Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

23-08-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Θα μιλήσω από το έδρανο εφαρμόζοντας τον Κανονισμό της Βουλής.
Κυρία Υπουργέ, ο τίτλος που ταίριαζε και ταιριάζει στο νομοσχέδιό σας είναι «το χρονικό της κατεδάφισης του νόμου-πλαισίου» τον οποίο ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 1982. Τέλος εποχής για ένα νόμο για τον οποίο θα απολογείται το ΠΑΣΟΚ. Και ήδη απολογείται γιατί είναι πραγματική απολογία το γεγονός ότι φέρνει προς ψήφιση αυτές τις διατάξεις.

Το ζήτημα είναι για ποιο λόγο ήλθε αυτό το «τέλος της εποχής». Και αφού ήλθε, με τι το αντικαθιστάτε. Γιατί ήλθε άραγε; Όπως εφαρμόστηκε ο νόμος-πλαίσιο και με τις διατάξεις που είχε, στην κυριολεξία «βύθισε» το πανεπιστήμιο στον κομματισμό, στη γραφειοκρατία, στην αναξιοκρατία και πολλές φορές σε με-μονωμένα -ευτυχώς- φαινόμενα διαφθοράς. Όλο αυτό το κατάντημα όμως είναι δικό σας δημιούργημα. Όχι μόνο γιατί θεσπίσατε όλες αυτές τις επαίσχυντες διατάξεις για τα ΑΕΙ, αλλά και γιατί κάθε φορά που άλλη κυβέρνηση, πλην ΠΑΣΟΚ, προσπαθούσε να βελτιώσει κάτι -οι δύο κυβερνήσεις που προσπάθησαν να βελτιώσουν κάτι ήταν Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας-το ΠΑΣΟΚ ήταν ακριβώς απέναντι.

Το ΠΑΣΟΚ μας ζητάει σήμερα να σταθούμε υπεύθυνοι. Δεν υπήρξε μεταρρύθμιση του Γιώργου Σουφλιά και της Μαριέττας Γιαννάκου που να μην την πολέμησε το ΠΑΣΟΚ από το πεζοδρόμιο και το δρόμο! Και το πανεπιστήμιο κατάντησε εδώ που φτάσαμε. Φτάσαμε στο σημείο, για το οποίο λυπάμαι πραγματικά πολύ, να βλέπω το πανεπιστήμιο στο οποίο ανήκω, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, να βγάζει αποφάσεις του επιπέδου «δεν εφαρμόζω νόμο που ψήφισε η Βουλή». Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα.

Κυρία Υπουργέ, για να φτάσει το πανεπιστήμιο σ’ αυτό το κατάντημα χρειάστηκε όλη αυτή η περίοδος όπου γαλουχήθηκαν πολλοί προς αυτή την κατεύθυνση. Για να λένε τώρα «δεν εφαρμόζω νόμους». Και είσθε πρωταγωνιστές προς αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο παλιότερα αλλά και τώρα.

hello: 23-8-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζητηση επί της αρχής του σν του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων "Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ΑΕΙ῾

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

4-8-2011 Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου - Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]
: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Δεν θα έπαιρνα, κύριε Υπουργέ, το λόγο, αν δεν αισθανόμουν την ανάγκη να απαντήσω στον κ. Βενιζέλο…

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Γιατί δεν απαντήσατε πριν και απαντάτε τώρα που δεν είναι εδώ;

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, είμαι απλός Βουλευτής. Έβαλα την κάρτα μου, ενεγράφην και όταν ζήτησα να πάρω τη θέση άλλου συναδέλφου για να είναι εδώ ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Γείτονας είχε αντίρρηση. Δεν είναι εδώ. Εγώ σας εμπιστεύομαι απολύτως και σας θεωρώ νομικώς εγκρατέστατο για να αντιληφθείτε αυτά τα οποία λέω. Στο κάτω-κάτω αυτά λέγονται για να μείνουν στα Πρακτικά ως στοιχεία ερμηνείας του σχεδίου νόμου.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): …Στο Υπουργείο Οικονομικών είμαι, δεν μπορώ να σας αντιμετωπίσω νομικά. Σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο θα σας αντιμετωπίσω.

