Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Συνεντεύξεις

Π. Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν νεοφιλεύθερες ή ακροδεξιές αντιλήψεις στη ΝΔ

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον realfm 97.8, ο κ. Παυλόπουλος εκτίμησε ότι οι δυο προσχωρήσεις θα μετατοπίσουν τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη στο χώρο που εκφράζει η ΝΔ.

«Τον τόνο σε ένα κόμμα τον δίνει ο αρχηγός του και ο Σαμαράς έχει πάρει θέσεις που εκφράζουν την ανάγκη για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Δεν υπάρχουν νεοφιλεύθερες ή ακροδεξιές αντιλήψεις στη ΝΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ . Παυλόπουλος αναγνώρισε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ μετατοπίστηκε «έστω και λίγο» από τις θέσεις του προκειμένου όπως εξήγησε να μην πάει η χώρα στην καταστροφή, μίλησε για «εκβιασμούς» στους οποίους υπόκειται η Ελλάδα και προσέθεσε:

«Αυτή η αδιέξοδη πολιτική οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Ο Σαμαράς τα προέβλεψε όλα, εκβιάστηκε για τη σωτηρία του τόπου και του ελληνικού λαού, μίλησε με ειλικρίνεια και δεν είπε ότι λεφτά υπάρχουν. Θα αγωνιστούμε να αλλάξουμε το μνημόνιο αφού πλέον και στη Γερμανία υπάρχει αφύπνιση και όλο και περισσότεροι λένε πως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι άδικο και επικίνδυνο».

Ακούστε τι είπε ο κ. Παυλόπουλος στον Real FM : http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=125274&catID=1

   

Π. Παυλόπουλος: Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο

Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος στον ΣΚΑΪ

23/01/2012 | 13:27Τελευταία Ενημέρωση: 13:27 23/01/2012

 http://www.skai.gr/news/politics/article/192481/p-paulopoulos-i-kuvernisi-papandreou-den-diapragmateutike-to-mnimonio/


Βολές κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου εξαπέλυσε στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο βουλευτής της ΝΔ Προκοπής Παυλόπουλος.Όπως είπε, ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε το έλλειμμα, ούτε το μνημόνιο και ποτέ δεν θωράκισε τη χώρα.

Χαρακτήρισε αδιανόητο να λέγεται ότι ενδεχόμενη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις σε ό,τι συμφωνηθεί για τους μισθούς από τους κοινωνικούς εταίρους.

Για το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διαβιβαστεί στην βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «πρέπει να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Πρέπει να σεβαστούμε την ανεξαρτησία της».

«Ας έρθει στην βουλή η δικογραφία για να δούμε περί τίνος πρόκειται» πρόσθεσε.


 

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
και στην δημοσιογράφο κα Κατερίνα ΚΑΤΣΑΒΟΥ
(Κυριακή 22/1/2012)

 1.     Ποια είναι η άποψή σας για το  νέο «θρίλερ» που βρίσκεται σ’ εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα;

Πρόκειται, δυστυχώς, για μιαν ακόμη πραγματική ιλαροτραγωδία μεταξύ Υπουργών της Κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, οι οποίοι αδυνατούν να συνεννοηθούν, έστω και στοιχειωδώς μεταξύ τους, και μάλιστα για τόσο σοβαρά προβλήματα.  Δείτε π.χ. τις δηλώσεις του κ. Α. Λοβέρδου, που ισχυρίζεται ότι δεν έθεσε τέτοιο θέμα η Τρόικα.  Και ας τις αντιπαραβάλετε με τις δηλώσεις του κ. Γ. Κουτρουμάνη, που δέχεται το ακριβώς αντίστροφο.  Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα η ουσία έγκειται σε τούτο:  Δεν έχει καμία αρμοδιότητα η Τρόικα ν’ ασχολείται με ζητήματα που ρυθμίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.  Και αυτό δεν έχει τεθεί με έμφαση προς την Τρόικα από πλευράς της Κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου.  Λυπούμαι, αλλά πρέπει να επισημάνω ότι ο τρόπος που διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου με την Τρόικα, κατά «τα πρότυπα» της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, είναι τουλάχιστον ανεπαρκής για τη θωράκιση των δικαιωμάτων του κοινωνικού μας συνόλου.  Και απέχει, κατά τούτο, πολύ από τη στάση του ιταλού πρωθυπουργού M. Monti για το λαό του.  Τέλος, και εν πάση περιπτώσει, όπως διεθνώς έχει καταδειχθεί η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ουδεμία ευθεία σχέση έχει τόσο με το έλλειμμα όσο και με την ανάπτυξη.  Το αντίθετο μάλιστα.  Τέτοιες μειώσεις «στεγνώνουν» περισσότερο την αγορά και επιτείνουν την ύφεση.

