Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄Αθηνών
κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και
στην δημοσιογράφο κα Κατερίνα Κατσαβού

(Κυριακή 23/1/2011)

1.    Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για τη Siemens περιλαμβάνει το όνομά σας μεταξύ των πολιτικών που πρέπει να διερευνηθούν οι πράξεις τους για επίμαχες συμβάσεις. Το περιμένατε;

Από το σημερινό ΠΑΣΟΚ –και, φυσικά, εξαιρώ τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν φιλότιμο και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον- βεβαίως και το περίμενα.  Γιατί αυτό το ΠΑΣΟΚ, αποκλειστικώς υπεύθυνο και υπόλογο για την τραγωδία που ζει σήμερα ο Τόπος, έντρομο, προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στους ώμους των πολιτικών του αντιπάλων.  Το παρήγορο είναι ότι σιγά-σιγά πολλοί από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται πού τους οδηγεί η ηγεσία τους. Γι αυτό κι ένας-ένας εγκαταλείπει το διάτρητο σκάφος της πολιτικής ανευθυνότητας.

2.    Σε ποια σημεία εμπλέκεστε σύμφωνα με το πόρισμα και τι απαντάτε;Ρωτήστε αυτούς που μιλάνε για «εμπλοκή» μου.  Αν σας απαντήσουν, έστω και μ’ ένα στοιχείο,  ελάτε να το συζητήσουμε.  Επιπλέον, ας σκεφθεί κανείς ότι ουδέποτε στο παρελθόν, όσο διαρκούσαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, είχε ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με το πρόσωπό μου.  Δεν θ’ αποφύγω δε τον πολιτικό πειρασμό να επισημάνω ότι στο πλαίσιο της όλης έρευνας των αρχείων της SIEMENS και των στελεχών της δεν υπάρχει οιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό μου για οιονδήποτε λόγο. Και τούτο συνιστά μιαν ακόμη απόδειξη ως προς το πόσο προσχηματικές και συκοφαντικές είναι οι «αιτιάσεις» που μου αποδίδονται. Επομένως η απάντησή μου στο ερώτημά σας είναι:  Σε «κατηγορίες» οι οποίες στηρίζονται στο απόλυτο κενό μια απάντηση ταιριάζει:  «Αιδώς Αργείοι».  Και σπεύδω να ζητήσω συγνώμη από τους κατοίκους του Άργους!

 

3.    Φοβάστε παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο;

Αυτονόητο είναι, ύστερα απ’ όσα σας εξέθεσα, ότι δεν φοβάμαι τίποτα.  Όλως αντιθέτως μια τέτοια παραπομπή, από τέτοιου είδους «κατηγόρους», θ’ αποτελεί για μένα, στο υπόλοιπο του βίου μου, πραγματικό τίτλο τιμής.  Απλώς εκείνοι θα ντρέπονται.  Και κάτι ακόμη:  Αυτή η συμπεριφορά μέρους του ΠΑΣΟΚ παραπέμπει ευθέως στις εταιρείες συκοφαντών που στιγμάτισαν και πλήγωσαν, πάλαι ποτέ, ολέθρια τη Δημοκρατία.  Θυμάστε, άραγε, τι υπέστησαν την εποχή εκείνη πολλοί πολιτικοί από συκοφάντες που τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία δημαγωγών;  Φαίνεται ότι κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ «ζήλωσαν τη δόξα» εκείνων που εξευτέλισε στις κωμωδίες του ο Αριστοφάνης…

4.    Πώς κρίνετε την εμπλοκή συναδέλφων σας υπουργών την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, σύμφωνα με το πόρισμα;

Με τον ίδιο τρόπο που μίλησα για τον εαυτό μου.  Χωρίς κανένα στοιχείο, και με μόνο κίνητρο την εκδίκηση, κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ επιδίδονται σε κυνήγι των αντιπάλων τους.  Άρα η δική μου περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη.  Τάσσομαι αλληλέγγυος στο πλευρό των συναδέλφων μου.  Και όχι μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές τις οποίες, κυριολεκτικώς, «έστησε» το ΠΑΣΟΚ.

