Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 97,2

 http://972.gr/Είπαν/653/Π.-Παυλόπουλος-Προεκλογική-μας-δέσμευση-η-εξεταστική/

Προκόπης Παυλόπουλος – Βουλευτής ΝΔ

«Στο μεγάλο αυτό θέμα το οποίο αφορά την πορεία εισόδου της Ελλάδας στο Mνημόνιο -και μετά, δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και μετά, η  πορεία μετά, γιατί το κούρεμα και όλα αυτά τα πράγματα έχουν τη δική τους σημασία- είναι γεγονός ότι πρέπει να πέσει φως. Μπορεί στο παρελθόν να λέγαμε την ίδια φράση πολλές φορές και να μην έπεσε φως  σe άλλες περιπτώσεις, εδώ όμως με την τραγωδία που έχει πλήξει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία, και ιδίως τους πιο αδύναμους, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μην φανεί πως φτάσαμε εδώ. Και αυτή ήταν προεκλογική μας δέσμευση. Είναι γνωστό αυτό το πράγμα, ότι μια εξεταστική πρόκειται να γίνει, αυτή η οποία αφορά την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο και όσα επακολούθησαν. Αυτό είναι το ένα γεγονός. Από κει και πέρα η ΝΔ και ο Πρόεδρός της θα σταθμίσουν πως και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η εξεταστική επιτροπή».

ΕΡ. Πάντως ένα Kόμμα, θα μου επιτρέψετε, είστε πολύ έμπειρος, δεν έχει μόνο αρχηγό, έχει και στελέχη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θέλω να πω ότι δεν σταθμίζουν μόνο οι Πρόεδροι και τα επιτελεία των Kομμάτων, αλλά σταθμίζει και ο κάθε βουλευτής τα πράγματα, σύμφωνα με την συγκυρία, σύμφωνα με την συνείδησή του.

ΑΠ. Έχετε απόλυτο δίκιο. Γι αυτό σας είπα, ο αρχηγός και η ΝΔ, δηλαδή όλη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

ΕΡ. Εσείς είστε θετικός σε αυτή την πρόταση έτσι όπως την είδατε, όπως την διαβάσατε, την ακούσατε;

ΑΠ. Θα μου επιτρέψτε να πω, ότι ποτέ δεν προκατέλαβα καμία απόφαση της ΝΔ. Την άποψή μου θα την πω, τώρα όμως δεν προκαταλαμβάνω τίποτα. Ένα θα σας πω μόνο, το οποίο αφορά το θεσμικό μέρος του ζητήματος, και σας μιλώ περισσότερο με την ιδιότητά μου ως καθηγητή. Πρώτον, έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά. Δεύτερον δεν είναι απαραίτητο, εάν το Kόμμα της ΝΔ και ο Πρόεδρός της δεν εγκρίνουν πχ την αιτιολογία του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.  Μπορεί να είναι μια δική μας πρόταση. Εκεί όμως που τίθεται αλλιώς το ζήτημα -και νομίζω ότι αυτό διαφοροποιεί τα πράγματα αυτή τη στιγμή, και εκεί και θεσμικώς πρέπει να πάρουμε θέση- είναι από τη στιγμή κατά την οποία για παρεμφερή θέματα τα οποία μοιραία θα οδηγήσουν στα ίδια αυτά που θίγει και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει στη Bουλή η εισαγγελική έρευνα που έγινε μέχρι τώρα, δηλαδή η εισαγγελική έρευνα του κ. Πεπόνη που ήρθε όχι μόνο από τον κ. Πεπόνη αλλά και από τον Eισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατ’ εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος. Εκεί πλέον και επειδή η πάγια τακτική που είχαμε ακολουθήσει στη Bουλή και ως ΝΔ, όταν ήμασταν κυβέρνηση, είναι ότι όταν έρχεται η Δικαιοσύνη και ζητάει ορισμένα πράγματα που στρέφονται κατά προσώπων, τουλάχιστον εξεταστική επιτροπή πρέπει να γίνει, και το πράξαμε κατά το παρελθόν και ως Kυβέρνηση, εκεί τίθεται διαφορετικά το θέμα. Με απλές λέξεις δηλαδή έχουμε αυτή τη στιγμή και την προεκλογική μας δέσμευση και την παραγγελία την οποία διαβίβασε ο κ. Πεπόνης. Επομένως πρέπει ως δημοκρατικό Kόμμα, να σταθμίσουμε πως θα πάμε.

ΕΡ. Επειδή ακούγονται φωνές και στο εσωτερικό της Kυβέρνησης, που λένε ότι τώρα η εξεταστική μπορεί να κλονίσει την συνοχή αυτού του τριμερούς σχήματος, το οποίο εξουσιάζει τον τόπο, να κλονίσει τη συνοχή της Kυβέρνησης συνεργασίας, ας την αφήσουμε ως ένα αυριανό βήμα. Εσείς πιστεύετε πως αυτή η προεκλογική δέσμευση που πολλές φορές επαναλάβατε, πρέπει να προχωρήσει άμεσα; Η εξεταστική δηλαδή για το μνημόνιο;

ΑΠ. Αυτή τη στιγμή διαφοροποιεί τα πράγματα η παραγγελία η οποία ήρθε στη Bουλή από τον κ. Πεπόνη. Ο κ. Βενιζέλος και άλλοι τα έλεγαν αυτά όταν υπήρχε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο. Σας είπα και πάλι, ότι δεν είναι μόνον η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Και ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει και ως καθηγητής του συνταγματικού δικαίου, ότι άλλο είναι να απαντάς στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα που εδώ έχουμε μια πολιτική πρωτοβουλία και άλλο να κάνεις το χρέος σου απέναντι στη Δικαιοσύνη όπως πρέπει να το κάνουμε.

ΕΡ. Άρα το πολιτικό σύστημα λέτε έχει χρέος, οφείλει να προχωρήσει.

ΑΠ. Έτσι κάναμε πάντοτε. Και να θυμίσω κάτι στον κ. Βενιζέλο. Πέρα από το γεγονός ότι ως καθηγητής πρέπει να γνωρίζει -και γνωρίζει άλλωστε- τι σημαίνει άρθρο 86 του Συντάγματος, και ποια είναι η υποχρέωση της Βουλής, θα του επισημάνω τούτο. Αν θυμάστε ο κ. Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει τρεις εξεταστικές επιτροπές  τουλάχιστον. Στις οποίες ο κ. Σαμαράς, ως νέος τότε αρχηγός της ΝΔ, του είπε αμέσως ναι. Εμείς αυτό κάναμε.