Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

28-8-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Μετάθεση χρόνου έναρξης ισχύος διατάξεων του ν. 4055/2012».
…………….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριοι συνάδελφοι, παίρνω το λόγο, όχι γιατί έχω κάποια αντίρρηση στο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζουμε. Και το νομοσχέδιο το ψηφίζω και επιπλέον την τροπολογία. Αλλά ακριβώς όσα διημείφθησαν τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, ο τρόπος που ετέθησαν ορισμένα ζητήματα για τον Κανονισμό, αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, νομίζω μου επιβάλλουν να πω ορισμένα πράγματα τα οποία, για μένα τουλάχιστον, αποτελούν θέματα αρχής. Και το τονίζω για μένα. Εδώ δεν διδάσκει κανένας κανέναν και όλοι κατέχουν τα ζητήματα, όπως πρέπει να τα κατέχουν. Αυτό είναι το τεκμήριο της ετυμηγορίας του Ελληνικού Λαού για κάθε συνάδελφο ο οποίος έρχεται στο Κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, ψηφίζω τη διάταξη γιατί το να ομολογεί η Πολιτεία ότι δεν είναι έτοιμη ακόμη να δώσει την αρμοδιότητα σε ένα δικαστήριο να δικάσει, αλλά να δικάσει με δίκαιη δίκη, αυτό δεν είναι λάθος. Λάθος θα ήταν να ενέμενε όταν τα Ειρηνοδικεία είναι ανέτοιμα ακόμα να δικάσουν τέτοιες διαφορές, απλά διότι ο αριθμός των ειρηνοδικών που έπρεπε να προσληφθούν, δεν πρόλαβε να προσληφθεί, ακριβώς επειδή υπήρξε αυτή η μακρά διαδικασία δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να εμμείνει το Υπουργείο σε μια ρύθμιση προηγουμένως, χωρίς να ευθύνεται δε και η σημερινή πολιτική ηγεσία γι’ αυτό το οποίο συμβαίνει;

Τι σημαίνει δίκαιη δίκη τελικά; Ίσως εδώ πρέπει να σκεφτούμε ορισμένα πράγματα. Τον τελευταίο καιρό και μέσα από τη δίνη της οικονομικής κρίσης, μέσα από τις σε ορισμένα πράγματα, απαράδεκτες και από πλευράς εθνικής κυριαρχίας, αν θέλετε, επιδιώξεις της τρόικας, όπως είναι και το θέμα της δικαιοσύνης, θεωρήθηκε ότι η επιτάχυνση της δικαιοσύνης αποτελεί per se ένα αγαθό συγκεκριμένο. Δεν είναι έτσι. Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης δευτερογενώς επιδρά στην απονομή της δικαιοσύνης. Επιβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες όπου θα φτάναμε στο όριο της αρνησιδικίας. Υπ’ αυτήν την έννοια υπάρχει και ως θεσμός και εισήχθη στην Ελλάδα ως διεθνής υποχρέωση από το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

hello: 28-8-2012. Αγόρευση κατά την συζήτηση του σν του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανρθωπίνων Δικαιωμάτων:"Μετάθεση χρόνου έναρξης ισχύος διατάξεων του ν. 4055/2012.

   

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

6-5-2011. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης σχετικά με τα οικονομικά του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Τότε, θα υπάρξει λίγη ανοχή από την πλευρά σας σε ό,τι αφορά το χρόνο. Δεν θα τον υπερβώ κατά πολύ.

Κύριε Υπουργέ, ξέρετε πολύ καλά, ιδίως μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών για την τοπική αυτοδιοίκηση γενικώς, ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», οικονομικώς και θεσμικώς έχει καταρρεύσει. Τον δημιουργήσατε μέσα στην οικονομική κρίση με μια θεσμική προχειρότητα που δεν έχει προηγούμενο και σας είχαμε πει από τότε ότι θα καταρρεύσει. Φαίνεται αυτό τώρα. Το βλέπετε μέσα από τις ενστάσεις, τις διαμαρτυρίες της ΚΕΔΚΕ και όλων των Περιφερειαρχών, αρχής γενομένης από τον κ. Σγουρό και όλους εκείνους που πρόσφατα στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» αν θυμάστε, είπαν αυτά που έχουν πει. Με απλές λέξεις, όπως θεσμοθετήσατε και όπως «θωρακίσατε» τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» από την αρχή ανταποκρίνεται στον τίτλο «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».

Δύο ζητήματα θα θίξω από την όλη επερώτηση, γιατί τα υπόλοιπα θα τα θίξουν οι κύριοι συνάδελφοι.

hello: 6-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης σχετικά με τα οικονομικά του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

   

Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων

Συνοπτικό Σημείωμα επί των Ερωτήσεων προς κ. Γ. Στρατάκη
(πρώην Διευθυντή Εργασιών Δημοσίου της Τράπεζας της Ελλάδος)

                                                                                                                                              Αθήνα, 28 Ιουλίου 2010

 Από την κατάθεση του ως άνω μάρτυρα, κατ’ εξοχήν αρμοδίου για θέματα των ελεγκτικών δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος και ως προς τα ομόλογα, προκύπτουν τα εξής:

Ι.     Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αποκλειστικώς αρμόδια, μέσω ΥΔΑΤ και ΣΑΤ, ως προς την πορεία των ομολόγων μετά την έκδοσή τους. Από την κρίση αυτή του κ. Γ. Στρατάκη προκύπτει πως δεν ευσταθεί η διαπίστωση της Έκθεσης Ζορμπά ότι «σαφής επίσης ήταν η γνώση των παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών περί της εμπορικής διαδρομής του ομολόγου στην αλλοδαπή». Επίσης ο κ. Γ. Στρατάκης δήλωσε ότι είναι εντελώς ανακριβής η κρίση που διατύπωσε ο κ. Γ. Ζορμπάς πως η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έκανε σωστά τη δουλειά της.

hello: Συνοπτικό Σημείωμα επί των Ερωτήσεων προς κ. Γ. Στρατάκη (πρώην Δ/ντή Εργασιών Δημοσίου της Τράπεζας της Ελλάδος)

   

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

7-7-2012. Αγόρευση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία στηρίζεται από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις, όχι γιατί είμαι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Όσο και αν είναι δύσκολο να γίνει τούτο κατανοητό μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης, μέσα σε ένα κλίμα πολιτικών συμπεριφορών χρόνων όπου έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι κάποιος ψηφίζει υπό όρους κομματικής πειθαρχίας, ψηφίζω ως Βουλευτής κατά συνείδηση και ως Έλληνας πολίτης. Διότι αυτήν τη στιγμή, το μεγάλο και κρίσιμο διακύβευμα είναι διπλό. Είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη και η περαιτέρω αναδιαπραγμάτευση εκείνων των όρων του μνημονίου οι οποίοι αν συνεχιστούν να εφαρμόζονται, οδηγούν τη χώρα σε κοινωνική έκρηξη. Και μαζί με τη χώρα μας και άλλες χώρες πέραν τούτου θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την Ευρωζώνη, πράγμα που έχει γίνει ήδη αντιληπτό.

Ιδίως τον τελευταίο καιρό βλέπουμε τις μεγάλες μεταβολές που συνέβησαν στη Γαλλία, όπου ο κ. Σαρκοζί πλήρωσε ακριβά την υποτέλεια της Γαλλίας στην πολιτική της Γερμανίας. Αλλά και σε άλλες χώρες, όπως είναι ιδίως η Ισπανία.

hello: 7-7-2012. Αγόρευση κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως

   

Page 10 of 42