Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

13-4-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έχει το λόγο για να δευτερολογήσει.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριοι συνάδελφοι, θα επανέλθω σε ορισμένα θέματα που ελέχθησαν χθες και τονίστηκαν και από τον κύριο Υπουργό. Όπως επίσης θα υπάρξουν και ορισμένες απαντήσεις ως προς συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τον Αρχηγό του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού για την ανάγκη τούτες τις ώρες, όσοι είμαστε μέσα σε αυτήν την Αίθουσα, όσοι αγωνιζόμαστε με αφορμή αυτό το νομοσχέδιο -που δεν είναι μεγάλη τομή, αλλά έχει τη συμβολική του αξία- τουλάχιστον να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δεν μπορεί, επειδή κάποιοι πριν από λίγο καιρό, προ των εκλογών του 2009, δημιούργησαν -για τους δικούς τους λόγους και τώρα το πληρώνουν- την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της διαφθοράς, ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι, εκτός από άλλους, δεν μπορεί, επειδή εκείνοι που δημιούργησαν αυτήν την εικόνα, που καλλιέργησαν στον ελληνικό λαό αυτήν την εντύπωση, τώρα να έρχονται και να λένε: «Ξέρετε, τα πράγματα δεν είναι έτσι». Διότι δεν είναι έτσι.
Πρώτα-πρώτα, ξέρουμε τι συμβαίνει και το λέω προς τον κ. Καρατζαφέρη αυτό.

Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι στην Αναθεώρηση του 2001 -το τόνισε ο Υπουργός, το είπα και εγώ χθες- ναι, δεν έγινε το μείζον, αλλά έγιναν πολύ σημαντικότερα πράγματα απ’ όσα φαντάζεται κανείς και μία βελτίωση του συστήματος, το οποίο ήταν, πράγματι, ένα σύστημα περιχαράκωσης των προνομίων, των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών.
Τόνισα και χθες τις μεγάλες μεταβολές, το διπλασιασμό της αποσβεστικής προθεσμίας, την παρεμβολή της δικαστικής διαδικασίας, τη δικαστικοποίηση όλου του συστήματος μέσα από την αμιγή σύνθεση των δικαστικών αυτών οργάνων. Ναι, δεν έγινε το άπαν, αλλά έγινε κάτι πολύ σημαντικό και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.
Αυτή η γενιά, όμως, που είναι μέσα σε αυτήν τη Βουλή, όπως και εσείς που υπηρετούσατε την εποχή εκείνη, θέλω να τονίσω ότι έκανε το χρέος της, όχι στο ακέραιο ενδεχομένως, αλλά πάντως πολύ περισσότερο από άλλους. Αυτό ας της το αναγνωρίσουμε. Μην τα μηδενίσουμε όλα.

hello: 13-4-2011.Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπ. Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Τροποποίηση του ν.3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών".

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

12-4-2011.     Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. κατά τη συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Το λόγο έχει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος για μία σύντομη παρέμβαση.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Κύριε Πρόεδρε, πάνω σ’ αυτό που ελέχθη από εσάς για την αίτηση που έχει κάνει ο συνάδελφος κ. Κοντός σας ζητώ το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Το λόγο έχει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος για μία σύντομη παρέμβαση.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, πιστεύω -και αυτό είναι το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος, ο οποίος κατηγορείται και φθάνουμε στο σημείο να μη διώκεται, διότι επικαλείται η Βουλή τη διάταξη περί εξάλειψης του αξιοποίνου λόγω της επέλευσης της αποσβεστικής προθεσμίας- ότι οφείλει να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής προς τον κ. Κοντό σ’ αυτό το αίτημα το οποίο έχει κάνει, που είναι απόλυτα νόμιμο.

Ο κ. Κοντός τι είπε στο αίτημά του; Εν όψει της ενεργοποίησης, που ο ίδιος την ζητά -και δεν είναι ενεργοποίηση αυτής της διάταξης υπό αίρεση, αλλά επειδή πρόκειται να συσταθεί αυτό το όργανο το οποίο δεν έχει συσταθεί- ο κ. Κοντός θεωρεί ότι η διάταξη του Συντάγματος που λέει ότι μετέχουν και οι δικαστές στην περίπτωση αυτή πρέπει το όργανο αυτό να συντίθεται όσο το δυνατόν περισσότερο από δικαστές και, ει δυνατόν, να μην υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα.

hello: 12-4-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου, Κοιν.Εκπρ. ΝΔ κατά την συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπ. Δικαιοσύνης "Τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

8-4-2011. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την πλήρη διερεύνηση της Υπόθεσης των Ομολόγων που ανακοινώθηκε στη Βουλή στις 30 Νοεμβρίου 2010.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): … Το λόγο έχει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, για οκτώ λεπτά.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε σήμερα ένα πόρισμα, το οποίο εμφανίζει δύο χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: Πρώτον, είναι διάτρητο από τις ανακρίβειες που περιέχει. Και, δεύτερον, είναι γεμάτο από εμπάθεια και δολιότητα. Τα λέω αυτά έχοντας προσωπική εμπειρία από τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής. Και τα λέω προς όλους, ιδίως δε προς τους παλαιότερους και τους ανθρώπους εκείνους που έχουν προεδρεύσει χρόνια σ’ αυτό το Σώμα και έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις.

Κύριοι συνάδελφοι, σας θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία, όταν ετέθη το θέμα της σύστασης της εξεταστικής επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα, είπε «ναι», αλλά υπό μια αυτονόητη προϋπόθεση: να ψάξουμε να βρούμε την αλήθεια. Έχει συμβεί κάτι και τι είναι αυτό;

Αντ’ αυτού -και το έζησα, όπως ήδη είπα, προσωπικώς από την πρώτη μέρα στην επιτροπή- μόλις μπήκαμε στην επιτροπή, στη δεύτερη κιόλας συνεδρίαση -η πρώτη ήταν διαδικαστική- με το που αρχίζουμε την εξέταση των μαρτύρων, εγώ ο ίδιος προσωπικά θυμάμαι ότι έθεσα το ζήτημα: «Τι ερχόμαστε να κάνουμε στην επιτροπή; Εσείς έχετε βγάλει το πόρισμα». Με το που ξεκινήσαμε, ο παριστάμενος εδώ κ. Πρωτόπαπας -με τον οποίο θυμάμαι είχαμε και την πρώτη σύγκρουση- θυμάμαι ότι έθεσε τις πρώτες ερωτήσεις και φαινόταν ότι είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα. Μίλησα τότε για προκατασκευασμένο πόρισμα και από τα Πρακτικά της δεύτερης συνεδρίασης προκύπτει ότι ξεσηκώθηκε το ΠΑΣΟΚ και μας είπαν: «Μα, τι λέτε;».

hello: 8-4-2011. Αγόρευση κ. Π.Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την Υπόθεση των Ομολόγων

   

Page 20 of 41