Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Άρθρα

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ» ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» της 14/6/2011

           Ουδείς αμφισβητεί πως το μείζον θέμα, ενόψει της θεσμοθέτησης του σχεδίου νόμου «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», συνίσταται στο ότι η μελλοντική εφαρμογή του θα επιτείνει δραματικά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την οικονομία μας η όλη πολιτική των «Μνημονίων».  Ας μου επιτραπεί όμως ν’ αναδείξω, ως προς τη νομική του υπόσταση και τη διαδικασία ψήφισής του από την Βουλή, ορισμένα –σημαντικά κατά τη γνώμη μου- ζητήματα παραβίασης του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.  Και τούτο διότι επανειλημμένως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, ο Θεμελιώδης Νόμος της Χώρας έχει –και μάλιστα πολλαπλώς- πληγεί βαρύτατα  από τις πρακτικές της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

I.    Κατά πρώτο λόγο πρέπει να επισημανθεί ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί ένα εντελώς καινοφανές, θεσμικό και πολιτικό, κατασκεύασμα –κατά την επιεικέστερη έκφραση- ως προϊόν της παταγώδους αποτυχίας της οικονομικής, και όχι μόνο, τακτικής της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και της, συνακόλουθης, αμηχανίας της.  Συντίθεται από 120 σελίδες «αιτιολογικής έκθεσης», οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στα γνωστά, κενά περιεχομένου, προεκλογικά προγράμματα του ΠΑΣΟΚ. Και από ένα και μόνον άρθρο, που απλώς «εγκρίνει» 16 σελίδες πινάκων, με εντελώς αόριστες και καταφανέστατα μη ρεαλιστικές οικονομικές προβλέψεις!  Πραγματική «κορωνίδα» της κενότητας και της αοριστίας του σχεδίου νόμου συνιστά η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία, verbatim, αποφαίνεται: «1. Με τις διατάξεις του ανωτέρω σχεδίου νόμου κυρώνεται το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ετών 2012-2015, στο οποίο αναφέρονται μεσοπρόθεσμοι στόχοι και δημοσιονομικές εξελίξεις, καθώς και μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δαπανών για τον κρατικό προϋπολογισμό.  Οι στόχοι αποτυπώνονται αναλυτικά στους παρατιθέμενους πίνακες. 2. Από τη κύρωση του εν λόγω Πλαισίου δεν προκαλούνται άμεσα οικονομικά αποτελέσματα, καθόσον τα μέσα για την επίτευξη των στόχων έχουν εξειδικευθεί ή θα εξειδικευθούν με διατάξεις ουσιαστικών νόμων, επί των οποίων προσδιορίστηκαν ή θα προσδιορισθούν τα επιμέρους οικονομικά αποτελέσματα»(!!!).

hello: 14-6-2011_Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ "ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ" ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" της 14/6/2011

 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
του Προκόπη Παυλόπουλου
Βουλευτή, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 12/6/2011

           Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, με δύο πρόσφατες συνεντεύξεις του στην «Real News» της 22/5/2011 και στο «Έθνος» της 29/5/2011, έθεσε ζήτημα αλλαγής του ισχύοντος εκλογικού νόμου προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης του πρώτου Κόμματος.  Μάλιστα έτσι ώστε το πρώτο Κόμμα να έχει οπωσδήποτε αυτοδύναμη πλειοψηφία και, άρα, δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης Κυβέρνησης!

          Σ’ αυτή την πολιτική θέση του κ. Θ. Πάγκαλου, διαχρονικού μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ και σήμερα –θεσμικώς τουλάχιστον- no 2 της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου ταιριάζουν, με βάση την προϊστορία της Παράταξής του και στο θέμα του εκλογικού νόμου, δύο, τουλάχιστον, ρήσεις: «O tempora o mores»… Και «που ήσουν νιότη που έδειχνες πως θα γινόσουν άλλος»!

I.               Για του λόγου το ασφαλές, και προκειμένου να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για την πολιτική και θεσμική «συνέπεια» του ΠΑΣΟΚ –ορθότερα, βέβαια, για τις πρωτεϊκές του μεταβολές και τις οβιδιακές του μεταμορφώσεις- παραπέμπω στα Πρακτικά της Βουλής (συνεδριάσεις της 22 και 23/1/2008), όταν ψηφιζόταν ο ισχύων ν. 3636/2008.

hello: 12-6-2011, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" της 12/6/2011

   

ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥΣ
του
Προκόπη Παυλόπουλου
Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», τ. 86 της 9/6/2011, σελ. 88

           Κυρίως από την εποχή της δημιουργίας της ευρωζώνης και του ευρώ, πρωτίστως όμως από τότε που άρχισε να σοβεί η δεινή παγκόσμια οικονομική κρίση, είμαστε θεατές και μάρτυρες ενός ιδιαιτέρως ανησυχητικού, ακόμη και από πλευράς ποιότητας της σύγχρονης δημοκρατίας, φαινομένου που βρίσκεται σ’ εξέλιξη: Σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδίως όμως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε έννοια «ηγεσίας» -με την παραδοσιακή του όρου έννοια, η οποία εδράζεται στη δημοκρατική της νομιμοποίηση- εξωθείται στην αμφισβήτησή της και, τελικώς, στην αποδυνάμωσή της.