2.     Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μπορεί ν’ αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας ή υπάρχουν «παράθυρα» που, ενδεχομένως, μπορεί να επικαλεσθεί η Τρόικα, λόγω των εκτάκτων οικονομικών συνθηκών και να οδηγήσουν στην καταστρατήγησή της;

hello: 22-1-2012. Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και στη δημοσιογράφο κα Κατερίνα ΚΑΤΣΑΒΟΥ

   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»
και στον δημοσιογράφο κ. Μάρκο ΜΟΥΖΑΚΗ
(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 31/12/2011)

Κύριε Παυλόπουλε, σας ρωτάμε και με την ιδιότητά σας ως Καθηγητή του Δημόσιου Δικαίου: Πως αξιολογείτε την αύξηση του ύψους των τεκμηρίων διαβίωσης που αποφάσισε η Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου;

Πρώτα-πρώτα πρέπει να επισημάνω ότι η ενέργεια αυτή της Κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου εγείρει τεράστιο κοινωνικό ζήτημα.  Αλλά μιας και μου θέτετε το συνταγματικό ζήτημα ξεκινώ μ’ αυτό.  Η εφαρμογή στην πράξη των νέων, «επαχθέστατων», τεκμηρίων διαβίωσης, σε συνδυασμό με τους άλλους φόρους (π.χ. «χαράτσι» για τ’ ακίνητα) καθώς και με την αύξηση τελών και λογαριασμών ΔΕΚΟ, οδηγεί σε μια καταστροφική υπερφορολόγηση, εντελώς πέρα και έξω από την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.  Δηλαδή, με απλές λέξεις, φθάνουμε στο ακραίο σημείο να φορολογούνται βαρύτατα ακόμη και άνθρωποι που στερούνται παντελώς εισοδήματος, απλώς επειδή έχουν ένα παλιό σπίτι ή ένα παλιό αυτοκίνητο!  Τούτο όμως έρχεται σ’ ευθεία αντίθεση με το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Άρα τα τεκμήρια αυτά είναι καταφώρως αντισυνταγματικά! Πέραν τούτου είναι πλήρως αναποτελεσματικά, αφού από τη μια πλευρά δεν οδηγούν –όπως ήδη αποδείχθηκε- στην πάταξη της πραγματικής φοροδιαφυγής και, από την άλλη, όλως αντιθέτως πλήττουν βάναυσα τους οικονομικώς ασθενέστερους.

Μπορούν οι πολίτες να βρουν προστασία από τα Δικαστήρια;Πρέπει να μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια: Θεωρητικά ναι. Αλλά η βραδύτητα απονομής και της διοικητικής δικαιοσύνης, μαζί με τα εμπόδια που επέφερε ο ν. 3900/2010 ιδίως σε θέματα κόστους προσφυγής στη Δικαιοσύνη και παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας (π.χ. προσωρινής διαταγής, αναστολής εκτέλεσης κλπ), αφήνουν ουσιαστικά τον πολίτη στο έλεος του Θεού.  Μέσα στον ορυμαγδό αυτής της καταστροφικής φοροεπιδρομής νομίζω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, κορυφαίος θεματοφύλακας της απονομής της διοικητικής δικαιοσύνης, πρέπει να ξαναδεί τάχιστα τις συνταγματικές πτυχές και τις επιπτώσεις του ν. 3900/2010 και ν’ αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις που είχε εκφράσει πριν την ψήφιση του νόμου αυτού.  Στο κάτω-κάτω το Ανώτατο Διοικητικό Ακυρωτικό δεν είχε προ οφθαλμών, όταν γνωμοδοτούσε επί του τότε σχεδίου νόμου, την προκλητικώς αντισυνταγματική φορομπηχτική καταιγίδα που εξαπέλυσε ύστερα η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και, η συνέχειά της, η Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου.

hello: 31-12-2011. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΜΑΡΚΟ ΜΟΥΖΑΚΗ

   

Page 6 of 14