Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

02/11/2009

 Απαντώντας σε σημεία της ομιλίας του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια, κατά την έναρξη των εργασιών της πρώτης ημέρας του Παγκόσμιου Forum για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, στο πλαίσιο των οποίων κ. Βούγιας αναφέρθηκε στη «νέα» μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Θα ήταν καλλίτερα για την ίδια την Κυβέρνηση,  κυρίως όμως για τον Τόπο, τα μέλη της αφενός να συνειδητοποιήσουν ότι δεν βρίσκονται ακόμη στην Αντιπολίτευση και, αφετέρου, να μην διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα.

 

Ι. Όταν ο αρμόδιος Υφυπουργός διατείνεται ότι η Κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να καταστεί σαφές πως η παράνομη μετανάστευση δεν συνιστά ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα (!), είναι προφανές ότι αγνοεί – ή θέλει ν’ αγνοεί – ότι το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που υπεγράφη στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου του 2008 και στη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, αυτό ακριβώς καθιερώνει:  Ήτοι οργανωμένη κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική -και όχι πολιτική κάθε κράτους–μέλους- και μάλιστα για πρώτη φορά στη διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Καλά θα έκανε επιπλέον ο κ. Υφυπουργός να συνομολογήσει ότι το Σύμφωνο αυτό όχι μόνο καθιερώνει εκείνο που διατείνεται ότι θα διαπραγματευθεί τώρα η Κυβέρνησή του, αλλά, στην παρ. ΙΙΙ, ορίζει σαφώς πως τα σύνορα των κρατών – μελών, όπως καθορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά – άρα και τα Ελληνικά Σύνορα- είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Με τον τρόπο αυτόν – διότι η συμπερίληψη της πρόβλεψης αυτής έγινε τότε με Ελληνική πρωτοβουλία – η Κυβέρνηση Καραμανλή κατάφερε, τουλάχιστον στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ν’ αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα περί «γκρίζων ζωνών» που κληροδότησαν, δυστυχώς, στον Τόπο η τραγωδία της νύχτας των Ιμίων και τα κείμενα της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, για τα οποία ευθύνονται, μεταξύ άλλων, ιδίως οι διατελέσαντες διαδοχικά Υπουργοί Εξωτερικών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ.κ. Παπανδρέου και Πάγκαλος.

ΙΙ. Και επειδή ο αρμόδιος Υφυπουργός αναφέρεται στα κέντρα φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών και, ειδικότερα, σ’ εκείνο της Παγανής στη Λέσβο, του υπενθυμίζουμε:

1ον Ότι οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως το 2004, δεν είχαν θεσπίσει καν ολοκληρωμένους κανόνες μεταναστευτικής πολιτικής κυρίως για τη μη νόμιμη μετανάστευση και ότι, ακόμη, δεν είχαν φτιάξει ούτε ένα κέντρο φιλοξενίας για τους μετανάστες αυτούς.  Τα κολαστήρια για τα οποία μιλάει σήμερα ο κ. Βούγιας, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Παγανής, είναι «δημιουργήματα» των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.  Αντιθέτως, σ’ ελάχιστο χρονικό διάστημα, η Κυβέρνηση Καραμανλή δημιούργησε σειρά σύγχρονων κέντρων φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών, όπως στον Κυπρίνο του Έβρου και στη Σάμο, για να μπορεί η Χώρα ν’ αποφύγει τον διεθνή διασυρμό στον οποίο την είχαν οδηγήσει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ

2ον Αντί να εξαγγέλει αορίστως μέτρα ο κ. Υφυπουργός ας δει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας νέων κέντρων φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών, που η Κυβέρνηση Καραμανλή διαμόρφωσε, και ας το προωθήσει.

Και κάτι τελευταίο: Όποια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και μηδενισμού του έργου της Κυβέρνησης Καραμανλή και αν επιχειρήσει η σημερινή Κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει.  Θ’ αποκαθιστούμε, με συγκεκριμένα πάντα στοιχεία, την αλήθεια και για όσα θετικά έγιναν μεταξύ 2004-2009 και, επίσης, για όσα προεκλογικά δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου».