Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

8-4-2011. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την πλήρη διερεύνηση της Υπόθεσης των Ομολόγων που ανακοινώθηκε στη Βουλή στις 30 Νοεμβρίου 2010.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): … Το λόγο έχει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, για οκτώ λεπτά.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε σήμερα ένα πόρισμα, το οποίο εμφανίζει δύο χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: Πρώτον, είναι διάτρητο από τις ανακρίβειες που περιέχει. Και, δεύτερον, είναι γεμάτο από εμπάθεια και δολιότητα. Τα λέω αυτά έχοντας προσωπική εμπειρία από τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής. Και τα λέω προς όλους, ιδίως δε προς τους παλαιότερους και τους ανθρώπους εκείνους που έχουν προεδρεύσει χρόνια σ’ αυτό το Σώμα και έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις.

Κύριοι συνάδελφοι, σας θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία, όταν ετέθη το θέμα της σύστασης της εξεταστικής επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα, είπε «ναι», αλλά υπό μια αυτονόητη προϋπόθεση: να ψάξουμε να βρούμε την αλήθεια. Έχει συμβεί κάτι και τι είναι αυτό;

Αντ’ αυτού -και το έζησα, όπως ήδη είπα, προσωπικώς από την πρώτη μέρα στην επιτροπή- μόλις μπήκαμε στην επιτροπή, στη δεύτερη κιόλας συνεδρίαση -η πρώτη ήταν διαδικαστική- με το που αρχίζουμε την εξέταση των μαρτύρων, εγώ ο ίδιος προσωπικά θυμάμαι ότι έθεσα το ζήτημα: «Τι ερχόμαστε να κάνουμε στην επιτροπή; Εσείς έχετε βγάλει το πόρισμα». Με το που ξεκινήσαμε, ο παριστάμενος εδώ κ. Πρωτόπαπας -με τον οποίο θυμάμαι είχαμε και την πρώτη σύγκρουση- θυμάμαι ότι έθεσε τις πρώτες ερωτήσεις και φαινόταν ότι είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα. Μίλησα τότε για προκατασκευασμένο πόρισμα και από τα Πρακτικά της δεύτερης συνεδρίασης προκύπτει ότι ξεσηκώθηκε το ΠΑΣΟΚ και μας είπαν: «Μα, τι λέτε;».

Αυτό συνεχίστηκε με μια απίστευτη προσπάθεια κατατρομοκράτησης των μαρτύρων, η οποία καταγγέλθηκε πολλαπλώς. Και ήταν εκείνη που μας ανάγκασε τελικώς να αποχωρήσουμε από την επιτροπή. Έρχονταν μάρτυρες -και ιδίως υπηρεσιακοί- ηρνούντο ότι είχαν οποιαδήποτε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία τού τότε Υπουργείου για το θέμα αυτό και παρ’ όλα αυτά -έπρεπε να τους βλέπατε- οι συνάδελφοι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να τους βάλουν στο στόμα ότι «κάτι τρέχει» και ότι «με κάποιον συνεννοήθηκαν». Ψάξτε όλα τα Πρακτικά για να το δείτε.

Δεν είναι μόνον αυτό. Δεν υπήρχε εικόνα στην αρχή τού τι σημαίνει δομημένο ομόλογο, αν είναι τοξικό ή όχι. Άρχισαν οι καταγγελίες περί τοξικών ομολόγων και βεβαίως, τότε τους είπαμε: «Για σταθείτε, κάθε δομημένο ομόλογο είναι τοξικό; Ομολογείτε ότι το ελληνικό δημόσιο σε όλη αυτήν την περίοδο έχει βγάλει 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ τοξικά ομόλογα και οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν απείρως περισσότερα ομόλογα αυτού του είδους, είναι γεμάτες τοξικά, την ώρα που έρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάνει stress test σε τράπεζες, οι οποίες -προς τιμήν τους τουλάχιστον και αντίθετα απ’ αυτό που συμβαίνει στην Ιρλανδία- στέκονται στα πόδια τους, ακριβώς γιατί δεν έχουν τοξικά;».

Έφτασε το ΠΑΣΟΚ μέσα στη σκοπιμότητα, την οποία ήθελε να καλλιεργήσει, να δώσει περίπου την αίσθηση ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι γεμάτες τοξικά ομόλογα. Το πήραν πίσω, βεβαίως.

Όμως, το πόρισμα το είχαν κατασκευάσει. Ήταν έτοιμο. Δεν χρειαζόταν τίποτα. Είχαν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Ψάξτε το πόρισμα και διαβάστε το, σας παρακαλώ. Όμως, δεν μιλάμε μόνο για το πόρισμα. Κάποιος πρέπει να δει και τα Πρακτικά για να διαπιστώσει αν υπάρχει έστω μία ομολογία ενός ανθρώπου ότι είχε οποιαδήποτε συνεννόηση με Τσιτουρίδη, Δούκα, Κουρή, όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρατε.

Θα μιλήσω για ένα δεύτερο ζήτημα. Ρώτησε ο αγαπητός συνάδελφος κ. Χάιδος το εξής: «Αμφιβάλλει», λέει, «κανείς ότι υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα και ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός»;

Όχι απλώς αμφιβάλλει, κύριε συνάδελφε, αλλά σήμερα έχετε την απόδειξη της δολιότητας με την οποία, δυστυχώς, ενεργήσατε στην περίπτωση αυτή εναντίον ανθρώπων που δεν έχουν σχέση μ' αυτά τα πράγματα.

Κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Ότι υπάρχει σκάνδαλο στο θέμα των ομολόγων, υπάρχει. Ότι υπάρχει χρήμα που κάπου πήγε, υπάρχει και το ξέρετε όλοι. Όμως, γι’ αυτό η δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει τη δουλειά της.

Και ξέρετε, κύριε συνάδελφε -μιας και ρωτήσατε- ποιος αμφιβάλλει; Η ίδια η δικαιοσύνη. Και επειδή υπάρχει επί γης δικαιοσύνη και εν Ελλάδι, τώρα που συζητάμε το πόρισμα, αυτήν τη στιγμή, έχει προσδιοριστεί η δικάσιμος για τις 21 Ιουνίου, με απευθείας κλήση στο ακροατήριο κατά το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου. Τώρα που μιλάμε, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ! Δεν έχουμε ψηφοφορία, βλέπετε, αλλά όταν θα έρθετε μεθαύριο να πάρετε όποια πρωτοβουλία πάρετε, σκεφτείτε τι κάνετε!

Η δικαιοσύνη, λοιπόν, μετά από τρία χρόνια δουλειάς και όταν έχει από το Νοέμβριο το πόρισμα -της πλειοψηφίας ιδίως- το οποίο της διαβιβάστηκε με ένα κείμενο που απάδει σε επίπεδο αλληλογραφίας Βουλής και Δικαιοσύνης -αυτά τα έχει από το Νοέμβριο η Δικαιοσύνη- πριν από λίγες μέρες στέλνει κλήση για τις 21 Ιουνίου, όπου, πρώτον, ουδείς φάκελος διαβιβάστηκε από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή για να πούμε ότι έχουμε εμπλοκή των πολιτικών προσώπων, δηλαδή του κ. Τσιτουρίδη ή του κ. Πέτρου Δούκα. Αλλά ούτε καν υπηρεσιακός παράγων παραπέμπεται, όχι μόνον ο Γιώργος Κουρής, αλλά οποιοσδήποτε υπηρεσιακός πα-ράγων του Υπουργείου ούτε τμηματάρχης! Παραπέμπονται διοικητές ταμείων, χρηματιστές και άλλοι.

