Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΜΜΕ

Άρθρα

BARACK ΟΒΑΜΑ ή MITT ROMNEY;
Ένα εκλογικό δίλημμα με πλανητικές διαστάσεις

(στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» τ. 154 της 27/9/2012)

          Την 6η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους θα κορυφωθεί η μεγαλύτερη πολιτική fiesta των ΗΠΑ μέσα από την εκλογή του νέου Προέδρου τους.  Μια εκλογή η οποία εξελίσσεται ακολουθώντας τους διαδικαστικούς μαιάνδρους του πιο παράδοξου -λόγω εκλεκτόρων, οι οποίοι αποτελούν τον ιδιόμορφο συνδετικό κρίκο μεταξύ άμεσης και έμμεσης δημοκρατίας στις ΗΠΑ-  συστήματος ανάδειξης αρχηγού κράτους.  Και ενός αρχηγού ο οποίος, παρά τους εγγενείς περιορισμούς των, κατά την αμερικανική συνταγματική τάξη, «θεσμικών αντιβάρων» (system of checks and balances) που οριοθετούν και τις αρμοδιότητές του έναντι των δύο άλλων εξουσιών  -ήτοι της νομοθετικής και της δικαστικής-  δεν παύει να είναι πάντα, τουλάχιστον κατά τεκμήριο, ο πιο ισχυρός εντός δημοκρατικού πλαισίου  πολιτικός «παίκτης» (player) παγκοσμίως.

I.      Κάποιοι ίσως να διερωτώνται γιατί και πόσο πρέπει να μας ενδιαφέρει στην Ελλάδα η έκβαση των  αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ιδίως μάλιστα όταν βιώνουμε στον Τόπο μας την  εμπειρία του δικού μας οικονομικού και κοινωνικού γολγοθά τον οποίο, prima faciae, δεν φαίνεται -κυρίως με την εμπειρία του παρελθόντος- να επηρεάζει αμέσως η επερχομένη τελική επιλογή των αμερικανών πολιτών.  Πιστεύω πως όσοι σκέφτονται έτσι, δηλαδή με όρους μοιρολατρικής αποστασιοποίησης, δεν έχουν  δίκιο.  Και εξηγούμαι:

hello: 27-9-2012. BARACK ΟΒΑΜΑ ή MITT ROMNEY; Στο περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" της 27-9-2012

   

Συνεντεύξεις
Π. Παυλόπουλος: Απλετο φως στην ιστορία

Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=176055&catID=1

Π. Παυλόπουλος: Άπλετο φως στην ιστορία
27/9/2012 12:01:00 μμ
 
 

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις της Realnews και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως, με την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. «Δεν πρέπει να μείνει τίποτα και αυτό είναι προς το συμφέρον ιδίως των πολιτικών προσώπων. Εγώ πιστεύω ότι είναι συκοφαντίες, αλλά η δικαιοσύνη είναι εκείνη η οποία θα αποδείξει και ο έλεγχος που θα γίνει βεβαίως από τα όργανα της εκτελεστικής εξουσίας που θα επικουρήσουν το έργο της», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με την αποδοτικότητα του νέου πακέτου μέτρων ο πρώην υπουργός είπε:«Αν δεν υπάρξει αναπτυξιακή πορεία η οποία θα αντιστρέψει το υφεσιακό κλίμα με αυτά τα μέτρα –και αυτό πρέπει να καταλάβει η τρόικα- η ύφεση θα γίνει βαθύτερη. Είδατε τις εκθέσεις που γίναν με τα σημερινά δεδομένα για την επόμενη χρονιά πάμε στο 7,5% κι αν η τρόικα εμμείνει σε τέτοια υφεσιακή πολιτική τότε και η Ελλάδα θα έχει πολύ μεγαλύτερη, από τη σημερινή ύφεση, που δεν την αντέχει. Γι’ αυτό τόνισα ότι πρέπει να καταλάβει η τρόικα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι στα όριά της κι αυτή η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς δεν έχουν την ευθύνη για ότι φτάσαν εδώ».

«Να μην παριστάνει ο κ. Βενιζέλος τον αντιμνημονιακό πολιτικό»

Οσον αφορά το ζήτημα της συνοχής της τρικομματικής κυβέρνησης εν όψει της ψήφισης των μέτρων ο κ. Παυλόπουλος τόνισε στον realfm 97,8. «Οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να καταλάβουν το βάρος των ευθυνών που τους αναλογεί. Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, περισσότερο ο κ. Βενιζέλος. Θέλω να τονίσω στον κ. Βενιζέλο κάτι, ξέροντας ότι είναι κυβερνητικός εταίρος. Είναι εκείνος ο οποίος πρέπει να αντιληφθεί πως αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς φέρει τις ευθύνες της κυβερνήσεως της οποίας ήταν αντιπρόεδρος. Επομένως τα μέτρα αυτά εκείνος τα είχε εισηγηθεί και εκείνος τα είχε φέρει προς ψήφιση στη βουλή. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ο κ. Βενιζέλος να κάνει τον αδιάφορο τρίτο, ούτε να μου παριστάνει τον αντιμνημονιακό πολιτικό. Εκείνο που θέλω να του τονίσω είναι ότι οφείλει να στηρίξει τον Σαμαρά στην αναδιαπραγμάτευση που δεν την έκανε ποτέ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος προηγουμένως».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
   

Δελτία Τύπου

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΩΝ – Ν.Δ.

 ΔΗΛΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 Αθήνα,  26-9-2012

           Σχετικώς με την από 20/9/2012 (Α.Π. 271) επιστολή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος επί της από 11/9/2012 ανακοίνωσής του, ύστερα από την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που είχε υποβάλει, ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Διπλά ευχαριστώ τον κ. Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος για την πρωτοβουλία του:  Συγκεκριμένα, και γιατί μπήκε στον κόπο ν’ ασχοληθεί με την ανακοίνωση ενός απλού Βουλευτή –άλλωστε γνωρίζω πόσο βεβαρυμένο είναι, ιδίως κατά την τρέχουσα περίοδο, το πρόγραμμα των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, και πολύ περισσότερο των Διευθυντών της- αλλά και γιατί, με το αυξημένο κύρος των αναλύσεών του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα συμπεράσματά μου επί της ουσίας, διαφωνώντας σε κάποια σημεία μόνον ως προς τους αριθμούς και αποκλειστικώς με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.  Υπενθυμίζω λοιπόν στον κ. Διευθυντή τ’ ακόλουθα:

I.     
Ευχαριστώ για τη διόρθωση –«δαίμων του «τυπογραφείου» γαρ- κατά την οποία πράγματι, στις 31/12/2009, ο εγχώριος τομέας κατείχε ομόλογα αξίας 55,9 δισ. ευρώ και όχι 56,9 δισ. ευρώ. Πολλώ μάλλον όταν και αυτή η διόρθωση είναι ενισχυτική των επιχειρημάτων μου.

II.      Υπενθυμίζω, επιπλέον, στον κ. Διευθυντή τα εξής δύο δεδομένα:

hello: 26-9-2012 ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

   

Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ
(Κυριακή 23/9/2012)

 1.     Καταγγείλατε το γεγονός ότι, πριν το περίφημο “κούρεμα”, ξένες τράπεζες και funds “ξεφορτώνονταν” ελληνικά ομόλογα, που αγόραζαν ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είδαν μετά το PSI την περιουσία τους να απομειώνεται δραματικά. Πιστεύετε ότι υπήρξε μεθόδευση, κύριε υπουργέ; Μπορεί να προκύψουν ποινικές ευθύνες επ’ αυτού του θέματος;

Αυτό είναι ζήτημα της Δικαιοσύνης και, βεβαίως, της Βουλής, όταν έλθει η ώρα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής.  Από την πλευρά μου ενεργώ και στην προκείμενη περίπτωση ως Βουλευτής. Άρα αυτό που μ’ ενδιαφέρει -και, φυσικά, ενδιαφέρει περισσότερο την κοινωνία- είναι τούτο:  Ότι κατά την περίοδο  1/1/2010 - 31/12/2011 ένα πολύ μεγάλο μέρος ελληνικών ομολόγων που κατείχαν ξένες τράπεζες, κυρίως γαλλικές, γερμανικές και αγγλικές, γύρισε πίσω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις ελληνικές τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία και αγοράστηκε επίσης από ένα σημαντικό αριθμό ιδιωτών ομολογιούχων. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αντί να κουρευτούν αυτά τα ομόλογα στα χέρια των ξένων τραπεζών κουρεύτηκαν στα χέρια ελληνικών τραπεζών, ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων και Ελλήνων ιδιωτών ομολογιούχων. Δηλαδή, στην ουσία, αυτό που εμφανίζεται ως μείωση του χρέους μας σημαίνει, σε μεγάλο βαθμό, εξαγορά του ελληνικού χρέους από τους Έλληνες! Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να μείνει ως έχει τώρα, όπως δηλαδή μας την άφησαν οι Κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.  Πρέπει, στο πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης, να διορθωθεί.  Και τούτο πρέπει να το απαιτήσουμε από την Τρόικα, η οποία είναι συνυπεύθυνη, αφού και με τη δική της προτροπή η –αναπόφευκτη, όπως όλοι οι οικονομολόγοι τόνιζαν και φαίνεται να προειδοποιούσε το ΔΝΤ κατά τα λεγόμενα του κ. Π. Ρουμελιώτη- αναδιάρθρωση του χρέους μας καθυστέρησε πάνω από 18 μήνες.

 2.     Έχετε σημειώσει ότι η διαβίβαση της δικογραφίας για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη στη Βουλή δεν μπορεί να αγνοηθεί. Τότε, γιατί η κυβέρνηση εμφανίζεται να σφυρίζει αδιάφορα στην προεκλογική υπόσχεση Σαμαρά για σύσταση εξεταστικής επιτροπής περί το Μνημόνιο;
Δεν σφυρίζει καθόλου αδιάφορα.  Ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς ουδέποτε πήρε πίσω τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Είναι, φυσικά, αυτονόητο ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και η συγκυρία που διανύουμε.  Κατά συνέπεια το πότε και πως θα εκπληρώσουμε αυτή την προεκλογική μας δέσμευση είναι θέμα, το οποίο θ’ αποφασίσουμε στη Ν.Δ.  Και, όπως είναι αυτονόητο, την τελική απόφαση θα την πάρει ο κ. Α. Σαμαράς.  Να είσθε δε βέβαιοι ότι θα σεβασθούμε και την εμπιστοσύνη του Λαού και τις επιταγές του άρθρου 86 του Συντάγματος.

hello: 23-9-2012. Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ

   

Page 5 of 51