Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 ΘΕΜΑ: «Παράνομη θεσμοθέτηση, μέσω εγκυκλίου, αναπληρωτών προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων».

Ι. Στην εγκύκλιο αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/754/ΟΙΚ./31-10-2011 περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα: «1. Προκειμένου ο αναπληρωτής προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης να εξαιρεθεί από τις διατάξεις των υποπαραγράφων 1β και 1γ του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, θα πρέπει ο ορισμός του να έχει γίνει με πράξη του αρμοδίου προς τούτο οργάνου. 2. Μέχρι την πλήρωση, με επιλογή από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, των θέσεων προϊσταμένων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης που θα κενωθούν κατ’ εφαρμογή του ν. 4021/2011, δηλ. λόγω της αυτοδίκαιης απόλυσης ή της θέσης σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα των κατόχων των θέσεων αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 84,85 και 86 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007, Α΄26) και του άρθρου πέμπτου του ν. 3839/2010 (Α΄51), η τοποθέτηση των προϊσταμένων διενεργείται με μόνη απόφαση του οικείου Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

ΙΙ. Από τ’ ανωτέρω προκύπτει ότι με την ως άνω εγκύκλιο θεσμοθετούνται αναπληρωτές προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων, των οποίων η τοποθέτηση γίνεται με μόνη απόφαση του οικείου Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης και οι οποίοι μάλιστα εξαιρούνται από την εφαρμογή των διατάξεων περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

ΙΙΙ. Υπό τα δεδομένα αυτά:

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Α.
Πως επιχειρείται η θεσμοθέτηση προϊσταμένων Γενικής Διεύθυνσης και η επέλευση των αντίστοιχων έννομων συνεπειών με απλή εγκύκλιο και κατά προφανή παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας;

Β. Και πως, επίσης κατά προφανή παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας περί προϊσταμένων οργανικών μονάδων, η ίδια εγκύκλιος προβλέπει την τοποθέτησή τους με απλή απόφαση του οικείου Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης;   

                                                                                               Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2011
                                                                                                   Ο ερωτών Βουλευτής

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Α΄ Αθηνών