Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Π. Παυλόπουλος: Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλλει στην Ελλάδα διατάξεις αντίθετες με το Κοινοτικό Δίκαιο

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 11:18

«Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο», τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος τόσο στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου, όσο και στις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς μπερδεύονται τα πράγματα τώρα; Αν και υπάρχει το Συμβούλιο Επικρατείας, από την άλλη υπάρχει το Ειρηνοδικείο».

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πράγματι η απόφαση 668/2012 του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου έχει εκδοθεί λέγοντας ότι και διατάξεις των πρώτων μνημονιακών νόμων δεν πάσχουν από πλευράς παραβίασης του ελληνικού και του κοινοτικού δικαίου. Όμως έχουμε τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και ιδίως την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους με τους οποίους επιβλήθηκαν οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, οι περικοπές των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Οι αποφάσεις αυτές λένε κάτι που είχε πει τότε η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής: Ότι παραβιάζεται όχι μόνο το Σύνταγμα, παραδείγματος χάριν η αρχή της ισότητας, η αρχή της συλλογικής αυτονομίας, η αρχή της αναλογικότητας, αλλά και βασικές διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου, όπως είναι το άρθρο 37 του ευρωπαϊκού χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και οι διατάξεις οι οποίες αφορούν ορισμένες διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Ποτέ δεν αντιτάξαμε στην τρόικα ότι αυτές οι διατάξεις είναι αντίθετες και με το κοινοτικό δίκαιο. Και δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο».

ΠΗΓΗ:
http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net-fm/item/16562-P-Paylopoylos-Den-mporei-h-troika-na-epiballei-sthn-Ellada-diataxeis-antithetes-me-to-Koinotiko-Dikaio