          Επωδός και εύκολη, τουλάχιστον επικοινωνιακώς, μεθόδευση η απόλυτη γενίκευση, με τη χρήση βεβαίως κατάλληλων διαύλων παραμόρφωσης.  Ένα πραγματικά ισοπεδωτικό καλειδοσκόπιο παραπληροφόρησης επιχειρεί να διαμορφώσει στην κοινή γνώμη την άποψη: Όλες οι ηγεσίες είναι ίδιες!  Αφενός ανίκανες -ως «μοιραίες και άβουλες» για να θυμηθούμε τον Κ. Βάρναλη- ν’ αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία προκαλεί σταδιακή ρήξη του κοινωνικού ιστού.  Και, αφετέρου, εν πολλοίς διεφθαρμένες, γεγονός που τις παραδίδει βορά στην, ευεπίφορη prima faciae, διάθεση ή και οργή εκείνων των κοινωνικών ομάδων που συνθλίβονται από την κρίση και οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση.

          Γιατί, άραγε, και ποιοί κινούν τα νήματα προς αυτή την παρακμιακή πορεία των ηγεσιών, πέρα και έξω από τις ευθύνες που πραγματικά τους αναλογούν;  Και με ποιόν απώτερο στόχο, τώρα μάλιστα που αναδύεται το κίνημα των «Αγανακτισμένων»;

hello: 9-6-2011. ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ". ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥΣ. Άρθρο στο περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" τ. 86 της 9/6/2011

   

Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
του
ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
στην ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ» της 7/6/2011

      Η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ 2004-2009, έκανε σημαντικότατα βήματα, σ’ εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο, ως προς την μεταναστευτική μας πολιτική η οποία επί ΠΑΣΟΚ ήταν κυριολεκτικώς ανύπαρκτη.  Είτε λοιπόν το θέλουν είτε όχι ο κ. Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, η αλήθεια για τη μεταναστευτική μας πολιτική και τη διαδρομή της ως σήμερα είναι η εξής:

Ι. Για την αντιμετώπιση και διαχείριση του φαινομένου των συνεχιζόμενων, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ροών παράνομων μεταναστών, κυρίως δε για τη διαμόρφωση μιας μεταναστευτικής πολιτικής αφενός αρμονικού συγκερασμού της προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της ακώλυτης άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ως προς τον έλεγχο των συνόρων μας και τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας και, αφετέρου, ανάδειξης του ρόλου της νόμιμης μετανάστευσης σε παράγοντα ανάπτυξης σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο, καταβλήθηκαν, από το έτος 2004 και επέκεινα, από το τότε Υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρωμένες και συνεχείς προσπάθειες, οι οποίες οδήγησαν σε απτά αποτελέσματα. Αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα η ψήφιση και πιστή εφαρμογή του ν. 3386/2005, όπως τροποποιήθηκε μεταγενεστέρως, τον οποίο η ίδια η νυν αρμόδια Υφυπουργός κα Α. Νταλάρα αναγνωρίζει ως την ορθή βάση της μεταναστευτικής μας πολιτικής.  Πέραν τούτου όλες –χωρίς καμία εξαίρεση- οι περιπτώσεις νομιμοποίησης μεταναστών που έγιναν τότε δεν αφορούσαν πραγματικούς λαθρομετανάστες, ολοκληρώθηκαν δε με την διαρκή συνεννόηση και πλήρη συναίνεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Αντιθέτως επί ΠΑΣΟΚ, ιδίως μεταξύ 2000-2004, οι νομιμοποιήσεις έγιναν χωρίς κανόνες και χωρίς συναίνεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Γι’ αυτό και οι τότε διαμαρτυρίες της, οι οποίες ουδέποτε επανελήφθησαν μετά το 2004.

ΙΙ. Δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει κανείς ότι έχει, πλέον, διαμορφωθεί το πρώτο βασικό κείμενο, το θεσμικό θεμέλιο της κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, ήτοι το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο (2008).  Επίσης έχει αναχθεί σε ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ως προς τη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών.  Και όλ’ αυτά έγιναν με πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφού ως το 2004 οι Υπουργοί Εσωτερικών της Ελλάδας ήταν, ουσιαστικά, απόντες από τις Συνόδους Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου λαμβάνονταν οι σχετικές, κρίσιμες, αποφάσεις. Ειδικότερα:

hello: 7-6-2011_Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ" στην ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"

   

Page 10 of 22