Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Άρθρα

 

ΑΠΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

του

Προκόπη Παυλόπουλου

Βουλευτή – Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

          Η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για τους όρους και τις προϋποθέσεις απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας συνιστά, δυστυχώς, χαρακτηριστικό δείγμα προφανούς σύγχυσης και απαράδεκτης επιπολαιότητας ως προς την θεσμική και πολιτική προσέγγιση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος.  Και τούτο, κυρίως, διότι είναι κατάδηλο πως οι σχετικές διατάξεις τείνουν να «λύσουν» το μεταναστευτικό πρόβλημα μέσω μιας επιχείρησης αθρόας και άκριτης απονομής της Ελληνικής ιθαγένειας!  Με τον τρόπο αυτόν όμως η Κυβέρνηση Παπανδρέου και δεν εξυπηρετεί τους μετανάστες –το αντίθετο μάλιστα- και οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες τον Τόπο.

hello: ΑΠΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ (Εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 22/1/2010)

 

Η «ΣΥΝΕΠΕΙΑ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η

«ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ»

του

Προκόπη Παυλόπουλου

Βουλευτή – Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

          Όπως επισήμανα επανειλημμένα η Κυβέρνηση Καραμανλή ξεκίνησε, στα μέσα του 2008, την προσπάθεια για την μεταρρύθμιση τόσο του Α΄όσο και του Β΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Θέση της τότε Κυβέρνησης και εμού, ως αρμόδιου Υπουργού ήταν, για λόγους σεβασμού των θεσμών, ότι μια τέτοια μεταρρύθμιση προϋπέθετε την προηγούμενη αναγκαία στήριξη των υποδομών και ενίσχυση των πόρων των ΟΤΑ και των δύο βαθμίδων.  Γι’ αυτό, και επειδή η βαθειά παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επέτρεπε να υπάρξει αμέσως η ως άνω προεργασία, η μεταρρύθμιση μετατέθηκε στο χρόνο που οι οικονομικές συνθήκες θα ήταν πιο ευνοϊκές προς αυτή την κατεύθυνση.

          Στις 5/8/2008 ο τότε αρμόδιος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης τόνιζε, ως προς την πρόθεση της Κυβέρνησης Καραμανλή για την Διοικητική Μεταρρύθμιση :

hello: Η "ΣΥΝΕΠΕΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η "ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ" (Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 16/1/2010)

   

Εκατό μέρες έτσι … χωρίς πρόγραμμα

του

Προκόπη Παυλόπουλου

Βουλευτή – Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

          Οι «περιβόητες» 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ, τώρα πια που ο κ. Γ. Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του αντιμετωπίζουν την αδήριτη πραγματικότητα, παραπέμπουν στην εκπομπή της αλησμόνητης Μαρίας Ρεζάν, στον 9,84 FM, «Μία ώρα έτσι … χωρίς πρόγραμμα»!

          Τις βαρύγδουπες υποσχέσεις για παροχές, διαδέχθηκαν οι «ισχνές αγελάδες» μιας ασήμαντης πολιτικής «φιλοδωρημάτων», τα οποία –και παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου – επιδεινώνουν, χωρίς κανένα βεβαίως ουσιαστικό όφελος προς τους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους, δραματικά τους αριθμούς του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.  Η πάλαι ποτέ κραταιά Αξιωματική Αντιπολίτευση των εύκολων εξαγγελιών περί φορολογικών ελαφρύνσεων μεταμορφώθηκε, ακαριαία μάλιστα, στην Κυβέρνηση που επιδίδεται, απροκάλυπτα και καθ’ υποτροπήν,  σ’ ένα πρωτόγνωρο φορολογικό σαφάρι –κατά το πρότυπο των Κυβερνήσεων Σημίτη-  μ’ έντονες τις πτυχές της κοινωνικής αδικίας αλλά και της κραυγαλέας αντισυνταγματικότητας.

        

hello: ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ... ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Εφημερίδα "ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"16/1/2010)

   

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

του

ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ­*

 

          Χωρίς να έχει δώσει ούτε καν το στίγμα της πολιτικής της ως προς το μείζον, και πολλαπλώς ευαίσθητο, ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και πριν εκπληρώσει το στοιχειώδες δημοκρατικό χρέος ως προς την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων, που εκκρεμεί από την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 –θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ, με δική του ευθύνη ή, ορθότερα, ανευθυνότητα, τους στέρησε αυτή τη δυνατότητα καταψηφίζοντας, με καταφανώς έωλα επιχειρήματα, το σχετικό σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης Καραμανλή- η Κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα».

 

hello: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10/1/2010)

   

Page 21 of 22