 
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν, κύριε Υπουργέ, εκπροσωπείτε την Κυβέρνηση, μην αδικείτε τον εαυτό σας. Εγώ εμπιστεύομαι και τα νομικά σας και δεν υποτιμώ κανέναν. Όταν εκπροσωπείτε την Κυβέρνηση, είστε η Κυβέρνηση εδώ και το εννοώ.
Έθεσα ορισμένα θέματα συνταγματικότητας, τα οποία θέτει και η Έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Αντί απαντήσεως από τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος τυχαίνει να είναι και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, άκουσα μία ρητορεία επιχειρημάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με το Σύνταγμα και το Συνταγματικό Δίκαιο. Και, πολύ περισσότερο, άκουσα «επιπλήξεις». Διότι, λέει, θέτοντας τα θέματα αυτά τα συνταγματικά, στην ουσία σκοπό είχαμε ως Νέα Δημοκρατία και όλες οι παρατάξεις εδώ που στήριξαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας, να καθυστερήσουμε τη διαδικασία! Πολλαπλώς, πραγματικά, εκτός διαδικασίας ο κ. Βενιζέλος με αυτά τα οποία είπε.
Πρώτα απ’ όλα, πού ακούστηκε το ότι να υπερασπίζεσαι το Σύνταγμα και να θεωρείς ότι πρέπει να ψηφίζονται οι νόμοι σύμφωνα με το Σύνταγμα και να είναι συνταγματικοί, είναι εναντίον της διαδικασίας η οποία θέλει να έχουμε τελειώσει με όλα αυτά μέχρι τις 20 Αυγούστου; Δεν αντιλαμβάνεσθε, κύριοι της Κυβέρνησης, ότι αν ψηφίζετε αντισυνταγματικές διατάξεις, δεν μπορείτε να τις εφαρμόσετε και είστε έκθετοι και έναντι εκείνων προς τους οποίους αναλάβατε την υποχρέωση αυτές τις διατάξεις να τις ψηφίσετε; Έχετε την εντύπωση ότι η τρόικα και όλοι εκείνοι που σας έβαλαν να φέρετε αυτές τις διατάξεις σας είπαν να τις ψηφίσετε ακόμη και ως αντισυνταγματικές; Μα, αυτό που σας κατηγορούν είναι ότι τις φέρνετε και δεν μπορείτε να τις εφαρμόσετε.

hello: 04-08-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπ. Οικονομικών "Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου-Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και .....

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

2-8-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου ως λέγοντος κατά την συζήτηση του θέματος αντισυνταγματικότητας που έθεσε η Ν.Δ. κατά την συζήτηση του σν του Υπ. Οικονομικών ««Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου - Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ.

Κύριε Πρόεδρε, επειδή είναι αρκετά τα θέματα αντισυνταγματικότητας, δίχως να κάνω κατάχρηση του χρόνου, δείξτε παρακαλώ μια μικρή ανοχή. Θα δείτε ότι είναι πολλά και σημαντικά τα θέματα αντισυνταγματικότητας.
………
Όπως φαίνεται και από την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, κύριε Πρόεδρε, και κύριοι συνάδελφοι, το παρόν σχέδιο νόμου παρουσιάζει σημαντικότατα θέματα συνταγματικότητας. Επειδή αφορά και πολύ σοβαρά ζητήματα, επιτρέψτε μου να θέσω ορισμένα από αυτά, εκείνα τουλάχιστον που κατά τη γνώμη μας θεωρούμε περισσότερο κρίσιμα. Άλλωστε στη συζήτηση επί των άρθρων θα συζητηθούν και άλλα.

Το πρώτο και το σημαντικότερο θέμα αφορά τις διατάξεις 1 έως 4 του σχεδίου νόμου, δηλαδή τις διατάξεις που είναι αμιγώς συνταξιοδοτικές. Έρχονται προς συζήτηση κατά παράβαση του άρθρου 73 παράγραφος 2 του Συντάγματος. Το άρθρο 73 παράγραφος 2 του Συντάγματος ορίζει ότι τα συνταξιοδοτικά νομοσχέδια είναι αμιγή. Δεν επιτρέπεται σε νομοσχέδια τα οποία αφορούν άλλα ζητήματα να συμπεριλαμβάνουν συνταξιοδοτικές διατάξεις. Και δεν θα το θέταμε αυτό το θέμα τυπικής συνταγματικότητας, εξωτερικής συνταγματικότητας για να το πω έτσι, εάν δεν είχαμε το γεγονός ότι είναι η μόνη διάταξη του Συντάγματος που προβλέπει ακυρότητα στην περίπτωση αυτή. Δηλαδή οι διατάξεις αυτές θα ακυρωθούν από το αρμόδιο δικαστήριο. Και είναι κρίμα γιατί είναι διατάξεις που και εμείς θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε. Έτσι όμως όπως έρχονται θα ακυρωθούν. Και αυτό γιατί; Ορίζει το Σύνταγμα όσα είπα. Πώς έχει εφαρμοσθεί η σχετική διάταξη μέχρι σήμερα; Η διάταξη αυτή έχει εφαρμοσθεί ως εξής: Ή είχαμε συνταξιοδοτικά νομοσχέδια χωρίς ούτε μια διάταξη πέρα από αυτά ή είχαμε συνταξιοδοτικά νομοσχέδια με κάποιες συναφείς διατάξεις στο τέλος, ή είχαμε όπως συνέβη με το ν. 2084/1992, ένα νομοσχέδιο το οποίο ήταν υπό την ευρεία του έννοια συνταξιοδοτικό, γιατί είχε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα, όμως με την έννοια της απονομής σύνταξης δια της ασφαλιστικής οδού. Τέτοιο φαινόμενο νομοσχέδιου το οποίο να μην έχει καμία σχέση με το κεντρικό αντικείμενο που αφορά τα συνταξιοδοτικά, δεν είχαμε ποτέ.

hello: 2-8-2011 Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου ως λέγοντος κατά την συζήτηση θέματος αντισυνταγματικότητας που έθεσε η Ν.Δ. κατά την συζήτηση του σν του Υπ.Οικ. "Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου - Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιον,,,

   

Page 15 of 41