Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

16-05-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση και ψήφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Συντάγματος, της πρότασης του Προέδρου της Βουλής «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό).

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ που μου δίνετε το λόγο κατ’ οικονομία, γιατί υπερψηφίζοντας τις σχετικές διατάξεις, δεν θα είχα τη δυνατότητα να εκφράσω αυτά που θέλω να πω, τα οποία όμως δεν έχουν την έννοια αντίρρησης.

Θέλω να θέσω ένα διαδικαστικό ζήτημα, που είναι και θέμα αρχής ως προς τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούμε και αυτήν τη φορά, την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Κύριε Πρόεδρε, για χρόνια ολόκληρα ξέρουμε όλοι ότι η βασική παράμετρος της αυτονομίας της Βουλής, η οποία κατοχυρώνεται συνταγματικώς, είναι ότι η Βουλή είναι εκείνη η οποία καθορίζει πότε και πώς θα αλλάξει τον Κανονισμό της.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια -και είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που το αντιμετωπίζουμε αυτό- έχει ακολουθηθεί μια άλλη οδός. Έρχεται η εκτελεστική εξουσία, στην προκειμένη περίπτωση ο ν. 3961/2011, η οποία και καθορίζει ποιο είναι το περιεχόμενο της αλλαγής του Κανονισμού. Έτσι βρισκόμαστε εδώ με δέσμια αρμοδιότητα.

hello: 16-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση και ψήφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Συντάγματος, της πρότασης του Προέδρου της Βουλής "Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό).

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

13-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής, επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, «για τη διερεύνηση της υπόθεσης “SIEMENS” στο σύνολό της», που ανακοινώθηκε στη Βουλή στις 24-1-2011.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τον Ιανουάριο του 2010 και συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου 2010, βρισκόμουν σε αυτήν εδώ τη θέση ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να αποφασίσουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη SIEMENS. Από την πλευρά της Κυβερνητικής Πλειοψηφίας την Κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο κ. Παμπούκης.

Είχαμε πει τότε, ότι βεβαίως πρέπει να γίνει αυτή η εξεταστική επιτροπή για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που βίωσε ο τόπος. Συμφωνήσαμε όλοι. Αλλά εδώ είμαστε και παρακαλώ δείτε στα Πρακτικά τι είχε πει ο κ. Παμπούκης και τι είχα πει εγώ: Να συζητήσουμε για το μέγα σκάνδαλο και τις πτυχές του και να βρούμε την αλήθεια. Αυτό ψάχναμε. Όχι εξιλαστήρια θύματα και κυρίως όχι πολιτικά παιχνίδια και διώξεις πολιτικών αντιπάλων. Γιατί εάν γίνει αυτό και το σκάνδαλο, βεβαίως, θα συγκαλυφθεί και από την άλλη πλευρά η αποστολή της Βουλής καθίσταται εξ ορισμού ύποπτη. Θα έχει δίκιο ο κόσμος να λέει ότι η Βουλή όταν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα, συγκαλύπτει στην ουσία το σκάνδαλο και από εκεί και πέρα η αλήθεια δεν βγαίνει.

hello: 13-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, "για τη διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS στο σύνολό της.

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

3-5-2011. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Αναμόρφωση πλαισίου λειτουργίας Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Συμπληρώνοντας αυτό που είπε ο κ. Τσούκαλης προηγουμένως στη μνήμη του Λάκη Σάντα θα ήθελα να πω το εξής: Σήμερα –με αφορμή του θάνατο του Λάκη Σάντα- αυτό που έκανε ο Λάκης Σάντας μαζί με το Μανώλη Γλέζο σηματοδοτεί πως τούτος ο τόπος και τούτος ο λαός πέτυχαν αυτά που πέτυχαν και κυρίως συμβόλισαν για όλους μέσα και έξω από την Ελλάδα αυτά που συμβόλισαν, όταν διεκδίκησαν το ανέφικτο και όταν πίστεψαν στο αδύνατο. Τότε μόνο αυτός ο λαός, όταν δηλαδή υπερβαίνει τα όριά του, φθάνει σε αυτό που εκείνοι κατάφεραν να φτάσουν.
Σήμερα –άλλες εποχές βέβαια- το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων οφείλουν να το δίνουν πρώτα οι πολιτικοί. Πρέπει να δείξουμε ότι θα υπερβούμε την κρίση αν μάθουμε να μη συμβιβαζόμαστε.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, παρά το γεγονός, κύριε Υπουργέ, ότι όταν θα έρθει η ώρα και θα μιλήσουμε για τις τροπολογίες θα αναφερθούμε ειδικότερα, παίρνω το λόγο επί της αρχής για να μιλήσω για μια από τις τροπολογίες και συγκεκριμένα για το άρθρο 1 παράγραφος 2 της πρώτης τροπολογίας.

hello: 3-5-2011 Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπ.Οικονομικών "Αναμόρωση πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους...

   

Page 19 of 41