Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών  και Βουλευτή Α΄Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ»
και στον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Μπεσκένη
(Κυριακή 5/12/2010)


Ερώτηση
:  Συμφωνείτε με την «ολική επαναφορά» της Ν.Δ. μετά τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης;

Απάντηση:  Συμφωνώ απολύτως διότι αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν ενοχλεί αλλά και ανησυχεί κάποιους.  Ας δούμε την πορεία της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογή του κ. Α. Σαμαρά στην ηγεσία της.  Ο κ. Α. Σαμαράς πήρε τη Νέα Δημοκρατία με τεράστια προβλήματα ύστερα από μια συντριπτική ήττα, με πάνω από 10 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.  Και σε λιγότερο από δέκα μήνες η διαφορά αυτή συρρικνώθηκε κάτω από τις 2 μονάδες, ενώ παράλληλα συντελέσθηκε μια ουσιαστική εσωτερική δημοκρατική αναδιοργάνωση.  Πείτε μου, λοιπόν, πότε στο παρελθόν πολιτικό κόμμα ανέκαμψε τόσο γρήγορα και τόσο εντυπωσιακά;  Αλλά σας είπα:  Κάποιοι  -και τα φερέφωνά τους-  ενοχλούνται και ανησυχούν απ’αυτή την εξέλιξη και προσπαθούν να μειώσουν τις διαστάσεις της.  Δεν θα τους περάσει.

 

Ερώτηση: Όσον αφορά τις εξεταστικές, η ΝΔ. κάνει λόγο για πολιτικές διώξεις.  Ωστόσο, δεν θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να αναζητούνται ευθύνες;

Απάντηση:  Φυσικά και πρέπει να αναζητούνται ευθύνες, εφόσον όμως υπάρχουν και όπου υπάρχουν.  Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ, τόσο στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου όσο και στην υπόθεση των Ομολόγων, αφού αναζήτησε ευθύνες και δεν τις βρήκε, τις κατασκεύασε, και μάλιστα στην κυριολεξία.  Οι αποφάσεις των Εξεταστικών Επιτροπών ήταν προειλημμένες.  Στην περίπτωση της Μονής Βατοπεδίου παραπέμφθηκαν Υπουργοί της Ν.Δ. χωρίς κανένα, απολύτως, στοιχείο και με μια ψηφοφορία-παρωδία  στη  Βουλή.  Στην περίπτωση των Ομολόγων  από την αρχή  -έζησα προσωπικά την εμπειρία αυτή πριν αποχωρήσουμε καταγγέλλοντας τη σκευωρία- φάνηκε ότι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν αποφασίσει παραπομπές πριν καν ακούσουν μάρτυρες!  Πρόκειται για απροκάλυπτες και αυθαίρετες πολιτικές διώξεις.  Για σκευωρίες, όπως ήδη τόνισα.  Και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνέπραξαν σ’αυτό θα φέρουν ένα πραγματικό στίγμα που θα τους ακολουθεί σ’όλη τους την πολιτική ζωή.  Και ας πάψουν να επικαλούνται «άνωθεν» εντολές.  Η ευθύνη είναι δική τους, όπως και η πρωτοφανής και επονείδιστη έλλειψη πολιτικού θάρρους και πολιτικής ειλικρίνειας.

Ερώτηση:  Μετά το αποτέλεσμα της Προανακριτικής μήπως ο Πρόεδρος της Ν.Δ. βιάστηκε να «εξοστρακίσει» πολιτικά τους κ.κ. Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο;

Απάντηση:  Η Νέα Δημοκρατία έχει απαντήσει, ξεκάθαρα και επανειλημμένα, επ’αυτού:  Η κρίση, ως προς τα πρόσωπα που αναφέρατε, δεν στηρίζεται στην υπόθεση που ερεύνησε η Επιτροπή αυτή αλλά στη γενικότερη πολιτική  -και όχι μόνο- συμπεριφορά και στάση των ως άνω προσώπων.

Ερώτηση:  Με δεδομένο ότι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας φέρουν εν πολλοίς ευθύνη και οι Κυβερνήσεις Καραμανλή, δεν θα ήταν φρόνιμο ο τ. Πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις στα όσα του καταμαρτυρούνται;

Απάντηση:  Πρώτα-πρώτα η αλήθεια είναι  -και πια δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς-  ότι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας και, κυρίως, για την «προκρούστεια κλίνη» και τα «καυδιανά δίκρανα» του Μνημονίου και της Τρόϊκας ευθύνεται αποκλειστικώς το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου. Όποια δε προπαγανδιστικά δεκανίκια και φερέφωνα και αν επιστρατεύσουν, αυτή την αλήθεια δεν θα μπορέσουν να την αλλοιώσουν.  Κατά τα λοιπά, ο κ. Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει όταν αυτός το κρίνει επίκαιρο και σκόπιμο.  Προς το παρόν όμως μιλάει η ίδια η πραγματικότητα και αποδεικνύει τούτο:  Ο κ. Καραμανλής, πριν από τις εκλογές του 2009, υπεύθυνα και με ειλικρίνεια, είπε την πλήρη αλήθεια στον Ελληνικό Λαό για την κατάσταση της οικονομίας και πρότεινε μέτρα που έπρεπε να ληφθούν αμέσως.  Ο κ. Γ. Παπανδρέου, με το αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν»,  θα μείνει στην πολιτική μας ιστορία ως ο ανεύθυνος εκείνος δημαγωγός, ο οποίος, επιπλέον, με την παροιμιώδη απραξία του και τις πρωτοφανείς παλινωδίες του μετά τις εκλογές, οδήγησε τη Χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Ερώτηση:  Θεωρείτε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» έχει πιθανότητες κοινοβουλευτικής παρουσίας;  Δεν θα ήταν προτιμότερη η συνένωση των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, αντί της πολυδιάσπασης που εμφανίζεται σήμερα;

Απάντηση:  Ως προς το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας «ουδέν σχόλιον».  Ως προς το δεύτερο έχω να παρατηρήσω ότι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι πάντοτε ενιαία.  Εκτός αυτής βρίσκονται μόνον εκείνοι που δεν ανήκουν σ’αυτή με δική τους πρωτοβουλία και δική τους ευθύνη.  Άλλωστε συνένωση νοείται μόνο μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν την ενότητα.  Και όχι, φυσικά, μ’ εκείνους οι οποίοι, υπηρετώντας καθαρώς προσωπικές φιλοδοξίες και υιοθετώντας αποκλειστικώς προσωπικές στρατηγικές, ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωση.  Τέτοιους «εταίρους» και «συνεταίρους» δεν έχει ανάγκη η Νέα Δημοκρατία. Όλως αντιθέτως, μάλιστα, με μεγαλύτερη ευχέρεια θα προχωρήσει χωρίς αυτούς προς την προοπτική που ιστορικά της ταιριάζει.