Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

5-12-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών της Δημοκρατίας της Εσθονίας για τη συνεργασία όσον αφορά τρόπους καταπολέμησης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας και άλλες διατάξεις».
………..
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Κύριε Πρόεδρε, θα μπορούσα να έχω το λόγο;
….
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς. Ζητώ το λόγο επί προσωπικού.

..
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί να δημιουργηθεί λάθος εντύπωση, καθώς και στην επιτροπή, αλλά και εδώ, ο κ. Μητρόπουλος μού έκανε την τιμή να επικαλεστεί την άποψή μου. Μπορεί έτσι να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι συμφωνώ με την ερμηνεία του άρθρου 36 παράγραφος 2, την οποία έδωσε σχετικά με την κύρωση των διεθνών συνθηκών. Παίρνω το λόγο για να πω ότι -και εδώ έγκειται το ιδιότυπο αυτό προσωπικό- διαφωνώ εντελώς με αυτό που είπε ο κ. Μητρόπουλος ως προς την ερμηνεία τού άρθρου 36.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Εντάξει. Διαστρέβλωσε λοιπόν την επιστημονική σας θέση. Είναι ένα προσωπικό θέμα.

Ορίστε, έχετε το λόγο για δύο λεπτά για να το αναπτύξετε.

hello: 5-12-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την του σν τουΥπ.ΔΜ&ΗΔ: Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου και της Δημοκρατίας της Εσθονίας για τη καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρ. Διακυβ/σης και των τεχνολογ

   

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
(Άρθρο 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής)
Προς τον
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

           Στις 2-11-2011 υπέβαλα την υπ’ αριθμ. 232/2-11-2011 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών, η οποία δεν απαντήθηκε ως τώρα.  Για το λόγο αυτό, και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, την επανακαταθέτω με τη μορφή Επερώτησης:

            Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της Χώρας κατά την τελευταία τριετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της εθνικής οικονομίας (π.χ. ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, ελληνικών Τραπεζών κλπ), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

I.                Πρώτον, ποιοί ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010 και στις 30/9/2011.  Συγκεκριμένα ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά την περίοδο αυτή τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι τράπεζες της αλλοδαπής και οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά. Ειδικώς για της τράπεζες της αλλοδαπής ζητώ η ομαδοποίηση για τις συγκεκριμένες ως άνω ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.

II.             Δεύτερον, ποια η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αφορά το προηγούμενο ερώτημά μου.
                                                                                                Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2011
                                                                                                   Ο επερωτών Βουλευτής
                                                                                                  Προκόπης Παυλόπουλος
                                                                                                     Βουλευτής Α΄Αθηνών

   

Κοινοβουλευτικές Επιτροπές

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ΄ -  ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ                                                                               ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ
(Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.)

 Στην Αθήνα σήμερα, ημέρα Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.25΄, συνεδρίασε στην  Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) του Μεγάρου της Βουλής, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ακρόαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή και συζήτηση επί της Ετήσιας Εκθέσεως 2009.

……………….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω να κάνω 4 ερωτήσεις. Η πρώτη ερώτηση αφορά το θεσμικό ρόλο. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο και συγκεκριμένα το άρθρο 1 του Γενικού Επιθεωρητή, η θητεία του Γενικού Επιθεωρητή είναι 5ετής και δύναται να ανανεωθεί και η δική του και των βοηθών του. Διοριστήκατε το Σεπτέμβρη του 2004. Η θητεία σας έχει λήξει συγκεκριμένα στις 14  Σεπτεμβρίου του 2009. Ήθελα να ρωτήσω έχει υπάρξει ανανέωση;  Και αν δεν έχει υπάρξει ανανέωση πως εξηγείτε – δεν το βάζω σε νομικό επίπεδο, μπορεί κατ’ αναλογία να εφαρμοστούν διατάξεις που λένε  ότι κάποιος αφού δεν έχει αντικατασταθεί ασκεί τα καθήκοντά του έως ότου ανανεωθεί –και δεν το λέω για να σας κολακέψω, γιατί ο καθένας ξέρει πόσο καλά κάνετε την δουλειά σας και είναι γνωστό της πάσης και ανά το πανελλήνιο –σας έχει απασχολήσει καθόλου το γεγονός ότι έχει περάσει περίπου ένας χρόνος και δεν έχει υπάρξει κανενός είδους απόφαση σχετικά με την ανανέωση της θητείας σας; Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω και δεν αφορά εσάς αυτό το πράγμα, αλλά εκείνους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι. Το ζήτημα είναι αυτό εσάς, ως Γενικός Επιθεωρητής, σας έχει απασχολήσει; Υποθέτω ότι δεν έχετε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στη δουλειά σας και γνωρίζω τη φιλοτιμία με την οποία εργάζεστε και ότι δεν υπολογίζετε κάτι τέτοιο, όμως το θέτω αυτό το ερώτημα.  Κύριε Πρόεδρε, το θέτω γενικότερα, γιατί σαν Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κάποια στιγμή πρέπει να ρωτήσουμε γιατί αυτό το πράγμα.

hello: Απόσπασμα από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της 13/7/2010 με θέμα ημερήσιας διάταξης "Ακρόαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή και συζήτηση επί της Ετήσιας Εκθέσεως 2009".

   

Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων

Συνοπτικό Σημείωμα επί των Ερωτήσεων
προς κ. Α. Πιλάβιο
(πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς)

 Αθήνα, 25 Αυγούστου 2010

Από την κατάθεση του  κ. Α. Πιλάβιου, Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την εποχή που ξεκίνησε το ζήτημα των ομολόγων, προκύπτουν τα εξής ως προς την υπόθεση που ερευνά η Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα:

I. Ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία, πριν από οποιοδήποτε δημοσίευμα και οιαδήποτε νύξη κοινοβουλευτικού ελέγχου, έφερε στο προσκήνιο το θέμα των δομημένων ομολόγων, και συγκεκριμένα τη δράση ιδίως της χρηματιστηριακής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» με τα Ταμεία.  Άρα το ζήτημα, το έφερε στο φως μια κρατική Αρχή, της οποίας τα μέλη ορίζονται από την Κυβέρνηση. Συνεπώς καταρρίπτεται ο μύθος ότι το θέμα των δομημένων ομολόγων εκκολάφθηκε από την τότε Κυβέρνηση και προς όφελός της.

hello: Συνοπτικό Σημείωμα επί των Ερωτήσεων προς κ. Α. Πιλάβιο (πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς)

   

Page 5 of 42