Εκεί είναι ακριβώς το ζήτημα για το σκάνδαλο! Δεν σας κάνει εντύπωση; Και μη μου πείτε ότι επηρεάζεται η δικαιοσύνη! Δεν κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, για να έχετε πάλι το άλλοθι να μας πείτε ότι η Νέα Δημοκρατία ποδηγετεί τη δικαιοσύνη! Εσείς κυβερνάτε!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Να μας πείτε τα συγκεκριμένα πρόσωπα και εγώ εντίμως θα σας πω αν επηρεάστηκαν!

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, τη σχέση μας την ξέρετε και ξέρετε και τον αλληλοσεβασμό. Εγώ θα σας πω ένα πράγμα. Η ελάχιστη μειοψηφία δικαστών που είναι επίορκοι, σε καμία περίπτωση δεν μας δίνει το δικαίωμα να μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα για δικαστές που δεν έχουν δώσει ποτέ αφορμή για τίποτα!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Βεβαίως! Όχι συνολικά η δικαιοσύνη! Τα πρόσωπα στη δικαιοσύνη υπάρχουν και το ξέρουμε όλοι!

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και αυτή η υπόθεση δεν πέρασε από ένα δικαστή. Πέρασε από πολλούς.
Και ρωτώ, λοιπόν, τους συναδέλφους που υπέγραψαν λέγοντας ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται -και ρωτώ ιδίως την πλειοψηφία, γιατί αυτή ήταν εκείνη που το ξεκίνησε- το εξής: Είναι δυνατόν μετά από τρία χρόνια έρευνας, μετά το πόρισμα το οποίο έχει στα χέρια της η δικαιοσύνη από το Νοέμβριο, να μη βρίσκει τίποτα αντικειμενικά; Το ζήσαμε στην επιτροπή! Ούτε ένας υπηρεσιακός παράγων δεν είπε ότι υπήρχε οποιαδήποτε εμπλοκή πολιτικού προσώπου ή συνεννόηση! Φθάσατε στο σημείο να λέτε ότι ήταν συνεννόηση το γεγονός ότι είχαν επισημάνει οι υπάλληλοι στην ηγεσία του Υπουργείου πως υπάρχει ζήτημα εμπιστευτικότητας με ένα απ’ αυτά τα ομόλογα που ήταν καθαρά τυπικό θέμα και το οποίο θεραπεύτηκε στην πορεία!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ήταν καθαρά ουσιαστικό!

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απ’ αυτό βγάλατε συμπέρασμα; Και μιλάτε στην περίπτωση αυτή για θέματα ακυρότητας, ενώ για ένα θέμα το οποίο ήταν ασήμαντο στην κυριολεξία πηγαίνατε στους κοινοβουλευτικούς εδώ κάτω για να καλλιεργείτε εντυπώσεις;

Είναι πραγματικά περίεργο τούτη την ώρα που τραβά αυτά τα πράγματα ο τόπος, να μην κοιτάμε την ουσία και να προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε μία εικόνα. Γιατί αυτό έγινε σ’ αυτήν την περίπτωση. Και αφού καλλιεργήθηκε αυτή η εικόνα και πάνω σ’ αυτήν έγινε η όλη προσπάθεια να πέσει η Κυβέρνηση Καραμανλή και να σπιλωθεί, ερχόμαστε τώρα και λέμε «Ήρθε η ώρα της αλήθειας, αλλά τι να κάνουμε; Ας βγάλουμε ό,τι θέλουμε τούτη την ώρα. Δεν πάει να σπιλώσουμε πρόσωπα; Στο κάτω-κάτω έχουν παραγραφεί. Και τι έγινε; Ας τα βάλουμε», λένε και μερικοί από την πλευρά της Συμπολίτευσης, χωρίς να ξέρουν τι λένε για την τιμή ανθρώπων που δεν έδωσαν ποτέ αφορμή.

