Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


 ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΩΝ – Ν.Δ.

                                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  5/2/2010 

Μιλώντας στον Ρ/Σ ANT1,  ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής ως προς το προσχέδιο νόμου για την απονομή της Ελληνικής ιθαγένειας:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχει άλλωστε διατυπωθεί δια του Προέδρου της κ. Α. Σαμαρά, στο προσχέδιο νόμου «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα», είναι αρνητική, και μετά τις μικρές τροποποιήσεις που επήλθαν, με βάση την ακόλουθη τεκμηρίωση:

 

Ι. Πρώτον, είναι σαφές ότι το προσχέδιο νόμου συγχέει, καταφανώς, την μεταναστευτική πολιτική με την πολιτική απονομής της Ελληνικής ιθαγένειας.  Ειδικότερα:

          Α. Ουδεμία διάταξή του αφορά το μείζον μεταναστευτικό ζήτημα, ιδίως δε το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.  Όλως αντιθέτως επιχειρεί –για λόγους αμηχανίας ή σκοπιμότητας- να «λύσει» το μεταναστευτικό ζήτημα με όρους απονομής της Ελληνικής ιθαγένειας!

          Β. Τούτο προκύπτει και από το γεγονός ότι μπορεί μεν ν’ αυξάνει σε κάποιες περιπτώσεις, το χρόνο απονομής της Ελληνικής ιθαγένειας από 5 σε 7 χρόνια, πλην όμως, ουσιαστικά, και για τη μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών, ταυτίζει το χρόνο υπαγωγής του μετανάστη στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με το χρόνο που απαιτείται για την απονομή της Ελληνικής ιθαγένειας.  Η Ν.Δ. εμμένει στην ισχύουσα ρύθμιση, κατά την οποία ο χρόνος απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας είναι διπλάσιος (10 χρόνια) σε σχέση με το χρόνο υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος (5 χρόνια).

          Γ. Με τον τρόπο αυτό το προσχέδιο νόμου όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των μεταναστών –οι οποίοι ζητούν, πρωτίστως, την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία μας και την ακώλυτη άσκηση των δικαιωμάτων τους- αλλά, πέραν του ότι οδηγεί τους μετανάστες στην απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας για λόγους αμηχανίας, καθιστά τη Χώρα μας πόλο έλξης των παράνομων μεταναστών και, ιδίως, προνομιακό πεδίο δράσης των σύγχρονων δουλεμπόρων.

ΙΙ. Δεύτερον, προφανώς το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου επιδιώκει, απροκάλυπτα, την αλίευση «εκλογικής πελατείας» ενόψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, και όχι μόνον.  Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το ότι –αφού απέρριψε, με καταφανώς αυθαίρετη επιχειρηματολογία, τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της Ν.Δ.- δεν φέρνει καν, παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα (άρθρο 51 παρ. 4), τον εκτελεστικό νόμο για την ψήφο των εκτός Επικράτειας Ελλήνων, αλλά προωθεί τη θεσμοθέτηση εκλογικών δικαιωμάτων μεταναστών, που ούτε οι ίδιοι επιδιώκουν.

ΙΙΙ. Τρίτον, η ειδική αιτιολογία που καθιερώνει ως προς την απόφαση απονομής της Ελληνικής Ιθαγένειας –παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία- οδηγεί τους μετανάστες σε ατέρμονους και πολυέξοδους δικαστικούς αγώνες. 

          Στο μόνο, λοιπόν, που θα συμπράξει η Ν.Δ., στο πλαίσιο αυτού του προσχέδιου νόμου, είναι η περαιτέρω διευκόλυνση της απονομής της Ελληνικής ιθαγένειας στους ομογενείς μας.  Κάτι που η Κυβέρνηση Καραμανλή είχε ξεκινήσει και προωθήσει σημαντικά και το οποίο πρέπει, ταχύτατα, να ολοκληρωθεί.  Κατά τα λοιπά, οι «αλλαγές» που επέφερε ο αρμόδιος Υπουργός, υπό την πίεση της Ν.Δ. αλλά ακόμη και Βουλευτών του Κόμματός του, δεν είναι παρά το προπέτασμα για να εξυπηρετήσει τις προφανείς αρχικές εκλογικές σκοπιμότητες του κ. Γ. Παπανδρέου».