Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                     Αθήνα, 30/06/2011
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΣΤΟΝ  Ρ/Σ «ΣΚΑΙ FM»
και στην δημοσιογράφο κ. Κ. Ακριβοπούλου

Μιλώντας στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ FM σχετικά με την άποψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλου η νέα δανειακή σύμβαση να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση με αυξημένη πλειοψηφία, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

« Η πρόταση του κ. Βενιζέλου είναι και καινοφανής και οδηγεί σε έμμεση πλην σαφή καταστρατήγηση του Συντάγματος, έστω και αν ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος αποδέχθηκε ότι δεν θέτει την αυξημένη πλειοψηφία σε συνταγματική βάση, δηλαδή στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 28 του Συντάγματος. Και τούτο διότι:  

I.    Η πρόταση του κ. Βενιζέλου είναι καινοφανής και ανακόλουθη, αν αναλογισθεί κανείς ότι σήμερα ζητάει η δεύτερη δανειακή σύμβαση να ψηφισθεί με αυξημένη πλειοψηφία, ενώ η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν έφερε καν προς κύρωση στη Βουλή την πρώτη δανειακή σύμβαση, παραβιάζοντας προκλητικά και κατάφορα το άρθρο 36 του Συντάγματος!!

II.  Όμως η πρόταση του κ. Ε. Βενιζέλου οδηγεί και σε έμμεση πλην σαφή καταστρατήγηση του Συντάγματος δεδομένου ότι:

 

-        Πρώτον, οδηγεί στην πρακτική ότι μια Κυβέρνηση μπορεί να καθορίζει κατά βούληση τις πλειοψηφίες με τις οποίες ψηφίζονται οι νόμοι, παραβιάζοντας έτσι και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

-        Δεύτερον, στην ουσία και στο μέτρο που συνδέει την ψήφιση ενός νόμου με αυξημένη πλειοψηφία ως όρο για την παραμονή της Κυβέρνησης στην εξουσία, αλλάζει τα όρια αλλά και την ουσία της δεδηλωμένης, και πάλι κατά παραβίαση του Συντάγματος.

-        Τρίτον, διαμορφώνει, κατ’ αποτέλεσμα, μια άλλη διαδικασία προκήρυξης εκλογών, εκτός φυσικά του πλαισίου της διαδικασίας που ορίζει το Σύνταγμα με  βάση τον θεσμό της παραίτησης της Κυβέρνησης.

III.         Και όλα αυτά τα εφηύρε ο κ. Βενιζέλος για να καλύψει με θεσμικό προσωπείο την προετοιμασία της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου ν’ αποδράσει το φθινόπωρο, επειδή αδυνατεί να κυβερνήσει.  Όπως όμως τους τόνισε με ευθύτητα ο κ. Α. Σαμαράς υπάρχει πιο ειλικρινής δρόμος. Να οδηγήσουν την Χώρα σ’ εκλογές, χωρίς προσχήματα και τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος. Είναι η μόνη λύση και για τον Τόπο και για την κοινωνία και για τους θεσμούς».