Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄ Αθηνών – Ν.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10/11/2009

Μιλώντας στον Ρ/Σ ANT1 (εκπομπή των κ.κ. Ν. Βαφειάδη και Δ. Στάμου), ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής ως προς το θέμα των συμβασιούχων:

« Η Κυβέρνηση Καραμανλή υπήρξε απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της έναντι των συμβασιούχων.  Εφαρμόζοντας – και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ το θέμα εκκρεμούσε επί ΠΑΣΟΚ σχεδόν δέκα χρόνια –

 το Σύνταγμα και την κοινοτική νομοθεσία, μονιμοποίησε πάνω από 33.000 συμβασιούχους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ καθιέρωσε, παράλληλα, για τους λοιπούς μοριοδότηση 50%, και σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. ΚΕΠ) πάνω από 50%.  Έτσι, άλλωστε, έκλεισε και η τεράστια εκκρεμότητα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ειδικότερα τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έκριναν ότι ο ως άνω συνδυασμός ρυθμίσεων της Κυβέρνησης Καραμανλή ικανοποιούσε πλήρως το κοινοτικό δίκαιο, ενώ, ταυτοχρόνως, διαπιστώνεται ότι οι προ του 2004 ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ θα οδηγούσαν τη Χώρα σε καταδίκες από πλευράς κοινοτικού δικαίου.

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου σήμερα εξαγγέλλει ρυθμίσεις που, πέρα από την πρωτοφανή κοινωνική αδικία, θα οδηγήσουν τη Χώρα και σε περιπέτεια από πλευράς κοινοτικού δικαίου.  Θα ξανανοίξουν πάλι, με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος, οι εκκρεμότητες με την Ε.Ε..

Αρκετά δε η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ με τα stage και ως εδώ η απαράδεκτη επίθεση εναντίον των εργαζομένων με stage.  Θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβέρνηση, όχι μόνον εισήγαγε το θεσμό των stage στον δημόσιο τομέα αλλά και επειδή αυτό ήταν συνταγματικώς εφικτό - πριν από την αναθεώρηση του Συντάγματος, το 2001, που περιέλαβε πια σχετική απαγόρευση- αυτό ήταν εφικτό, σε δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις (η μια μάλιστα και με την υπογραφή, ως Υπουργού, του κ. Παπανδρέου) ήτοι με τους νόμους 2738/1999 (άρθρο 30 παρ. 1) και 2839/2000 (άρθρο 11 παρ. 15), μονιμοποίησε υπηρετούντες με stage στους ΟΤΑ!

Η σημερινή λοιπόν στάση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εναντίον αυτών που υπηρετούν με stage – όπως και η συνολική στάση της για τους συμβασιούχους – είναι ανάλγητη και εκδικητική αλλά και θεσμικώς απαράδεκτη, ως αντίθετη προς το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο».