Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

28-9-2011.Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, του σ/ν του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]
: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, ο εισηγητής μας κ. Τζαβάρας εξέθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει επί της αρχής το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, με ορισμένες επιφυλάξεις στα άρθρα, κάποιες από τις οποίες θα επισημάνω και εγώ.

Οφείλω, όμως, να εξηγήσω για λόγους ιστορικούς, γιατί όταν ψηφίζουμε ένα νομοσχέδιο τα Πρακτικά της Βουλής είναι εκείνα τα οποία αποτελούν τη βάση και της ερμηνείας και το τι σηματοδοτεί αυτό το σχέδιο νόμου. Πρέπει, λοιπόν, να πω ότι αυτό το νομοσχέδιο παρουσιάζει μία σημαντική ιδιομορφία. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο θεσμοθετεί αυτονόητα πράγματα. Πράγματα τα οποία και αν δεν ερχόταν αυτό το σχέδιο νόμου να ψηφιστεί, θα μπορούσαν να γίνουν με βάση την κείμενη νομοθεσία. Το νομοσχέδιο περισσότερο λειτουργεί με όρους συμβολικούς, μηνύματος που θέλουμε να εκπέμψουμε προς τα έξω.

Θα το πω πολύ απλούστερα. Τίποτα δεν θα χρειαζόταν σχεδόν από αυτό το νομοσχέδιο, για να κάνει η δικαιοσύνη καλά τη δουλειά της και γρήγορα σε περιπτώσεις που έχουν αυτήν τη σημασία, όπως τα εγκλήματα τα οποία περιγράφει το άρθρο 1. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι μέσα στο κλίμα στο οποίο ζούμε, στο κλίμα αυτής της οικονομικής κρίσης που έχει μετατραπεί και σε πολιτική κρίση και αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος, είμαστε αναγκασμένοι να εκπέμψουμε ορισμένα μηνύματα για να δείξουμε ότι εμείς πρώτοι δίνουμε το παράδειγμα σε ό,τι αφορά τα του οίκου μας. Όμως, χρειάζεται να σκεφθούμε σοβαρά, με πολύ περίσκεψη, γιατί φθάσαμε εδώ. Πώς συμβαίνει και αναγκαζόμαστε να φέρουμε νομοσχέδιο, το οποίο για μία ακόμα φορά θεσμοθετεί λύσεις σχετικά με το ζήτημα της διαφθοράς των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος;

Ότι υπάρχουν στο πολιτικό μας σύστημα φαινόμενα διαφθοράς και παρακμής είναι αναμφισβήτητο. Είναι όμως ο κανόνας; Κάθε άλλο. Οι έρευνες που έγιναν μέσα εδώ στη Βουλή απέδειξαν ότι λειτουργήσαμε με όρους εντυπωσιασμού εδώ και δυο με τρία χρόνια περίπου. Και επειδή λειτουργήσαμε έτσι και επειδή όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ναι, υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς, δεν είναι όμως ο κανόνας, δεν είναι όλη η χώρα διεφθαρμένη, δεν είναι όλο το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο, αφού φθάσαμε εδώ, επειδή ο κόσμος αυτά άκουγε, με αυτά γαλουχήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, φθάνουμε και στο σημείο να ψηφίζουμε διατάξεις σαν και αυτές που -το τονίζω- με λίγη καλή θέληση η ίδια η δικαιοσύνη θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά της με βάση την κείμενη νομοθεσία. Ας μας γίνει μάθημα αυτό.

hello: 28-9-2011.Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, του σ/ν του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

22-9-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των τροπολογιών του σν του Υπουργείου Οικονομικών «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων – Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα – Κύρωση της Σύμβασης – Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]:
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, για μιαν ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία πέρα από τις τεράστιες κοινωνικές αδικίες τις οποίες δημιουργεί, καταρρακώνει το Σύνταγμα.
Κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, έχετε αντιληφθεί ότι έχουμε Σύνταγμα σ’ αυτό τον τόπο και ότι, όταν παραβιάζουμε τόσο ωμά το Σύνταγμα, στην ουσία υπονομεύουμε την ποιότητα της δημοκρατίας; Δεν μπορεί εν ονόματι αυτού του τρόμου τον οποίο σπέρνει η Κυβέρνηση στο λαό, να θεωρούμε ότι μπορεί να παραβιάζεται το Σύνταγμα κατά τον πιο ωμό τρόπο. Τίθεται πραγματικά θέμα ποιότητας δημοκρατίας. Γι’ αυτό πήρα το λόγο. Γιατί οι ομιλίες των συναδέλφων μου, περισσότερο αρμόδιων εμού, επί του οικονομικού ζητήματος, με κάλυψαν. Είμαι, όμως, υποχρεωμένος να θέσω εδώ ορισμένα ζητήματα τα οποία όχι μόνο θα τα βρούμε μπροστά μας μέσα στη Βουλή, θα τα βρει η Κυβέρνηση μπροστά της από τα ελληνικά δικαστήρια. Γιατί υπάρχουν, κύριε Υπουργέ, ελληνικά δικαστήρια, υπάρχει δικαιοσύνη και αυτή θα λειτουργήσει.
Αναφέρομαι, συνοπτικά κατ’ ανάγκη, στα θέματα που θέτει αυτή η τροπολογία, για το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας. Όπως συζητείται τίθενται θέματα και διαδικαστικά, αλλά τίθενται βεβαίως και τεράστια θέματα ουσίας. Για μια ακόμη φορά, κύριε Υπουργέ, φέρνετε το θέμα με τροπολογία και αποφεύγετε με τον τρόπο αυτό το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, το οποίο είναι βέβαιο, με βάση και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι θα σας έθετε προφανή θέματα συνταγματικότητας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Όταν έχετε κάποιο θέμα το οποίο όζει αντισυνταγματικότητας το φέρνετε με τροπολογία και ούτε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής δεν μπορεί να παρέμβει.
Δεύτερον, τι παρατηρήσαμε εδώ; Η τροπολογία υφίσταται συνεχώς τροπολογίες. Τις υφίσταται με τη μορφή δήθεν αναδιατυπώσεων, δήθεν απλών προσθηκών. Ετέθη από όλους τους συναδέλφους, τον κ. Λαφαζάνη, τον κ. Βορίδη και φυσικά από τον κ. Κεφαλογιάννη. Παραβιάζετε ευθέως τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής ως προς τον τρόπο με τον οποίο κατατίθενται οι τροπολογίες.

hello: 22-9-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των τροπολογιών του σν του Υπ Οικονομικών «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων – Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα ...

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

13-9-2011. Αγόρευση του κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπουργείου Εσωτερικών«Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης):
Το λόγο έχει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε ένα νομοσχέδιο, το οποίο φαίνεται απλό μπροστά στη συγκυρία, την οποία διατρέχουμε και εμφανίζεται ως ένα ήσσονος σημασίας θεσμικό μέτρο.
Όμως, σηματοδοτεί κάτι, κύριε Υπουργέ, εν όψει των όσων ελέχθησαν και προηγουμένως. Εμείς, όπου υπάρχει ένα θετικό βήμα, το στηρίζουμε. Φροντίζετε εσείς εκεί που υπάρχει ένα θετικό βήμα, να εμφιλοχωρεί σε κάποια νομοσχέδια, όπως αυτό, κάτι το εμφανώς λανθασμένο, έτσι ώστε να μας εμποδίζει να δώσουμε τη συναίνεση που θα θέλαμε. Φαντάζομαι ότι στο χώρο της πολιτικής αυτές τις κρίσιμες ώρες η συναίνεση είναι εκείνη που βαίνει προς την κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση και το κοινωνικό αδιέξοδο. Αν είναι να μοιράσουμε τις ευθύνες για λάθος επιλογές, ούτε ο Τόπος είναι δυνατόν να πάει μπροστά, ούτε εμείς έχουμε τέτοια δυνατότητα. Το εθνικό χρέος κάθε αντιπολίτευσης είναι να στηρίζει το σωστό και να επισημαίνει το λάθος.
Παίρνω το χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του νομοσχεδίου. Κατ’ αρχάς, βαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση αυτονοήτως, διότι στην ουσία έρχεται να ρυθμίσει ζητήματα, τα οποία αφορούν την εφαρμογή του κανονισμού του 2008 για τις άδειες διαμονής, που και αυτός είναι τροποποίηση του κανονισμού του 2002. Αυτό δείχνει πόσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση η ίδια «βολοδέρνει» -ας μου επιτραπεί η έκφραση- πηγαίνοντας μια από εδώ και μια από εκεί μέχρι να φτιάξει μια ενιαία μεταναστευτική πολιτική. Έχουμε τον κανονισμό του 2008 και αυτό το νομοσχέδιο έρχεται αυτήν τη στιγμή να ρυθμίσει ορισμένα ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού.
Θυμίζω -και το λέω αυτό το πράγμα για να το γνωρίζουμε όλοι στην Αίθουσα- ότι ο κανονισμός δεν μοιάζει με την οδηγία. Ο κανονισμός έχει ευθεία εφαρμογή, ενώ η οδηγία χρειάζεται προσαρμογή, εκτός από εκείνα τα σημεία της τα οποία είναι ευθείας εφαρμογής.
Άρα ο κανονισμός ισχύει, ανεξάρτητα από το σημερινό νομοσχέδιο, από το 2008. Αυτό που κάνει το νομοσχέδιο τούτην την ώρα είναι να οργανώνει τα διαδικαστικά ζητήματα του αυτοτελούς εγγράφου, στο οποίο μετατρέπεται η παραδοσιακή άδεια διαμονής. Αυτό κάνουμε.
Άρα, στην πραγματικότητα δεν εισάγουμε στην ελληνική έννομη τάξη την Κοινοτική ρύθμιση -έχει εισαχθεί από το 2008 ή από τότε που η ίδια ορίζει ότι εισήχθη- αλλά ρυθμίζουμε ορισμένα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται πλέον με τη διαδικασία εφαρμογής. Βάζουμε μπροστά, δηλαδή, το αυτοτελές έγγραφο.

hello: 13-9-2011. Αγόρευση του κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί του σν του Υπ Εσωτερικών«Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥπΕσ

   

Page 14 of 41