Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Ομιλίες

Πολιτικές ομιλίες

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
του
Βουλευτή και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Προκόπη Παυλόπουλου
στην
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
για την
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
(Ναύπλιο, 17/04/2010)

 I.    Η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., πρωτόγνωρη και καταστροφική για τον Τόπο, προέκυψε με αποκλειστική ευθύνη του κ. Γ. Παπανδρέου.  Αυτός μας οδήγησε εκεί.  Και σήμερα ζητάει να μοιράσει την, μοιραία και ολέθρια, ευθύνη του με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις και, ιδίως, με τη Ν.Δ.  Ο κ. Σαμαράς τον είχε προειδοποιήσει εγκαίρως: Αυτός και μόνον ευθύνεται, άρα αυτός και το Κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, θα έχουν τις συνέπειες.  Η Ν.Δ. «βάζει πλάτη» όπου πρέπει για την Ελλάδα.  Όχι για τα ψέματα και τα λάθη του κ. Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

 

hello: 2010-04-18_ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΣΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ_ΝΑΥΠΛΙΟ

   

Πολιτικές ομιλίες

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

(Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010, 17:30 μ.μ.)

 Κατά την τόσο κρίσιμη, για το μέλλον του Τόπου γενικότερα και, άρα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκυρία και την ώρα που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προωθεί, με προκλητική ανετοιμότητα και ανευθυνότητα, το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» χωρίς, έστω και στοιχειώδεις, θεσμικές και οικονομικές εγγυήσεις και υψώνοντας απροκάλυπτα «σημαίες ευκαιρίας» κομματικού χρωματισμού ενόψει των προσεχών εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ανάγκη, τηρώντας και πάλι στάση ευθύνης και με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, να χαράξουμε την πορεία μας τεκμηριώνοντας:

hello: 2010-04-07_ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

   

Πολιτικές ομιλίες

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Αθήνα, 18/01/2010

 

¨       Η Κυβέρνηση Καραμανλή, κατά γενική ομολογία, βρήκε, το 2004 και λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπό θεσμική και οικονομική κατάρρευση.  Αμέσως, ήτοι μέσα στο 2004, ξεκίνησε την προσπάθεια ανόρθωσης και:

1.    Στον α΄βαθμό (Δήμοι – Κοινότητες) ψηφίσθηκε σύγχρονος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ με τον «ΘΗΣΕΑ» υπερδιπλασιάσθηκαν, με 3,5 δισ. ευρώ για πέντε χρόνια, οι πόροι, αφού με τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» δόθηκαν για επτά χρόνια μόλις 1,5 δισ. ευρώ!  Ο δε «ΘΗΣΕΑΣ» υπήρξε πλήρως διαφανής, έναντι της απαράδεκτης αδιαφάνειας του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ», αφού κάθε δαπάνη του «ΘΗΣΕΑ», ως το τελευταίο ευρώ, αναρτάται στο διαδίκτυο.  Παράλληλα, από το 2005, καθιερώθηκε ο προληπτικός έλεγχος δαπανών μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

2.    Στον β΄βαθμό (Νομαρχίες), με τον ν. 3345/2005, θεσμοθετήθηκαν και υπερπενταπλασιάσθηκαν, μέσα σε τρία μόλις χρόνια, οι πόροι και ετοιμάσθηκε –βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο προς έγκριση- ο Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

¨       Η Κυβέρνηση Καραμανλή, μετά την ανάταξη αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκίνησε, στα μέσα του 2008, την προσπάθεια για την μεταρρύθμιση τόσο του α΄όσο και του β΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Θέση της τότε Κυβέρνησης και εμού, ως αρμόδιου Υπουργού ήταν, για λόγους σεβασμού των θεσμών, ότι μια τέτοια μεταρρύθμιση προϋπέθετε την προηγούμενη αναγκαία στήριξη των υποδομών και ενίσχυση των πόρων των ΟΤΑ και των δύο βαθμίδων.  Γι’ αυτό, και επειδή η βαθειά παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επέτρεπε να υπάρξει αμέσως η ως άνω προεργασία, η μεταρρύθμιση μετατέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ, στο χρόνο που οι οικονομικές συνθήκες θα ήταν πιο ευνοϊκές προς αυτή την κατεύθυνση.

¨       Κατά την περίοδο αυτή το ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είχε υιοθετήσει ακόλουθες θέσεις:

Ι.       Γ. Παπανδρέου, Κυλλήνη 14/11/2007, Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ:
«Θέλω να προειδοποιήσω την κυβέρνηση, να μην επιχειρήσει μια νέα εξαπάτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών, με έναν νόμο που θα επιχειρεί αποσπασματικά την διοικητική συνένωση των ΟΤΑ, χωρίς ένα συνολικό σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης, χωρίς τις οικονομικές και άλλες προϋποθέσεις, και τα προγράμματα που θα συνοδεύουν αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση, όπως είναι η χωροθέτηση μετά από διάλογο, η χρηματοδότηση υποδομών και λειτουργικών δαπανών, η στελέχωση και οργάνωση των υπηρεσιών. …

