Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

30-11-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα».
.....

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ και για την εξαίρεση να μιλήσω, με την άδεια του Σώματος βέβαια, καθώς δεν είχα γραφτεί αρχικά ως ομιλητής.
Θα ήθελα να κάνω μόνο τρεις παρατηρήσεις όσο πιο σύντομα γίνεται. Η πρώτη παρατήρηση είναι η εξής: Κύριε Υπουργέ, τώρα που ο τόπος έχει φθάσει εδώ που έχει φθάσει, τώρα που αυτή η Κυβέρνηση, της οποίας αποτελούσατε μέλος από το 2009, πρέπει να έχει αντίληψη για το πού οδήγησε τον τόπο, είναι ευκαιρία με αφορμή την υπό συζήτηση κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου να καταλάβουμε τι σημαίνει πολιτική ανευθυνότητα της Αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ.

Κυρώνουμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως είναι γνωστό, μέτρα τα οποία αφορούν τη ρευστότητα των τραπεζών. Όταν το Νοέμβριο του 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή -και ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση της δεινής οικονομικής κρίσης- έφερε την εποχή εκείνη νομοσχέδιο -και όχι απλώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου- για να στηρίξει τη ρευστότητα των τραπεζών με τα 27 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία μόνο τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ χρησιμοποίησε εκείνη και τα υπόλοιπα η κυβέρνηση Παπανδρέου, θυμάστε τι ελέχθη από εκείνο το Βήμα!

Ο κ. Κεφαλογιάννης θα έχει την ευκαιρία στη συνέχεια να πει περισσότερα. Σκεφτείτε, όμως, πώς συμπεριφερθήκατε εκείνη την εποχή. Τότε που λέγατε ότι δεν υπάρχει οικονομική κρίση, τότε που λέγατε ότι δεν υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση!

Γι’ αυτό τραβήξαμε -και τραβάμε ακόμα- δύο χρόνια αυτά τα οποία υπέστημεν από την Κυβέρνησή σας, κύριε Υφυπουργέ. Διότι όπως ανεύθυνα συνηθίσατε στην Αντιπολίτευση, έτσι και πολύ περισσότερο ανεύθυνοι υπήρξατε και στην Κυβέρνηση! Ελπίζω να σας γίνει μάθημα, έστω για το μέλλον!

Το δεύτερο που θέλω να θίξω επ’ αφορμή αυτού που είπε ο κ. Κακλαμάνης, είναι το εξής: ο κ. Κακλαμάνης μίλησε και για το ζήτημα του ΕΣΠΑ. Και είπε ότι ευθύνονται και οι δύο κυβερνήσεις για το σημείο που βρίσκεται το ΕΣΠΑ σε ό,τι αφορά την απορροφητικότητα.

«Μέγα λάθος!» θα μου επιτραπεί να πω, με όλο το σεβασμό στον κ. Κακλαμάνη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε το ΕΣΠΑ -γιατί ο χρόνος που είχε ήταν ελάχιστος, αφού όμως είχε εξασφαλίσει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων την εποχή εκείνη, το οποίο το έχουμε και τώρα-προγραμματισμένο και έτοιμο για εφαρμογή.

Εγώ θα φέρω μόνο ένα παράδειγμα, κύριε Υφυπουργέ. Είχαμε εξασφαλίσει σαν Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία των κοινοτικών προγραμμάτων, το Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Ήταν 630 εκατομμύρια ευρώ για μεταρρύθμιση σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που σχετίζονται με την πάταξη της γραφειοκρατίας. Το παρέδωσα στο διάδοχό μου κ. Ραγκούση, με όλα τα έργα-σημαίες έτοιμα. Δεν έγινε απολύτως τίποτα! Αυτό το πρόγραμμα κατέρρευσε, γιατί ο κ. Ραγκούσης είχε τη φαεινή ιδέα να νομίζει ότι τα λεφτά της διοικητικής μεταρρύθμισης του προγράμματος θα μπορούσαν να πάνε στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να φτιάξει τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ξέρουμε πώς κατέρρευσε. Και το πρόγραμμα που με τόσο κόπο πήραμε, το πρόγραμμα αυτό είναι στην κυριολεξία στον αέρα και χωρίς καμία ουσιαστική απορρόφηση. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να το ξέρουμε.

Η τρίτη μου παρατήρηση -και ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, για την ανοχή στο χρόνο- αφορά τα ζητήματα που εθίγησαν για τα θέματα της κρατικής -ορθότερα της δημόσιας- τηλεόρασης. Τούτους τους κρίσιμους καιρούς -ενώνω και εγώ τη φωνή μου-πρέπει να στηριχθεί. Πρέπει να στηριχθεί και εκείνη και οι άνθρωποί της, ιδίως οι δημοσιογράφοι. Και πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις, προκειμένου να διασφαλισθεί ο ρόλος της, όταν ξέρουμε τι συμβαίνει και τι μας περιμένει.

Επίσης, θα έλεγα πάλι επ’ αφορμή της τηλεόρασης ότι είναι ανάγκη κάτι να γίνει για το φάσμα συχνοτήτων. Ο κ. Κακλαμάνης το ξέρει και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Κύριε Υπουργέ, το 2012 είναι σχεδόν το ακραίο όριο για το ζήτημα της διασφάλισης του χάρτη των συχνοτήτων, αυτής της δημόσιας περιουσίας, η οποία αφορά και εθνικά θέματα.

Και ενώ παραδόθηκε το σχέδιο έτοιμο από μένα, τον Οκτώβριο του 2009, στον αρμόδιο Υπουργό ως προς το χάρτη συχνοτήτων -το ξέρουμε και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας- ζήτησαν έξι μήνες προθεσμία, για να ξαναδούν το χάρτη. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν περάσει δύο χρόνια και κάτι και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Με αποτέλεσμα να μας παίρνουν τις συχνότητες γειτονικές χώρες, να μπαίνουν πάνω στις συχνότητες και αυτό να έχει τεράστιες επιπτώσεις για τον τόπο. Είναι ένα πράγμα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί αμέσως.

Εμείς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας -άλλωστε με τον κ. Κακλαμάνη το είχαμε κουβεντιάσει αυτό και κατ’ ιδίαν- θα το κινήσουμε με ό,τι ταχύτητα μπορούμε. Θα μου πείτε ότι δεν είναι θέματα δικής σας αρμοδιότητας. Εκπροσωπείτε όμως την Κυβέρνηση. Μεταφέρετε αυτήν την κραυγή αγωνίας και για τη δημόσια τηλεόραση και για το προσωπικό της και σε ό,τι αφορά τις συχνότητες, τις οποίες πρέπει να διασφαλίσουμε ως κόρην οφθαλμού, ιδίως αυτούς τους κρίσιμους καιρούς που διάγουμε.

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

…………..


[1] Σελ. 2084, http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20111130.pdf