5.    Ποιοι κατά τη γνώμη σας έχουν ευθύνες;

Θα χρειαζόταν πολύ ώρα και πολύς χώρος για να το εκθέσω.  Τούτο μόνο μπορώ να πω:  Δείτε απλώς ποιοι υπέγραψαν π.χ. τις συμβάσεις του ΟΤΕ και του C4I για να το καταλάβετε.  Και το αποκορύφωμα του θράσους των «κατηγόρων» μας είναι ότι ζητάνε ευθύνες από εκείνους που βρήκαν μπροστά τους μια δεδομένη κατάσταση και όχι από εκείνους που την δημιούργησαν.  Όπως το λέει ο Λαός μας «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».  Το επισημαίνω δε γιατί, ως προς αυτές τις ευθύνες, υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος δείκτης πορείας και απόδειξης. Αναζητείστε με ποια περιουσιακά στοιχεία μπήκε καθένας μας στην πολιτική και τι διαθέτει σήμερα.  Θ’ αντιληφθείτε εύκολα και ποιοι φέρουν τις ευθύνες και ποιοι χρησιμοποίησαν την πολιτική ως μέσο πλουτισμού.

6.    Το σκάνδαλο της Siemens έχει παραγραφεί; Και αν ναι, για ποιες περιόδους;

Ό, τι έχει υπογραφεί προ του 2007 εμπίπτει στο πλαίσιο της αποσβεστικής προθεσμίας –αυτή είναι η σωστή έκφραση- που καθιερώνει το άρθρο 86 του Συντάγματος.  Και αυτό αποκαλύπτει όλο το μέγεθος της υποκρισίας και της δολιότητας του ΠΑΣΟΚ.  Με δεδομένη την αποσβεστική προθεσμία για τα στελέχη του εκείνα που δημιούργησαν το σκάνδαλο της SIEMENS, στρέφεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων που υπέστησαν τις συνέπειες.  Θλιβερό φαινόμενο δειλίας και πολιτικού ξεπεσμού που θα τους ακολουθεί και θα τους στιγματίζει εσαεί.  

7.   
Πώς σχολιάζετε την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών;

Είναι κρίμα που ένα τέτοιο σχέδιο νόμου, το οποίο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, έρχεται με τη μορφή επικοινωνιακού «φερετζέ» για να καλύψει την  αμηχανία αλλά και τη σκοπιμότητα ορισμένων κύκλων του ΠΑΣΟΚ.  Πώς αλλιώς μπορεί να κρίνει κανείς τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης –και εξαιρώ τον κ. Χ. Καστανίδη-  όταν ένα τέτοιο σχέδιο νόμου εμφανίζεται τη στιγμή που η Κυβέρνηση αυτή παραβιάζει κατάφορα κάθε έννοια του νόμου περί ευθύνης υπουργών και, κατά συνέπεια, τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος, με μόνο στόχο την πολιτική της επιβίωση;

8.    Και μια τελευταία ερώτηση: Ύστερα από τα όσα διαδραματίζονται στο σκάνδαλο SIEMENS, πως σχολιάζετε την επιχείρηση «Διαφάνεια» που έχει εξαγγείλει ο κ. Γ. Παπανδρέου;

Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται σήμερα το μέγεθος της υποκρισίας του όλου «εγχειρήματος».  Με βάση αυτό το τέχνασμα, το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για το σκοτεινό παρελθόν του. Και, το κυριότερο, μάχεται απεγνωσμένα ν’ αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την οικονομική και κοινωνική τραγωδία, στην οποία οδηγεί τον Τόπο μέσα από την εσκεμμένη και προγραμματισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στα νύχια του  Μνημονίου και, άρα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.  Με άλλες λέξεις προσπαθεί –ματαίως βέβαια- να εκτρέψει την λαϊκή οργή για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του Τόπου και του Λαού μας  από τα πραγματικά αίτιά της και τους πραγματικούς ενόχους.  Όμως όταν, όπως έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαράς, έρθει η ώρα της Εξεταστικής Επιτροπής –και των συνακόλουθών της συνεπειών- για το πώς οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ, οι σημερινοί «κατήγοροι» της Νέας Δημοκρατίας και εμού προσωπικώς θ’ αντιληφθούν –έστω και αργά- τις συνέπειες των πράξεων και παραλείψεών τους.  Το μεγάλο βέβαια κακό είναι ότι ως τότε η κοινωνία μας θα υφίσταται, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη, τις ολέθριες επιπτώσεις της διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.  Κατά τα λοιπά για την τωρινή πολιτική του ΠΑΣΟΚ παραπέμπω στις, εντελώς πρόσφατες, ιστορικές ρήσεις του Μίκη Θεοδωράκη.