…Για εμάς, η οριστική λύση του οικονομικού προβλήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –το τονίζουμε, είναι καίριο ζήτημα, το άκουσα και από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ- είναι η φορολογική αποκέντρωση.  Υπάρχουν πόροι.  Αυτοί οι πόροι σήμερα συγκεντρώνονται, στο μεγάλο τους ποσοστό, στο κεντρικό κράτος, όταν σε άλλες χώρες, το 30, μέχρι και το 90%, πολλές φορές, του Φόρου Εισοδήματος, πηγαίνει στην Αυτοδιοίκηση, για να μπορούν να έχουν πραγματικά, όχι μόνον αρμοδιότητες, αλλά και ουσιαστική πολιτική στήριξη και σχεδιασμό. …. Εμείς, τέτοιες προτάσεις μπορούμε να στηρίξουμε.  Αν δεν υπάρξει, όμως, μία ριζική διοικητική μεταρρύθμιση, όλα τα άλλα είναι, ουσιαστικά ασπιρίνες για ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. …»

Γ. Παπανδρέου, Θεσ/νίκη 26/11/2008, Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ:
«… Είναι προφανές ότι, πριν την έναρξη μιας νέας διοικητικής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστούν τα σημερινά οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.  Θεωρούμε αναγκαία και επιτακτική την χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, με την διεύρυνση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, την απόδοση των παρακρατηθέντων, τόσο των προηγούμενων ετών, όσο και του τρέχοντος έτους, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση, δια του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προς την ΚΕΔΚΕ. …»

ΙΙ.       Χάρης Καστανίδης, 5/8/2008, Δήλωση του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών:
« Για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πολύ νωρίς τοποθετήθηκε, αποφασιστική και  διοικητική μεταρρύθμιση μπορεί να προκύψει μόνο κάτω από δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις:  Η πρώτη προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε βαθιά, να μετασχηματίσουμε ριζικά το κεντρικό κράτος, και όχι απλώς να αγγίξουμε τα γεωγραφικά όρια των Δήμων και των Περιφερειών. Η δεύτερη θεμελιώδης προϋπόθεση είναι να λυθούν τα οικονομικά, τεχνικά και διοικητικά προβλήματα που έχουν μείνει από την πρώτη μεταρρύθμιση, τον πρώτο Καποδίστρια, για να μην μεταφέρουμε στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση τα παλαιά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.  Η κυβέρνηση οφείλει πρώτα να εφοδιάσει με τα κατάλληλα διοικητικά και τεχνικά μέσα τους Δήμους, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή συνένωση των Δήμων στα πλαίσια ενός νέου Καποδίστρια. …

Δεν θα κάνουμε καμία συζήτηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση –ανέκδοτο της Νέας Δημοκρατίας, εάν δεν τηρηθούν αυτές οι δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις.  Δηλαδή, ο βαθύς μετασχηματισμός του κράτους και η άμεση επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των Δήμων και των Περιφερειών, όπως βεβαίως και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης…».

ΙΙΙ.      Μαρία Καρακλιούμη Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- 6/8/2008, Δήλωση προς τους πολιτικούς συντάκτες:
            «…Για να γίνει, όμως η αναδιάταξη που προτείνει η Νέα Δημοκρατία μεταρρύθμιση πρέπει να υπάρξουν δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις.  Η πρώτη προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε βαθιά και να μετασχηματίσουμε ριζικά το κεντρικό κράτος, και όχι απλά να αγγίξουμε τα γεωγραφικά όρια Δήμων και Περιφερειών.  Η δεύτερη θεμελιώδης προϋπόθεση είναι να λυθούν τα οικονομικά, τεχνικά και διοικητικά προβλήματα που έχουν μείνει από την πρώτη μεταρρύθμιση, για να μην μεταφέρουμε και στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση τα παλιά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.  Η κυβέρνηση έχει χρέος, οφείλει πρώτα απ’ όλα να εξοφλήσει όλες τις οφειλές της προς την Αυτοδιοίκηση, να εφοδιάσει με τα κατάλληλα διοικητικά και τεχνικά μέσα τους Δήμους, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή συνένωση Δήμων στο πλαίσιο ενός νέου «Καποδίστρια».  Δεν θα κάνουμε καμία συζήτηση για τη διοικητική αναδιάρθρωση – μεταρρύθμιση- ανέκδοτο που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, αν δεν τηρηθούν αυτές οι δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις. …»

¨       Σήμερα η Κυβέρνηση Παπανδρέου, αγνοώντας προκλητικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και κάνοντας επίδειξη πολιτικής ανευθυνότητας και ασυνέπειας έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχωρά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση που ξεκίνησε η Κυβέρνηση Καραμανλή:

  • Χωρίς ίχνος ουσιαστικού διαλόγου για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό.
  • Χωρίς καμία ενίσχυση των πόρων, χωρίς προηγούμενη πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων από το ΠΑΣΟΚ και ενώ έχει παρακρατήσει το ΠΑΣΟΚ, ήδη μέσα σε τρεις, μόλις, μήνες, πάνω από 330 εκ. ευρώ.
  • Χωρίς τη διαμόρφωση και θεσμοθέτηση των απαραίτητων για τη μεταρρύθμιση αυτή υποδομών.
  • Χωρίς την πρόσληψη ή, έστω, τον σχεδιασμό πρόσληψης, του απαραίτητου, ιδίως τεχνοκρατικού, προσωπικού.

¨       Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως ήδη επισήμανε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς, θέτει την Κυβέρνηση Παπανδρέου προ των ευθυνών της, διότι όχι μόνο δεν δρομολογεί αλλά, όλως αντιθέτως, υπονομεύει εν προκειμένω τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, και μάλιστα από τις ρίζες της.

hello: 2010-01-18_ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

   

Page 2 of 2