Ε, λοιπόν, θα υπερασπιστούμε την αλήθεια! Και ένα καλό βγήκε απ’ αυτήν την ιστορία. Γιατί μέρες που είναι ισχύει το ας «όψονται προς ον εξεκέντησαν» ή το «λαγός τη φτέρην έσειε, κακό της κεφαλής του». Διότι απ’ όλη τη συζήτηση και μέσα στην επιτροπή φάνηκε ότι γίνονται ξανά τα ίδια. Πήγαν να ισοφαρίσουν το θέμα των ομολόγων -που είναι σκάνδαλο και σας είπα σε ποιο επίπεδο- με το έγκλημα του Χρηματιστηρίου! Ε, όχι. Εκεί ήταν το έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού!

Πήγαν να συγκαλύψουν -μολονότι προσπαθήσαμε να το θέσουμε, μια και μιλάμε για ομόλογα- όλη την ιστορία της Goldman Sachs και του περίφημου swap για το οποίο είναι υπόλογη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Έχει εξευτελιστεί πραγματικά μ' αυτές τις πρακτικές συγκάλυψης του χρέους. Μιας και μιλάμε μάλιστα για μια εποχή που ξανά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας έφερε σ’ αυτήν την κατάσταση από πλευράς χρέους. Αυτή είναι η αλήθεια, κύριοι συνάδελφοι. Αυτή είναι η αλήθεια! Αυτά φάνηκαν. Εσείς καταγγείλατε και το «σορτάρισμα» Τ+10 που οδήγησε την Ελλάδα ακριβώς εκεί που την οδήγησε από πλευράς χρέους επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου αυτή τη φορά. Αυτά αποκαλύφθηκαν στην επιτροπή και αφήστε τι γράφεται στο πόρισμα. Αυτή είναι η αλήθεια!

Και δυστυχώς -και τελειώνω μ' αυτό- είναι γνωστή η τακτική η οποία υπάρχει. Αφού υποσχεθήκατε να τα βγάλετε όλα στο φως και να ματώσουμε, βγαίνουν αυτά τα πράγματα και αποδεικνύεται ότι είναι αμαρτίες που ρίχνουν μεγάλες σκιές, όπως λέει ο Σαίξπηρ, σε διάφορα θέματα αυτού του είδους, ε, να μη βάλουμε και λίγη Νέα Δημοκρατία μέσα; Τα ίδια δεν κάνατε και στη «SIEMENS»; Όταν αποκαλύπτεται τι συνέβη ιδίως με το C4-Ι, άντε να βάλουμε και μερικούς Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι είχαν να διαχειριστούν «αμαρτίες» που υπέγραψαν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο κάνετε τώρα και με τα υποβρύχια. Η ίδια κατάσταση επικρατεί. Άντε στη συνέχεια να βάλουμε και άλλους Υπουργούς, για να δείξετε ότι όλοι το ίδιο είναι και σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός ζητάει εναγωνίως την αλήθεια.

Όμως, με το να δίνετε αυτήν την εικόνα, και ιδίως από πλευράς Πλειοψηφίας, πιστεύετε σοβαρά ότι θα βγει κάτι σπιλώνοντας όλο τον πολιτικό κόσμο χωρίς στοιχεία; Ε, πριονίζετε το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται η δημοκρατία και η αλήθεια την οποία επιθυμεί ο ελληνικός λαός.

Ό,τι και να γίνει, να είστε βέβαιοι ότι έτσι όπως είναι ο Τόπος και με τα βάσανα που τραβάει ο ελληνικός λαός, έχει και τη δυνατότητα, αλλά και τη θέληση να αντιμετωπίζει την αλήθεια. Και αυτήν την αλήθεια την ξέρει. Εσείς δεν την έχετε καταλάβει ακόμα ή τουλάχιστον δεν έχετε καταλάβει πόσο βλάπτουν όλες εκείνες οι συμπεριφορές που υπηρετούν σκοπιμότητες, οι οποίες όμως, να θυμάστε, ότι ξαναγυρίζουν πάντα στις δικές σας αμαρτίες και στις δικές σας σκιές.

Σας ευχαριστώ πολύ.
…………


[1] Σελ. 8802,  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110408.pdf