Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

12-07-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]
: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν από την παρέμβαση μου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου θα μου επιτρέψετε να ενώσω τη φωνή στα όσα ελέχθησαν προηγουμένως ως προς τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο κύριος Πρόεδρος της Βουλής.

Η πράξη του Κοινοβουλίου για την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των Βουλευτών είναι μια πράξη στοιχειώδους χρέους απέναντι σε όλο τον κόσμο, ο οποίος χειμάζεται τούτη τη στιγμή. Είναι στοιχειώδες χρέος, το οποίο έχουμε όλοι ιδίως εμείς που τον εκπροσωπούμε και που βρισκόμαστε σε αυτήν την Αίθουσα, επειδή εκείνος αποφάσισε -δηλαδή, ο λαός- και εν ονόματι του.

Βεβαίως, θα ήθελα να επισημάνω μόνο δυο πράγματα, τα οποία θεωρώ αυτονόητα και τα οποία ελέχθησαν, αλλά αισθάνομαι το χρέος και από τη δική μου πλευρά να τα επισημάνω: Πρώτον, όλη αυτή η μείωση δεν σημαίνει, σε καμμία περίπτωση, ότι αυτή η όποια συνεισφορά του ελληνικού Κοινοβουλίου στη μείωση του κόστους του δημοσίου μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων, οι οποίοι χειμάζονται και πολλοί από αυτούς δεν έχουν δουλειά ή τούτες τις ώρες βρίσκονται σε ανέχεια.

Το δεύτερο όμως, που θέλω να επισημάνω -και είναι σημαντικότερο κατά την εκτίμησή μου- είναι ότι όταν υπερασπιζόμαστε το κύρος του Κοινοβουλίου και με τέτοιες πράξεις, που έχουν και την ουσιαστική και τη συμβολική τους σημασία, πρέπει να το κάνουμε, όπως έγινε σήμερα εδώ μέσα στη Βουλή, με συλλογικές αποφάσεις που στηρίζουν την ποιότητα της δημοκρατίας.

hello: 12-07-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

1-7-2011. Αγόρευση του κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά πρώην Υπουργού, σχετικά με την από 15-2-2000 σύμβαση κατασκευής και παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό υποβρυχίων τύπου 214…..

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε ό,τι αφορά το πόρισμα, αναφέρομαι σε αυτά τα οποία εκτίθενται σε αυτό, καθώς επίσης και στις απόψεις που οι Εισηγητές της Νέας Δημοκρατίας έχουν διατυπώσει.

Αν πήρα το λόγο, το έκανα γιατί νομίζω ότι η Βουλή είναι αρμόδια να προτείνει ερμηνείες, του Συντάγματος προς τη δικαιοσύνη οι οποίες πρέπει να γίνουν δεκτές από τη δικαιοσύνη -πάντα βέβαια στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού της ανεξαρτησίας της, γνώμη εκφράζουμε, αλλά βαρύνει αυτή η γνώμη- ιδίως σχετικά με την ερμηνεία του άρθρου 86 του Συντάγματος, για το οποίο τόσος πολύς λόγος έχει γίνει.

Θα επαναλάβω για δεύτερη φορά από αυτό το Βήμα ότι βεβαίως και είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν οι διατάξεις περί ευθύνης Υπουργών -και αυτό θα γίνει στην επόμενη αναθεώρηση-αλλά θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική –με την αρνητική τού όρου έννοια- διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όταν λέγεται και μάλιστα ακούγεται και από συναδέλφους μέσα στη Βουλή, ότι δήθεν με την Αναθεώρηση του 2001 καθιερώθηκε όλη αυτή η προνομιακή μεταχείριση, σε ό,τι αφορά τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς.

Βεβαίως, υπάρχει ένα ειδικό καθεστώς. Βεβαίως, πρέπει να αλλάξει, το τονίζω. Όπως είναι τα πράγματα σήμερα και με αυτό που επικρατεί, είναι ανάγκη να πάψει να υπάρχει αυτό το καθεστώς. Όμως, όταν το 2001 το ψηφίζαμε -και το ψηφίσαμε οι περισσότεροι εδώ μέσα στη Βουλή- θέλω να σας θυμίσω ότι αυτό το καθεστώς αποτελούσε μια σημαντικότατη πρόοδο, σε ό,τι αφορά τα μέχρι τότε δεδομένα.

hello: 1-7-2011. Αγόρευση του κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά πρώην Υπουργού, σχετικά με την από 15-2-2000 σύμβαση κατασκευής και παράδοση

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

27-6-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, του άρθρου και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Πριν ξεκινήσει ο χρόνος μου, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να θέσω -όχι με όρους ένστασης επί του Κανονισμού- ένα θέμα, το οποίο θα παρακαλούσα πολύ να μην το επαναλάβουμε τουλάχιστον σε ψήφιση τυπικού νόμου. Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία κατά παραβίαση του άρθρου 64 παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής. Νομίζω ότι και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών οφείλουν να γνωρίζουν πώς γίνεται αυτή η συζήτηση και πότε λαμβάνουν το λόγο. Γιατί οι Βουλευτές παίζουν ρόλο μέσα στο Κοινοβούλιο, υπάρχουν για να παίζουν ρόλο στο Κοινοβούλιο. Και δεν μπορεί να προηγείται όλη αυτή η διαδικασία πριν από τους έξι πρώτους οι οποίοι έπρεπε να μιλήσουν. Δεν το έθεσα εκείνη την ώρα, αλλά παρακαλώ πολύ να ληφθεί υπ’ όψιν ότι αν σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο στο μέλλον υπάρξει τέτοιο φαινόμενο, είμαι υποχρεωμένος, εγώ τουλάχιστον προσωπικά, να το θέσω και σε επίπεδο Κανονισμού της Βουλής.

Από εδώ και πέρα μπορεί να αρχίσει ο χρόνος μου και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί ανεχθήκατε αυτήν τη μικρή παρέκκλιση.

Κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, σας βλέπω όλους να στηρίζετε το μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα τα οποία περιέχει. Σας καταλαβαίνω. Ήθελα να ήξερα όμως, πραγματικά, εάν εκεί ήταν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρότεινε τα μέτρα αυτά, που μας τα παριστάνετε ως δήθεν αναγκαία και με τόσο δακρύβρεχτα λόγια, τι θα είχατε κάνει και ποια θα ήταν η στάση σας;

Το ξήλωμα των πεζοδρομίων ήταν το λιγότερο. Γιατί θυμάμαι τον Πρωθυπουργό, ως Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, να φεύγει μαζί σας από την Αίθουσα και να κατεβαίνει στην πλατεία Συντάγματος επικεφαλής των συνδικαλιστών, από τους οποίους φυσικά δεν μπορεί να απαλλαγεί τώρα.

Σημαιοφόρος τους ήταν στα λιμάνια, από εδώ, από εκεί.

hello: 27-6-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, του άρθρου και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».

   

Page 16 of 41