε την εποχή εκείνη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν αρμόδια -και μετέχουν στην Κυβέρνηση σήμερα- για το θέμα των συμβασιούχων.

Ημερομηνία 14-5-2009. Ο ένας έλεγε ότι όχι μόνο θα υπάρξει μοριοδότηση προϋπηρεσίας, που εμείς είχαμε θεσπίσει, αλλά και ότι θα αυξηθεί. Ο άλλος έλεγε ότι το διάταγμα Παυλόπουλου δεν είναι αρκετό, αλλά η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει να γίνουν ακόμα περισσότεροι αορίστου χρόνου. Αυτά λέγατε. Θα καταθέσω τη συνέντευξη για τα Πρακτικά. Από το pasok.gr, το κατέβασα. Είναι ακόμα αναρτημένο, όποιος θέλει μπορεί να το δει. Η συνέντευξη είναι στις 14 Μαΐου 2009. Μπορείτε να το δείτε, λοιπόν και να καταλάβετε τι λέγατε στον ελληνικό λαό.

Κατά το «λεφτά υπάρχουν», έτσι παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό και τους εργαζομένους και έρχεστε τώρα και ζητάτε λογαριασμό από αυτούς τους εργαζομένους τους οποίους ωθήσατε να σας ψηφίσουν, γιατί άλλα περίμεναν από εσάς. Αυτήν την ανακολουθία δεν μπορεί να την ανεχθεί κανείς και δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ. Θα σας τη θυμίζουμε μονίμως.

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν δημοσίευμα, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

…………

 


[1] Σελ. 10692, http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110517.pdf