Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ
(στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» της 12/8/2012)

1.     Κατά τη γνώμη σας ο οικονομικός εισαγγελέας πρέπει να συνδέσει την πορεία των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με όσους διαχειρίστηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου;

Αυτό  είναι θέμα το οποίο ανάγεται αποκλειστικώς στη δικαιοδοσία του αρμόδιου Εισαγγελέα.  Και γνωρίζετε καλά ότι όχι μόνον ως πολιτικός αλλά και ως καθηγητής του δημόσιου δικαίου σέβομαι απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.  Άρα δεν παρεμβαίνω στο έργο της με υποδείξεις.  Εύχομαι όμως τα στοιχεία για τα ομόλογα να είναι χρήσιμα στη διεκπεραίωση του δύσκολου και κρίσιμου έργου του κ. Εισαγγελέα.  Και είναι αυτονόητο ότι, εφ’ όσον και όταν μου δοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών, θα τα θέσω αμέσως στη διάθεσή του για να τ’ αξιοποιήσει κατά την κρίση του.

2.     Υπήρξαν σκόπιμες καθυστερήσεις ως προς την αναδιάρθρωση του χρέους, που μπορεί να ενθάρρυναν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Χώρας με όχημα τα ελληνικά ομόλογα;

hello: 12-8-2012. ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ

   

Π. Παυλόπουλος: Να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 11:17

«Να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια, αλλά με μια νομοθεσία που ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την άποψη ότι το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση δεν μπόρεσε να αποδώσει, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Προκόπης Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι περιείχε ορισμένα αντισυνταγματικά θέματα, τα οποία δεν αίρονται από τη ρύθμιση που έρχεται σήμερα. Ο βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι η κ. Διαμαντοπούλου όφειλε να γνωρίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση υπέστη ένα βαρύτατο πλήγμα από τη νομοθεσία του ΠΑΣΟΚ των αρχών της δεκαετίας του 1980, και υπογράμμισε την ανάγκη να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια, με μια νομοθεσία που ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο, περιορίζοντας τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το νομοσχέδιο δε μπόρεσε να αποδώσει. Πέραν του ότι, το τονίζω, το νομοσχέδιο περιείχε ορισμένα θέματα αντισυνταγματικά, σε ό,τι αφορά ιδίως τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών και γενικότερα της εκλογής των οργάνων, και των μονοπρόσωπων οργάνων. Βεβαίως, όλες αυτές τις αντισυνταγματικότητες δεν τις αίρει η ρύθμιση, η οποία έρχεται σήμερα. Εγώ είχα πει από τότε, με βάση και τη νομολογία του ΣτΕ, ότι αυτά θα κηρυχθούν αντισυνταγματικά και δεν θα βοηθούσαν στη λειτουργία του πανεπιστημίου».

hello: 1-8-2012. Συνέντευξη στο Ρ/Φ της ΝΕΤ FM

   

Π. Παυλόπουλος: Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλλει στην Ελλάδα διατάξεις αντίθετες με το Κοινοτικό Δίκαιο

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 11:18

«Δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο», τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος τόσο στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου, όσο και στις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς μπερδεύονται τα πράγματα τώρα; Αν και υπάρχει το Συμβούλιο Επικρατείας, από την άλλη υπάρχει το Ειρηνοδικείο».

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πράγματι η απόφαση 668/2012 του Συμβουλίου Επικρατείας περί μνημονίου έχει εκδοθεί λέγοντας ότι και διατάξεις των πρώτων μνημονιακών νόμων δεν πάσχουν από πλευράς παραβίασης του ελληνικού και του κοινοτικού δικαίου. Όμως έχουμε τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και ιδίως την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για τους πρώτους μνημονιακούς νόμους με τους οποίους επιβλήθηκαν οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, οι περικοπές των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Οι αποφάσεις αυτές λένε κάτι που είχε πει τότε η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής: Ότι παραβιάζεται όχι μόνο το Σύνταγμα, παραδείγματος χάριν η αρχή της ισότητας, η αρχή της συλλογικής αυτονομίας, η αρχή της αναλογικότητας, αλλά και βασικές διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου, όπως είναι το άρθρο 37 του ευρωπαϊκού χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και οι διατάξεις οι οποίες αφορούν ορισμένες διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Ποτέ δεν αντιτάξαμε στην τρόικα ότι αυτές οι διατάξεις είναι αντίθετες και με το κοινοτικό δίκαιο. Και δεν μπορεί η τρόικα να επιβάλει στην Ελλάδα διατάξεις, που είναι αντίθετες με το κοινοτικό δίκαιο».

ΠΗΓΗ:
http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net-fm/item/16562-P-Paylopoylos-Den-mporei-h-troika-na-epiballei-sthn-Ellada-diataxeis-antithetes-me-to-Koinotiko-Dikaio

 

 

   

«Οι καιροί επιβάλλουν να υπάρξει σύγκλιση»

«Αν υπήρχε αυτοδύναμη κυβέρνηση θα είχε πάρει την ευθύνη αυτών που έπρεπε να γίνουν», ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ σημείωσε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πως «τώρα ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος επαναδιαπραγμάτευσης». Η πολιτική που ακολουθείται στην Ευρώπη οδηγεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη στην κατάρρευση, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να συμμετέχουν τεχνοκράτες στη νέα κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε ότι «η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους έξω από τον πολιτικό χώρο οι οποίοι είναι πολύτιμοι». Σημείωσε επίσης ότι αυτό το δυναμικό των τεχνοκρατών πρέπει «να το αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό, ανεξάρτητα αν θα είναι από τον υπουργικό θώκο».

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το γεγονός πως δεν αντέδρασε: «Δεν ήταν στάση αμηχανίας, ήταν συνειδητή στάση αποδοκιμασίας».


Ακούστε τί δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

 

   

Page 3 of 14